Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια τα τουριστικά καταλύματα στη Θάσο

Ημέρα:

spot_img

Δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, αναφορικά με την κίνηση που περιμένουν τη φετινή τουριστική περίοδο οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζομένων δωματίων.

Όπως τόνισε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιάννης Μαρκιανός, στα μικρά καταλύματα οι κρατήσεις γίνονται συνήθως αργά, καθώς οι περισσότεροι επισκέπτες της Περιφέρειάς μας, προέρχονται από τα Βαλκάνια.

«Έχει δοθεί μια μερική λύση με τις άδειες, όπου δεν υπάρχει αρχαιολογία, οπότε τέτοιες περιοχές έχουμε στη Θάσο και πραγματικά ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια οι οικοδομές»

«Συνεχώς δημιουργούνται νέα καταλύματα. Ένα σημαντικό θέμα ήταν αυτό των αδειών, το έχουμε συζητήσει αρκετές φορές. Έχει δοθεί μια μερική λύση με τις άδειες κατηγορίας 3 που βγαίνουν ηλεκτρονικά και σύντομα, όπου δεν υπάρχει αρχαιολογία, οπότε τέτοιες περιοχές έχουμε στη Θάσο και πραγματικά ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια οι οικοδομές», επισήμανε σχετικά ο κ. Μαρκιανός και συμπλήρωσε «έχουν ωριμάσει οι άδειες που είχαν ξεκινήσει το 2017, ήταν πάρα πολλές και ήταν κολλημένες, καθώς από τότε είχαμε το έντονο ενδιαφέρον».

«Θεωρώ ότι μέχρι το καλοκαίρι δεν θα υπάρχει θέμα με τον κορωνοϊό…»

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα των ημερών, τον κορωνοϊό κι αν τον ανησυχεί για τη φετινή τουριστική περίοδο, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υπογράμμισε «όσον αφορά τον κορωνοϊό ανησυχούμε όλοι σε προσωπικό επίπεδο, αλλά θεωρώ ότι μέχρι το καλοκαίρι δεν θα υπάρχει θέμα, οπότε πιστεύουμε ότι δεν θα προκύψει πλήγμα στην τουριστική δυναμική της περιοχής μας».

«Αν αρχίσουν και δηλώνονται τα εισοδήματα και φορολογούνται όπως πρέπει τα Airbnb, θα αρχίσουν να βλέπουν διαφορετικά τα πράγματα οι ιδιοκτήτες και θα γυρίσουν παραδοσιακά στο ενοίκιο»

Σχετικά με την πορεία του Airbnb, ο Γιάννης Μαρκιανός δήλωσε: «Έχουν αρχίσει οι πιέσεις όσον αφορά τη δήλωση των σπιτιών, τα οποία είναι διαθέσιμα κι αυτό σίγουρα δημιουργεί θέματα. Γιατί αν αρχίσουν και δηλώνονται τα εισοδήματα και φορολογούνται όπως πρέπει, θα αρχίσουν να βλέπουν διαφορετικά τα πράγματα οι ιδιοκτήτες, δηλαδή θα το σκέφτονται να διαθέσουν τα σπίτια τους για βραχυχρόνιες μισθώσεις και θα γυρίσουν παραδοσιακά στο ενοίκιο».

«Μετά το Πάσχα θα αρχίσει η κίνηση στα ενοικιαζόμενα δωμάτια της περιοχής μας»

Σε σχέση με το πότε θα αρχίσει η τουριστική κίνηση για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, ο κ. Μαρκιανός σημείωσε: «Μετά το Πάσχα θα αρχίσει η κίνηση στα ενοικιαζόμενα δωμάτια της περιοχής μας. Θέλω παράλληλα να αναφέρω ότι υπάρχει μια αισιόδοξη νότα όσον αφορά τις άδειες, γιατί αυτό είναι το σημαντικό, στο σχέδιο νόμου που έχει κατατεθεί, όσον αφορά καταλύματα πάνω από 50 κλίνες, οι άδειες για ένα έτος θα εκδίδονται από την ΕΥΠΑΤΕ την υπηρεσία του υπουργείου Τουρισμού και οι χρόνοι μειώνονται σημαντικά. Μπορεί να μην είναι πολλά αυτά, αλλά θα πάρουν ένα βάρος από την Πολεοδομία».

Ναυαρχίδα του τουρισμού στην ΠΑΜΘ για άλλη μια χρονιά η Θάσος

Όσον αφορά τις πληρότητες σε όλη την περιφέρεια Α.Μ.Θ., αυτές σύμφωνα με τον κ. Μαρκιανό στη διάρκεια της προηγούμενης τουριστικής περιόδου, κινήθηκαν σε πάρα πολύ καλό επίπεδο, φυσικά με κυρίαρχη τη Θάσο, την οποία ο κ. Μαρκιανός χαρακτήρισε ναυαρχίδα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς εκεί υπάρχουν τα περισσότερα ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενώ η Θάσος αποτελεί και τον πιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό της περιοχής μας.

Οι Ρουμάνοι είναι πλέον οι βασικοί πελάτες των ενοικιαζομένων δωματίων

Αξίζει καταληκτικά να επισημανθεί ότι για άλλη μία χρονιά, οι Ρουμάνοι ήταν το 2019 οι βασικοί πελάτες των ενοικιαζομένων δωματίων, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν ξεπεράσει τους Βούλγαρους και είναι πολύ μεγάλη πλέον η διαφορά. Υπογράμμισε δε ότι ο οδικός τουρισμός είναι αυτός που σώζει την κατάσταση στην περιοχή μας κι αυτό προσπαθούν να δυναμώσουν κι άλλοι προορισμοί το τελευταίο διάστημα.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...