Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Δύο νεκροί σε τροχαίο στην παραλία Οφρυνίου

Δύο άτομα σκοτώθηκαν σε τροχαίο που συνέβη...

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Πρόγραμμα Φιλοξενίας Φωτογράφων: “Αποτυπώνοντας την Αρχιτεκτονική της Ορεινής Θάσου”

Ακολούθησε μας

H Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θάσου και το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν για πρώτη φορά το Πρόγραμμα Φιλοξενίας Φωτογράφων «Αποτυπώνοντας την Αρχιτεκτονική της Ορεινής Θάσου», που θα διεξαχθεί στη Θασο στις 4-5 Απριλίου 2020.

Στόχος του προγράμματος είναι οι φωτογράφοι να συνδεθούν με το ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό τοπίο και μέσα από τα έργα τους να αναδείξουν τη μοναδική παραδοσιακή αρχιτεκτονική, η οποία συνδυάζει τα θρακομακεδονίτικα στοιχεία με τις ανάγκες, τα υλικά, και την ιδιοσυγκρασία του τόπου.Οι φωτογράφοι θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν φωτογραφικά τοπία, με έμπνευση τα χαρακτηριστικά αρχιτεκτονικά παραδείγματα που εντοπίζονται στα χωριά Θεολόγος, Παναγία, Ποταμιά, Σωτήρα, Καζαβίτι, Μαριες, Ραχωνι, Καλλιράχη, Κάστρο, τα οποία συνθέτουν μια εξαιρετική γραφικότητα στο νησί.

Τα φωτογραφικά έργα που θα δημιουργηθούν στη διάρκεια του residency, θα παρουσιαστούν σε μια επετειακή έκθεση φωτογραφίας στο Καλογερικό, Λιμένας Θάσου, τον Μάιο του 2020.Οι φωτογραφίες που θα δημιουργήσουν οι καλλιτέχνες θα ενταχθούν στη νεοσύστατη συλλογή της ΔΗΚΕΘ.Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν ενδεικτικό portfolio(μορφή αρχείου Pdf μέχρι 22MB), βιογραφικό σημείωμα και στοιχεία επικοινωνίας ηλεκτρονικά στο thasosresidency@gmail.com και στο karkatselisvasilis@gmail.com μέχρι την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020.

 

Οι επιλεχθέντες θα ενημερωθούν μέσω e-mail, μέχρι την 10η Μαρτίου 2020. Προτεραιότητα θα δοθεί στους φωτογράφους, που έχουν ήδη εργαστεί στην αρχιτεκτονική φωτογραφία.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα