Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έναρξη των καλοκαιρινών εκδηλώσεων στη Θάσο με ποίηση, θέαμα και μουσική

Ημέρα:

spot_img

Για μια ακόμη χρονιά, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Καλοκαιρινή Μουσική Εκδήλωση του Δήμου Θάσου στο ειδυλλιακό περιβάλλον του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Όλες οι δυνάμεις του νησιού, συνεργάστηκαν άψογα και η προσπάθειά τους επιβραβεύτηκε από ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα.

Σε τούτες τις ημέρες, μπροστά στις προκλήσεις της κρίσιμης πραγματικότητας, όπου μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας δοκιμάζονται, με αίσθημα ανιδιοτελούς προσφοράς, τα μέλη των Χορωδιών και της Φιλαρμονικής με το έργο τους, κρατούν ζωντανή την αισιοδοξία, ώστε οι αξίες της ζωής να συνεχίσουν να εξελίσσονται με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Οι καθιερωμένες και θεσμοθετημένες εκδηλώσεις του Δήμου Θάσου, αποτελούν αφορμή για εσωτερική μεταμόρφωση και ανεξάντλητη πηγή δύναμης για προσωπικούς και συλλογικούς αγώνες, και προσφέρουν πλουσιοπάροχα ελπίδα και αισιοδοξία για το αύριο.

Με γνώμονα ότι ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, αλλά επένδυση και κληρονομιά για τις επόμενες γενιές, ο Δήμος Θάσου σε συνεργασία με όλους τους φορείς του νησιού, με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει, στοχεύει στην ανάδειξη των δυνατοτήτων της περιοχής.

Η επιμέλεια του ποιοτικού και πλουραλιστικού προγράμματος που ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους, καθώς και οι υπέροχες μελωδίες του πιάνου, ανήκουν στην καθηγήτρια των Χορωδιών του Δήμου Θάσου Πελαγία Αναγνωστάκη.

Τις χορωδίες διηύθυνε εθελοντικά η Αργυρώ Παπαλάσκαρη ενώ την Φιλαρμονική η δασκάλα τους Εύη Σχοινάκη.

Ακούστηκαν κείμενα, ποιήματα και τραγούδια, που τα απέδωσαν με θαυμαστό τρόπο, τόσο η Παιδική, Νεανική και η Μικτή Χορωδία του Δήμου Θάσου, όσο και η Φιλαρμονική, συγκινώντας και ευαισθητοποιώντας τους θεατές.

Η συμμετοχή του κοινού ήταν αθρόα και καταχειροκρότησε όλους τους συμμετέχοντες για το καλλιτεχνικό και ποιοτικά αξιοζήλευτο πρόγραμμα που παρουσίασαν. Συνέδεσαν όμορφα τον λόγο, την ποίηση, τη μουσική, το θέαμα, την διασκέδαση, τον χορό, την φύση και την Ελλάδα.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θάσου Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ, αφού ευχαρίστησε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας – Θάσου για την παραχώρηση του χώρου, και την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή, συνεχάρη και ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες, μεταξύ άλλων ανέφερε πως έχει επιλέξει την συγκεκριμένη αυτή εκδήλωση, κάθε χρόνο, για να εξαγγείλει ένα χαρμόσυνο νέο που αφορά τον πολιτισμό και την ιστορία του νησιού μας.

Έτσι μέσα στους επόμενους μήνες θα επιστραφούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θάσου δύο εκμαγεία, που κοσμούσαν την Δίοδο των Θεωρών και αποσπάστηκαν από την Θάσο στο τέλος του 19ου αιώνα από τον επονομαζόμενο Γάλλο Έλγιν, έναν σοφό ονόματι Εμανουέλ Μιλέρ, ειδήμονα παλαιογράφο με «πάθος για τα χειρόγραφα», όπως διατεινόταν ο ίδιος. Τέλος ευχήθηκε σε όλους καλό καλοκαίρι.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Θάσου Ελευθέριος Κυριακίδης, η νεοεκλεγείσα Περιφερειακή Σύμβουλος Μαρία Πολυμέρου, η πρόεδρος του Δημαρωγού Αγγελική Νικήτα-Γεωργαλή, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Πλαφαδέλης, καθώς και οι νεοεκλεγέντες Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτριος Μανίτσας, Τσουλκάνης Γεώργιος, Στρατηγέντας Σωτήριος και τοπικοί σύμβουλοι.

Στο μεγαλεπήβολο και αριστοτεχνικά φωτισμένο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θάσου υπήρχε η παρουσία όλου του νησιού, καθόσον τα μέλη της Παιδικής-Νεανικής και Μικτής Χορωδίας του Δήμου προέρχονται από όλους τους οικισμούς και η Φιλαρμονική του Δήμου.

Εντύπωση προκάλεσε ο συντονισμός και ο προγραμματισμός του πλήθους των συμμετεχόντων, καθώς και το ποικίλο θέαμα που παρουσίασαν, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων.

Όλη η Θάσος έμοιαζε μια αγκαλιά, γιατί όλοι μαζί υπάρχει ελπίδα!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...