Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Δύο σημαντικές αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας για τη Θάσο

Ακολούθησε μας

Δυο σημαντικές αποφάσεις για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Θάσο έλαβε η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας τις τελευταίες ημέρες, ικανοποιώντας τα αιτήματα που υπέβαλε ο δήμαρχος Κώστας Χατζηεμμανουήλ. Η πρώτη αφορά στη λειτουργία του Επαγγελματικού Λυκείου στην Καλλιράχη και η δεύτερη αφορά τη Θάσο, γενικότερα, ως τόπο μετάθεσης των εκπαιδευτικών.

Ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ, δήλωσε σχετικά:

“Με την πρώτη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας που υπογράφει ο υφυπουργός Δημήτρης Μπαξεβανάκης, εγκρίθηκε κατ΄εξαίρεση για το σχολικό έτος 2018-2019, η λειτουργία ολιγομελών τμημάτων στο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) της Θάσου. Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα θετική καθώς απομακρύνεται πλέον ο κίνδυνος να μπει λουκέτο σε ένα σχολείο που αποτελούσε αίτημα της τοπικής κοινωνίας επί δεκαετίες.

Η δεύτερη απόφαση έχει ξεχωριστή σημασία για ολόκληρο το νησί καθώς στον επανακαθορισμό των περιοχών μετάθεσης για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η Θάσος αποτελεί πλέον ξεχωριστή περιοχή μετάθεσης. Αυτό θα σημάνει μεγαλύτερη και σταθερότερη κάλυψη των δημοτικών, των γυμνασίων και λυκείων της Θάσου από εκπαιδευτικούς όλων των μαθημάτων και καθ’όλη τη διάρκεια του έτους.

Ευχαριστώ για ακόμη μια φορά τον φίλο υφυπουργό Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη που κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Παιδείας έχει επιδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την εκπαίδευση των παιδιών του νησιού μας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα