Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Θάσος: Ξενάγηση την πυραυλάκατο «ΣΙΜΙΤΖΟΠΟΥΛΟΣ»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Δεκάδες πολίτες, κάθε ηλικίας και ιδιότητας ανέβηκαν στην πυραυλάκατο «ΣΙΜΙΤΖΟΠΟΥΛΟΣ» η οποία κατέπλευσε στο λιμάνι της Θάσου καθώς συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Νήσου Θάσου από τον οθωμανικό ζυγό στις 18-10-1912 και ξεναγήθηκαν από τον κυβερνήτη και το πλήρωμα μαθαίνοντας έστω και για λίγα λεπτά τον σημαντικό ρόλο που επιτελεί το Πολεμικό Ναυτικό στην προάσπιση της εθνική μας κυριαρχίας. Η πυραυλάκατος «ΣΙΜΙΤΖΟΠΟΥΛΟΣ» αποτελεί μία από τις τελευταίες ναυτικές μονάδες του ΠΝ που εξοπλίζονται ακόμη με το Κ/Β Penguin Mk2 Mod3.

Όπως όλα σχεδόν τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, έχει πάρει το όνομα του από τον πεσόντα ήρωα του έθνους μας, σημαιοφόρο Νικόλαο Σιμιτζόπουλο, που υπηρετούσε στο πλοίο «Βασίλισσα Ολγα» το οποίο βυθίστηκε από γερμανική αεροπορική επιδρομή ενώ ήταν αγκυροβολημένο στο Λακκί της Λέρου στις 26 Σεπτεμβρίου του 1943.Οι χώροι του πλοίου μικροί και λειτουργικοί καθώς κάθε σπιθαμή λαμαρίνας πρέπει να αξιοποιηθεί.

Η πυραυλάκατος «Σιμιτζόπουλος» μαζί με άλλα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, αποτελεί με άλλους άξιους υπερασπιστές «Μέγα το της θαλάσσης Κράτος». Πρόθυμος και ευγενικός ο κυβερνήτης του πλοίου μιλώντας για τα στοιχεία εκείνα που καθιστούν το ΤΠΚ «Σιμιτζόπουλος» ασπίδα της εθνικής μας κυριαρχίας ξενάγησε με υπερηφάνεια τον Δήμαρχο Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας Σταύρο Τσολάκη, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Δημήτρη Μανίτσα και την Περιφερειακή Σύμβουλο Π.Ε Θάσου Μαρία Πολυμέρου.

Το πλοίο έχει μήκος 56,2μ ενώ μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 33.5 Knots. Διαθέτει Δύο πυροβόλα OTO-MELARA 76/62, δύο δίδυμα αντιαεροπορικά πυροβόλα Emerlec 30mm, έξι εκτοξευτές Κ/Β Ε-Ε Penguin Mk2 Mod3, δύο Τ/Σ TORO S5/3 με κατευθυνόμενες Τ/Λ SST-4, που το καθιστούν ταχύπλοο με μεγάλη δύναμη πυρός.

Διαφημίσεις