Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Δήμος Παγγαίου στοχεύει την «Ευρωπαϊκή πόλη αθλητισμού 2019»

Ημέρα:

spot_img

Τον φάκελο της υποψηφιότητας για την ανάδειξη του ως «European City of Sports 2019», παρουσίασε ο Δήμος Παγγαίου σε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης 1/8.

Ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, καλωσόρισε τα μέλη της «ACES Europe» που βρίσκονται αυτές τις μέρες στο δήμο για την παρουσίαση του φακέλου υποψηφιότητας και πιο συγκεκριμένα τον Πρόεδρο της Aces Europe, Gian Francesco Lupattelli, τα μέλη Igor Lanzoni και Marko Tardito και τον γενικό γραμματέα Hugo Alonso.

Στη συνέχεια ανάφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για το δήμο μας καθώς διεκδικούμε την ανάδειξη μας ως «European City of Sports 2019». Ανταποκρινόμενοι στην βούληση των δημοτών μας που αποτελούν την κινητήρια δύναμη του τόπου, και πάντα με γνώμονα τόσο την ανάδειξη του ιστορικού παρελθόντος του όσο και του σύγχρονου προσώπου του, πλαισιωμένος από μοναδικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλουν, μνημεία, πολιτιστικές δράσεις, παράδοση, τέχνες και ψυχαγωγία, κινείται στην ανάδειξη του αθλητισμού. Έχοντας στο πλευρό μας τους δημότες, τους αθλητικούς και πολιτιστικούς φορείς, τον αδελφό δήμο Αντονύ Γαλλίας, Πανελλήνιες Ομοσπονδίες Αθλητισμού, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τα συναρμόδια Υπουργεία Τουρισμού, Αθλητισμού, Εσωτερικών και φορείς του τόπου, διεκδικούμε ως Δήμος Παγγαίου την ανάδειξη μας σε «Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού 2019» μέσω του δικτύου Aces Europe».

Ο Δήμαρχος Παγγαίου ανέφερε στη συνέχεια ότι τα κέρδη που θα αποκομίσει ο Δήμος Παγγαίου από τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό είναι πολλά και συγκερκιμένα: «Διεθνή αναγνώριση και προβολή του Δήμου μέσα από την συνεργασία όλων των αθλητικών, πολιτιστικών και παραγωγικών φορέων, αποτελεσματική εφαρμογή των αθλητικών πολιτικών του Δήμου μέσα από τη συνεργασία του Δήμου, φορέων και πολιτών, συμμετοχή στο μεγαλύτερο δίκτυο πόλεων για την προώθηση του αθλητισμού στην Ευρώπη, μεταφορά εμπειριών και τεχνογνωσίας από τα άλλα μέλη του δικτύου, συμμετοχή σε δράσεις που διοργανώνει το δίκτυο ACES Europe κατά την διάρκεια της χρονιάς, αύξηση και βελτίωση των πολιτικών που εφαρμόζει ο δήμος για την προώθηση του αθλητισμού μεταξύ των πολιτών του, συνεργασία με άλλα μέλη του Δικτύου για τη συμμετοχή σε χρηματοδοτούμενες δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μεγαλύτερες δυνατότητες του Δήμου στην διεκδίκηση πόρων από επιδοτούμενα προγράμματα για δράσεις και υποδομές που αφορούν στον αθλητισμό».

Τέλος, κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι ο Δήμος Παγγαίου είναι ο μόνος δήμος της χώρας που τολμά να διεκδικήσει τη συμμετοχή του στο θεσμό για δήμους με πληθυσμό από 25 έως 500 χιλιάδες κατοίκους, έχει έναν άρτια δομημένο φάκελο με ιδιαίτερη τεκμηρίωση και διεκδικεί τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2019 με πολλαπλά οφέλη για το δήμο, για τη Καβάλα και την Περιφέρεια.

«Επαγγελματική δουλειά, άρτιος ο φάκελος»

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Aces Europe, Gian Francesco Lupattelli, που είπε για το εγχείρημα: «Είμαστε ικανοποιημένοι από την επίσκεψη μας στο Παγγαίο. Η δουλειά ήταν επαγγελματική, είναι ένας άρτιος φάκελος υποψηφιότητας και πιστεύω ότι έγινε η αρχή για την ανάδειξη του Δήμου ως Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού για το 2019. Τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά στο επόμενο διάστημα στις Βρυξέλλες. Η αρχή έγινε, στην ουσία ξεκινά ο δρόμος για τον φάκελο και μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Το να είσαι Ευρωπαϊκή πόλη δεν είναι απλά ένα μετάλλιο που θα φοράμε, δεν είναι μια εβδομάδα δράσεων αλλά ένα έτος μέσα στο οποίο πρέπει να δουλέψουμε με αθλητικές δράσεις και στον τομέα της παιδείας του αθλητισμού, να ωθήσουμε τους νέους κοντά στο αθλητικό ιδεώδες».

Συμπλήρωσε δε τα εξής: «Το Παγγαίο έχει πολύ δουλειά να κάνει, με εκδηλώσεις αθλητικές, με σημαντικά αποτελέσματα για το μέλλον. Σύμφωνα με τα στατιστικά για κάθε ένα ευρώ που δίνουμε στον αθλητισμό γλιτώνουμε 3 ευρώ στον τομέα της υγεία. Στόχος μας είναι η ενασχόληση όσο περισσότερων δημοτών γίνεται στο πρόγραμμα ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Η στρατηγική θέση του Παγγαίου δίνει δυνατότητες να αναπτύξει δράσεις με γειτονικά κράτη ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας. Το πρόγραμμα θα φέρει κοντά πόλεις ή δήμους που ασχολούνται με τον ίδιο τομέα, έχουμε ένα προτεινόμενο πλάνο που θα εμπλουτιστεί στην πορεία την προσπάθειας μας».

Ο φάκελος υποψηφιότητας του Δήμου Παγγαίου πήρε το δρόμο του. Η Επιτροπή Aces Europe θα προχωρήσει στην ανακήρυξη των Ευρωπαϊκών πόλεων για το 2019 μέχρι τον Οκτώβριο και η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει το Νοέμβριο. Κατά το 2019 ο ίδιος φορέας θα έχει δύο ελεγκτές που θα παρακολουθούν τις δράσεις και την υλοποίηση του προγράμματος κάθε πόλης. Θα γίνει λίστα με βαθμολογία για κάθε πόλη και τιμής ένεκεν θα βραβευτεί η καλύτερη ευρωπαϊκή πόλη στην προώθηση των ιδεών του προγράμματος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...