Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Απάντηση του Δημάρχου Θάσου στην καταγγελία του ΚΚΕ

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Σχετικά με την ανακοίνωση – καταγγελία της Τ.Ε Θάσου του ΚΚΕ για την προσπάθεια φίμωσης του ΚΚΕ από την Δημοτική Αρχή Θάσου, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε τα εξής:

«Αναφορικά με τα περί “φίμωσης” της Τ.Ε Θάσου του ΚΚΕ για την αναγκαιότητα εκτέλεσης αντιπλημμυρικών έργων στη Θάσο, γνωρίζουμε σε όλους ότι η αναγκαιότητα σχεδιασμού, μελέτης και εκτέλεσης αντιπλημμυρικών έργων για τη θωράκιση της Θάσου συζητήθηκε αναλυτικά τόσο στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου, όσο και σε σύσκεψη στο Παλατάκι Λιμεναρίων (Αποθήκες Λιμεναρίων), μετά την πλημμύρα της 20ης Αυγούστου 2020, με τη συμμετοχή φορέων της περιοχής των Λιμεναρίων και πολιτών μεταξύ των οποίων και στελέχη της Τ.Ε Θάσου του ΚΚΕ Θάσου. Ο κ. Χρυσαφης Νικολάος, στέλεχος της Τ.Ε Θάσου του ΚΚΕ και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου”, παρευρέθηκε και στις δύο συζητήσεις.

Η αναγκαιότητα σχεδιασμού, μελέτης και εκτέλεσης αντιπλημμυρικών έργων για την θωράκιση της Θάσου είναι δεδομένη για τη Δημοτική Αρχή και εργάζεται προς την κατεύθυνση αυτή, ενώ παράλληλα έχει προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαραίτητες και δυνατές άμεσες μικρές παρεμβάσεις για τις οποίες είχε τη δυνατότητα.

Η Δημοτική Αρχή θεωρεί ότι τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με πράξεις και όχι με συνθήματα και με αυτό το γνώμονα πορεύεται προς όφελος των πολιτών.

Αντιλαμβανόμαστε τη διαφορετική πολιτική άποψη παρατάξεων, περί αγώνων και διεκδικήσεων για το καλό των πολιτών δια συνθημάτων και όχι συγκεκριμένων πράξεων και ενεργειών. Την αποτελεσματικότητα αυτών των ενεργειών θα την κρίνουν οι πολίτες.

Σε κάθε περίπτωση όμως, θα ήταν πρέπον τέτοια συνθήματα να μην προκαλούν ρύπανση σε δημόσιους χώρους. Θα μπορούσαν να διατυπωθούν με άλλα μέσα (πχ προσωρινά πανό, ανακοινώσεις κλπ), ή ακόμη και σε ιδιωτικούς χώρους των εκφραστών τους.

Τέλος, ο άμεσος καθαρισμός του συνθήματος από τη Δημοτική Αρχή, έγκειται στην υποχρέωση της να διατηρεί όλους τους δημόσιους χώρους καθαρούς από τέτοιες ενέργειες (συνθήματα) από όπου και αν προέρχονται».

Γραφείο Δημάρχου

Η ανακοίνωση – καταγγελία της Τ.Ε Θάσου του ΚΚΕ

Η ανακοίνωση – καταγγελία της Τ.Ε Θάσου του ΚΚΕ έχει ως εξής:

Καταγγέλλουμε την Δημοτική Αρχή στη Θάσο για την προσπάθεια φίμωσης του Κόμματος και μάλιστα για ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα όπως αυτό των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, μιας και είναι πρόσφατες οι καταστροφές από τις πλημμύρες.

Η δημοτική αρχή έδρασε «αστραπιαία» για το σβήσιμο συνθημάτων του Κόμματος στα Λιμενάρια που απαιτούσαν να γίνουν τώρα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα. Δεν δείχνει όμως την ίδια ετοιμότητα και ταχύτητα στο να λυθεί το πρόβλημα που αναδείκνυε και το σύνθημα το Κόμματος.

Η κίνησή της αυτή πρέπει να προβληματίσει το λαό της Θάσου γιατί δείχνει ότι τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τις πλημμύρες για μια ακόμα φορά θα σταλθούν στις ελληνικές καλένδες και γι’ αυτό δε θέλει να υπάρχει καμία ανάδειξη του θέματος, θέλουν το λαό παθητικά να περιμένει πότε θα ξανακαταστραφεί.

Οι προσπάθειες αυτές θα πέσουν στο κενό. Το Κόμμα μας θα είναι πάντα μπροστά στις διεκδικήσεις του λαού για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του.

Τους ενοχλεί που όχι μόνο απαιτούμε τα αναγκαία έργα αλλά και αναδεικνύουμε τους ενόχους που αυτά δεν γίνονται χρόνια τώρα. Την πολιτική δηλαδή που υπηρετεί η δημοτική, η περιφερειακή αρχή, οι κυβερνήσεις και η ΕΕ που τα ανάγει όλα στην λογική κόστους – οφέλους με βάση τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Καλούμε το λαό της Θάσου να καταδικάσει την Δημοτική αρχή για την προσπάθεια φίμωσης αλλά και να οργανώσει την πάλη του μέσα από τους φορείς, τα σωματεία και τους συλλόγους του για την απαίτηση τώρα να ξεκινήσουν όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, να αποζημιωθούν στο 100% οι πλημμυροπαθείς, να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές από τις πλημμύρες του Νοεμβρίου αλλά και του Αυγούστου.

spot_img

Διαφημίσεις