Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Επιτυχημένη η καλοκαιρινή μουσική εκδήλωση του Δήμου Θάσου 2020

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Για μια ακόμη χρονιά, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Καλοκαιρινή Μουσική Εκδήλωση του Δήμου Θάσου, στο ειδυλλιακό περιβάλλον του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Η συναυλία, που με μεγάλο μεράκι ετοίμασε η Παιδική, Νεανική και Μικτή Χορωδία του Δήμου Θάσου, εξέπεμψε το μήνυμα της αισιοδοξίας, της αγάπης και της νίκης της ζωής.

Μέσα σε εορταστικό πνεύμα και πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο στο μυαλό και στην καρδιά, αναδείχθηκε το πιο όμορφο νησί του Αιγαίου, η αγαπημένη σε όλους, Θάσος!!!
Μέσα από την φυσική ομορφιά του Καλοκαιριού, μέσα από τα αρώματα και τα χρώματα της φύσης, αλλά και μέσα από τις μελωδίες των Χορωδιών, ξεπρόβαλε το πράσινο διαμαντένιο νησί.

Τα μέλη των Χορωδιών του Δήμου Θάσου, παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες ξαναέσμιξαν.

Άφησαν πίσω τα όποια προβλήματα και ξαναβρήκαν τον βηματισμό τους βαδίζοντας στο μέλλον, σ’ ένα κόσμο που δυστυχώς δεν θα είναι ο ίδιος με το πρόσφατο παρελθόν.

Κατάφεραν και βρήκαν έναν νέο τρόπο να συνεχίσουν τα μουσικά τους ταξίδια. Κατάφεραν να έρθουν ψυχικά πιο κοντά. Μπορεί να άλλαξαν τρόπο, όχι όμως σκοπό.

Η Χορωδία του Δήμου Θάσου, εξακολουθεί να χαρίζει μοναδικές στιγμές και έντονα συναισθήματα στους ακροατές, αλλά παράλληλα και μοναδική εμπειρία στα μέλη της.

Με τις δράσεις της, εκτός των άλλων, στοχεύει στην αγωγή της ψυχής και στην ένωση των γενεών μέσα από την τέχνη.

Τα τραγούδια που ερμήνευσαν ξεχώρισαν για τον μελωδικό τους πλούτο και έστειλαν το μήνυμα του αγώνα για την ζωή.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, αλλά και όλες οι δράσεις της Χορωδίας, έχουν την αμέριστη στήριξη και φροντίδα του Δημάρχου Θάσου, Ελευθέριου Κυριακίδη, του Προέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.Θ., Γεώργιου Κουτσουμανή και όλης της Δημοτικής αρχής.

Ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Θ., στον σύντομο χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας Σταυρούλα Δαδάκη, για την παραχώρηση του υπέροχου αυτού χώρου, εξέπεμψε το μήνυμα της στήριξης, υλικής και ηθικής, σε όλες της προσπάθειες πολιτισμού, με γνώμονα ότι ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, αλλά επένδυση και κληρονομιά για τις επόμενες γενιές.

Η επιμέλεια του ποιοτικού και πλουραλιστικού προγράμματος που ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους, καθώς και οι υπέροχες μελωδίες του πιάνου, ανήκουν στην καθηγήτρια των Χορωδιών του Δήμου Θάσου, Πελαγία Αναγνωστάκη.

Τις χορωδίες διηύθυνε εθελοντικά η μαέστρος, Αργυρώ Παπαλάσκαρη

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε αφού είχαν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και υγιεινής, συμπεριλαμβανομένης και της τήρησης των αποστάσεων ανάμεσα στους χορωδούς και στους θεατές.

spot_img

Διαφημίσεις