Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η μεγαλύτερη μουσική συνάντηση του καλοκαιριού στη Θάσο

Ημέρα:

spot_img

Ο Δήμος Θάσου επενδύοντας στον πολιτισμό, με πρωτοβουλία της Χορωδίας του, διοργάνωσε και πραγματοποίησε μια όμορφη και συνάμα μαγευτική μουσική εκδήλωση, την  «4η Χορωδιακή συνάντηση».

Το ανοικτό θεατράκι του «Θεαγένη» στο Λιμένα, κατακλύστηκε από ένα πολυπληθέστατο κοινό που απόλαυσε ηχοχρώματα χορωδιών της Μακεδονίας φιλοξενώντας τις Χορωδίες:

Δήμου Θερμαϊκού,

Δήμου Γιαννιτσών,

Πολιτιστικού Συλλόγου Προυσαλιωτών Καβάλας

και φυσικά τη  Μικτή Χορωδία Δήμου Θάσου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμεναρίων Θάσου «Το Κάστρο» με το χορευτικό του τμήμα ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους στους ρυθμούς της Ελληνικής παράδοσης, αποσπώντας  θερμό χειροκρότημα για  τον δυναμισμό και την ζωντάνια στους χορούς που παρουσίασε.

Νότες, ήχοι, μελωδίες και χορός συνέθεσαν το πρόγραμμα της εκδήλωσης που ήταν αφιερωμένο στην παραδοσιακή μουσική και στην υπόλοιπη χορωδιακή μουσική. Οι χορωδίες παρουσίασαν ένα ποικίλο μουσικό πρόγραμμα, από έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους παρευρισκόμενους, κερδίζοντας το πιο θερμό τους χειροκρότημα.

Μέσα σε μια πανδαισία χρωμάτων και ήχων, ο Αντιδήμαρχος Θάσου κ. Γιάννης Πλαφαδέλης, κηρύσσοντας την έναρξη της εκδήλωσης, εντάσσοντάς την στα πλαίσια του Φεστιβάλ Δήμου Θάσου 2017, καλωσόρισε τους καλεσμένους και όλους τους παρευρισκόμενους και τους συνεχάρη για το έργο τους και τον δυναμισμό τους.

Τέλος συνεχάρη για άλλη μια φορά τους διοργανωτές καθώς και την εμπνεύστρια και επιμελήτρια του όλου εγχειρήματος  κ. Πελαγία Αναγνωστάκη.

Η ποιήτρια – πεζογράφος κ. Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου-Φιλιππίδη, αφιέρωσε στο κοινό το ποίημα του πατέρα της, πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Διαμαντόπουλου, “Ύμνος της Θάσου”, ευχόμενη να καθιερωθεί ο θεσμός της εν λόγω συνάντησης και ευχαρίστησε την καθηγήτρια μουσικής κ. Πελαγία Αναγνωστάκη για την μακρόχρονη προσφορά της στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού μας.

Η Συνάντηση των Χορωδιών αποτελεί θεσμό και κορυφαία εκδήλωση στο πλαίσιο των δράσεων της χορωδίας του Δήμου Θάσου, που χρόνια τώρα προσφέρει τα μέγιστα στα πολιτιστικά και πολιτισμικά δρώμενα του νησιού.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι πρωτίστως η προβολή της Θάσου, της χορωδιακής μουσικής, η γνωριμία και η ανάπτυξη καλών σχέσεων και δεσμών μεταξύ των χορωδιών, των μελών τους και των φορέων που εκπροσωπούν, καθώς επίσης και η προσπάθεια που επιτελούν στη διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής μας παράδοσης.

Όλοι οι φιλοξενούμενοι φανερά γοητευμένοι από την άψογη  οργάνωση της εκδήλωσης, συνεχάρησαν και ευχαρίστησαν  τους διοργανωτές.

Η ευθύνη της οργάνωσης ανήκει στην ΔΗ.Κ.Ε.Θ. και η επιμέλεια του προγράμματος, καθώς και η διδασκαλία της χορωδίας του Δήμου Θάσου ανήκουν στην κ. Πελαγία Αναγνωστάκη. Την Χορωδία του Δήμου Θάσου διηύθυνε η μαέστρος Αργυρώ Παπαλάσκαρη.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε τέτοιες προσπάθειες που προβάλουν και καταξιώνουν τον τόπο μας να συνεχιστούν και στο μέλλον.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...