Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Υπογράφηκε η απόφαση για την λειτουργία ΕΠΑΛ στη Θάσο

Ακολούθησε μας

Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Θάσου ικανοποιείται με την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη δημιουργία παραρτήματος του 1ου ΕΠΑΛ Χρυσούπολης στο νησί. Η ΚΥΑ δημοσιεύτηκε την Δευτέρα 18/9 σε ΦΕΚ (Αρ. Φύλλου 3278) και οριστικοποιεί την έναρξη λειτουργίας του σχολείου.

Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει τις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας και των βουλευτών Δημήτρη Εμμανουηλίδη, Κώστα Μορφίδη, Γιώργου Παπαφιλίππου οι οποίοι γνωστοποίησαν το αίτημα της τοπικής κοινωνίας κατά την επίσκεψη στην Καβάλα του Υφυπουργού Παιδείας, Δημήτρη Μπαξεβανάκη και έκαναν τις απαραίτητες κινήσεις για την εύρεση οριστικής λύσης.

Η ίδρυση του παραρτήματος ΕΠΑΛ στη Θάσο αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας και τους βουλευτές του ένα σπουδαίο επίτευγμα καθώς ικανοποιείται ένα αίτημα των κατοίκων του νησιού που χρόνιζε. Η καθημερινή ταλαιπωρία των μαθητών/τριων αποτελεί παρελθόν ενώ παράλληλα ανοίγονται δρόμοι την ουσιαστική σύνδεση της παιδείας με τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού.

Τέλος, αποδεικνύεται πως η συνεργασία σε θεσμικό επίπεδο (βουλευτές-υπουργείο-δήμος Θάσου-διεύθυνση δευτεροβάθμιας), η δουλειά χωρίς πολλά λόγια και η στόχευση στην εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών του νομού είναι τα απαραίτητα εργαλεία για την επίτευξη των στόχων.

Ο αγώνας για ποιοτικότερη παιδεία δεν σταματά.

ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας

Δημήτρης Εμμανουηλίδης

Κώστας Μορφίδης

Γιώργος Παπαφιλίππου

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα