Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Γαλάζια Σημαία μετά από 7 χρόνια στην παραλία στο Λιμανάκι του Λιμένα

Δικαιώθηκαν οι προσπάθειες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Μετά από ενέργειες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου βραβεύτηκε με την «Γαλάζια Σημαία» η παραλία Λιμανάκι στο Λιμένα. Σύμφωνα με τον πρόεδρό του κ. Δημήτρη Μανίτσα μετά από συντονισμένες ενέργειες κατάφεραν να λάβουν την σημαία.

Συγκεκριμένα ο κ. Μανίτσας δήλωσε:

«Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο έχει στην αρμοδιότητά του την παραλία στο μικρό Λιμανάκι, στη γωνία του χωριού. Αυτή η παραλία από το 2014 και μετά έχασε τη σημαία. Το παλέψαμε τον χρόνο που μας πέρασε, κάναμε την ανάλογη προετοιμασία, συντάξαμε φάκελο, κάναμε τις μετρήσεις που πρέπει να γίνουν στο νερό και είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι την περασμένη Τρίτη μας βράβευσαν με τη Γαλάζια Σημαία. Είναι ένα πολύ καλό ατού για το Λιμένα, για την παραλία μας, για το νησί μας και τους τουρίστες και τηρούμε τα απαραίτητα μέτρα και ό,τι καθορίζει ο νόμος.

Είναι μια όμορφη παραλία που την έχουμε κάνει ακόμη πιο όμορφη. Υπάρχει ναυαγοσώστης, θα υπάρξει ράμπα για ΑμΕΑ σε μία εβδομάδα. Θα είμαστε σε πάρα πολύ καλή κατάσταση».

Καθαρισμός του βυθού των λιμανιών

Για το Λιμενικό Ταμείο γενικά είπε ότι «έχουμε σε εξέλιξη μία δράση με μία περιβαλλοντική ομάδα από τη Θεσσαλονίκη. Ξεκινήσαμε την Τετάρτη με τον καθαρισμό του βυθού του λιμανιών. Καθαρίσαμε το μικρό λιμανάκι, πήγαμε στην σκάλα Ποταμιάς και στη Σκάλα Σωτήρος, συνεχίζουμε με Ραχώνι και Καλλιράχη και το Σάββατο κλείνουμε με τα Λιμενάρια. Γίνεται σε συνεργασία του Λιμενικού Ταμείου με την περιβαλλοντολογική οργάνωση και τον Δήμο Θάσου. Συνδράμουμε όλοι για να καθαρίσουμε το βυθό των λιμανιών.

Η καθημερινότητα κυλάει κανονικά, με καθαριότητα, διαγραμμίσεις, ό,τι ανάγκη υπάρχει και ό,τι χρειαστεί το φτιάχνουμε».

Τέλος για τον τουρισμό είπε ότι «ότι θέλω να πιστεύω πώς θα έχουμε. Όλα δείχνουν ότι θα είμαστε καλύτερα από πέρυσι. Να τελειώσει το θέμα της Νυμφαίας που αποτελεί καλή πύλη εισόδου για μας και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Δεν θα πάμε φυσικά σε επίπεδα του 2017, αλλά τουλάχιστον να περάσουμε τα περσινά».

spot_img

Διαφημίσεις