Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Tablets στους μαθητές από τον δήμο Παγγαίου

Ημέρα:

Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχουν στα χέρια τους 180 tablets, μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων του Δήμου Παγγαίου, ώστε κανένας μαθητής να μην μείνει εκτός της διαδικασίας της τηλεκπαίδευσης.

Όπως τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο γενικός γραμματέας του Δήμου Παγγαίου, Γιώργος Καλλινικίδης, πριν από δέκα ημέρες περίπου η δημοτική αρχή έλαβε μια πρωτοβουλία να ζητήσει από τις σχολικές μονάδες του Δήμου, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να γνωστοποιήσουν τις ανάγκες που έχουν σε tablets για τις περιπτώσεις μαθητών που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση.

125 tablets θα πάρουν μαθητές των δημοτικών σχολείων και 55 οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων του Δήμου Παγγαίου

 «Θέλαμε να βοηθήσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση, ώστε να λυθεί αυτό το πρόβλημα. Μας απάντησαν όλα τα σχολεία καταθέτοντας τα αιτήματά τους κι αποφασίστηκε να δοθούν tablets σε μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων. Δεν ήταν καθόλου εύκολο να βρούμε στην αγορά εξοπλισμό. Τα καταφέραμε όμως και βρήκαμε 180 tablets που θα δώσουμε ανάλογα με τις ανάγκες και πιο συγκεκριμένα 55 σε γυμνάσια και λύκεια και 125 στα δημοτικά σχολεία του Δήμου μας, καλύπτοντας όλες τις υπάρχουσες ανάγκες. Παράλληλα, αποφασίσαμε να αγοράσουμε και 15 κάρτες σε περίπτωση που υπάρχουν μαθητές που δεν έχουν διαδίκτυο στο σπίτι τους», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο γενικός γραμματέας του Δήμου Παγγαίου.

«Όλο αυτό έγινε με εντολή του δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη και σε συνεργασία με τους προέδρους των δυο σχολικών επιτροπών, την κ. Μπενή και τον κ. Δημητρακούδη» – Το συνολικό κόστος αναμένεται να αγγίξει τις 20.000 ευρώ

«Θεωρώ ότι εντός της επόμενης εβδομάδας οι μαθητές θα έχουν στα χέρια τους τα tablets. Ήδη «τρέχει» το υπηρεσιακό κομμάτι με τη σύμβαση κλπ, ο αριθμός αυτός έχει δεσμευτεί από την εταιρεία, ώστε την επόμενη εβδομάδα να τα διαθέσουμε στις δυο σχολικές επιτροπές κι αυτές με τη σειρά τους στα σχολεία. Όλο αυτό έγινε με εντολή του δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη και σε συνεργασία με τους προέδρους των δυο σχολικών επιτροπών, την κ. Μπενή για την δευτεροβάθμια και τον κ. Δημητρακούδη για την πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή του Δήμου μας. Το κόστος θα καλυφθεί από τις σχολικές επιτροπές και από την εικόνα που έχουμε θα αγγίξει συνολικά τις 20.000 ευρώ», τόνισε στη συνέχεια ο κ. Καλλινικίδης.

«Τα tablets θα αποτελούν πλέον περιουσιακό στοιχείο των σχολείων. Θα τα δανειστούν οι μαθητές για να κάνουν τη δουλειά τους κι από εκεί και πέρα όταν με το καλό επανέλθουμε στην κανονικότητα και τη δια ζώσης διδασκαλία, αυτά θα επιστραφούν…»

Σε ερώτηση για που θα καταλήξουν τα tablets στην περίπτωση που αρχίσει και πάλι η δια ζώσης εκπαίδευση, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Παγγαίου απάντησε: «Τα tablets θα αποτελούν πλέον περιουσιακό στοιχείο των σχολείων. Θα τα δανειστούν οι μαθητές για να κάνουν τη δουλειά τους κι από εκεί και πέρα όταν με το καλό επανέλθουμε στην κανονικότητα και τη δια ζώσης διδασκαλία, αυτά θα επιστραφούν, ώστε να λειτουργήσουν ενισχυτικά για τα σχολεία και στην ίδια την διδασκαλία μέσα στην τάξη, αλλά και για να τα χρησιμοποιήσουν για διάφορες δράσεις τους».

«Όταν έχουμε μια δυναμική διαδικασία δεν είναι πάντα εύκολο να πεις ποιο είναι το σωστό timing. Όταν διαπιστώσαμε ότι φτάσαμε σε αυτό το σημείο, αποφασίσαμε να ενεργήσουμε κι εμείς προς αυτήν την κατεύθυνση, για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε…»

 Τέλος, σε ερώτηση για το αν η πρωτοβουλία αυτή ελήφθη ίσως κάπως αργά, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Παγγαίου απάντησε: «Οι περισσότεροι Δήμοι το κάνουν τώρα. Μη ξεχνάμε ότι είναι σε εξέλιξη μια δυναμική διαδικασία. Υπήρχε η τηλεκπαίδευση μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, δόθηκε παράταση, ακολούθησε μια ακόμη στη συνέχεια. Μοιράστηκαν δε από το υπουργείο Παιδείας κάποια laptop, αλλά αυτά που έχουν φτάσει στις δικές μας σχολικές μονάδες είναι ελάχιστα και φυσικά δεν μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες. Όταν λοιπόν έχουμε μια δυναμική διαδικασία δεν είναι πάντα εύκολο να πεις ποιο είναι το σωστό timing. Απλά όταν διαπιστώσαμε ότι φτάσαμε σε αυτό το σημείο, αποφασίσαμε να ενεργήσουμε κι εμείς προς αυτήν την κατεύθυνση, για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Κωνσταντίνος Γερακίνης υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Γιάννη Εριφυλλίδη

Ο Κωνσταντίνος Γερακίνης συστρατεύεται ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με...

Οι πρώτοι 30 υποψήφιοι του Χαράλαμπου Χρυσανίδη

Από τον συνδυασμό «ΕΡΓΟ ΤΩΡΑ» του υποψηφίου δημάρχου Καβάλας...

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του 66ου Φεστιβάλ Φιλίππων (23/6 – 10/9/2023)

Με σκηνικό το εμβληματικό κτήριο του δημαρχείου, το βράδυ...

ΔΕΥΑΚ: Ξεκίνησε ο καθαρισμός των δεξαμενών της Καβάλας

Με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ. η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, ξεκίνησε τον...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...