Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Η Volkswagen σχεδιάζει δοκιμές αυτοκινήτων χωρίς οδηγό στη Θάσο

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Αυτοψία στη Θάσο πραγματοποιούν στελέχη της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen προκειμένου να εξετάσουν αν στο νησί υπάρχουν περιοχές που πληρούν τις προϋποθέσεις για την εφαρμογή του προγράμματος αυτόνομης οδήγησης, δηλαδή οχημάτων που κινούνται αυτόνομα χωρίς οδηγό.

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Τα Νέα», τονίζοντας ότι σημαντικό ρόλο έπαιξε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, ο οποίος βρίσκεται μαζί με τα στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Θάσο.

Θα πρέπει να τονιστεί πάντως, πως δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για την Θάσο. Τα στελέχη της Volkswagen, θα εξετάσουν και άλλες περιοχές σε νησιά και στην ηπειρωτική χώρα πριν κάνουν την οριστική επιλογή.

Τα πλεονεκτήματα που συνδυάζει η Θάσος είναι ότι το νησί έχει λιμενικές εγκαταστάσεις, εγγύτητα στο αεροδρόμιο και τουριστικές υποδομές. Επιπλέον η Θάσος εντάσσεται στις παραμεθόριες περιοχές γεγονός που μπορεί να επιτρέψει στην αυτοκινητοβιομηχανία να ξεπεράσει το πρόβλημα απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε δημόσιο δρόμο, οχημάτων χωρίς την παρουσία του οδηγού. Μειονεκτήματα είναι η μορφολογία του εδάφους της Θάσου, αλλά και η ύπαρξη χιλιάδων τουριστών κατά την θερινή περίοδο.

Διαφημίσεις