Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Φίλιππος Αναστασιάδης: «Κάποιοι εκλαμβάνουν την ανθρωπιά μας ως αδυναμία»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι ο δήμος Παγγαίου μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 200 πρόσφυγες, στέλνει ο δήμαρχος της περιοχής, Φίλιππος Αναστασιάδης, με αφορμή τα όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Τετάρτης έξω από το κλειστό γυμναστήριο της Ελευθερούπολης, όπου εκτός από τον συγκεκριμένο αριθμό, ο οποίος ξεπεράστηκε μάλιστα κατά έξι άτομα, έγινε προσπάθεια να αποβιβαστούν εκεί ακόμη 70 πρόσφυγες!

«Κάποιοι εκλαμβάνουν την ανθρωπιά μας ως αδυναμία και προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα. Εμείς πήραμε μια απόφαση, σύμφωνα με την οποία είχαμε δεσμευτεί ότι μπορούμε να φιλοξενήσουμε και να περιθάλψουμε μέχρι 200 άτομα, στο πλαίσιο πάντα της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς. Ενώ λοιπόν το βράδυ της Τετάρτης περιμέναμε περί τα 200 άτομα, ήρθαν τρία λεωφορεία με 206 άτομα και μετά από ένα τέταρτο περίπου έφθασε ένα ακόμη λεωφορείο. Εμείς αντιδράσαμε άμεσα και κλείσαμε το χώρο για να μην περάσει το τέταρτο λεωφορείο, το οποίο μετέφερε συνολικά 70 άτομα. Προηγούμενα είχαμε εκτιμήσει το χώρο, παρόντος και του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Υγείας Καβάλας, Χρήστου Παπαδόπουλου και διαπιστώσαμε ότι το όριο μας είναι μέχρι τα 200 άτομα. Οι εθελοντές που «ματώνουν» συνέχεια πραγματικά κι αυτό είναι συγκινητικό, είπαν «όχι» για τα επιπλέον 70 άτομα, ενώ κάποιοι εξωθεσμικοί προσπαθούσαν με τα τηλέφωνα να συνεννοηθούν ότι σώνει και καλά έπρεπε να τους φιλοξενήσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο δήμαρχος Παγγαίου.

«Ας αναλάβουν πρωτοβουλίες αυτοί που κυβερνούν – Ούτε να το σκέφτονται για το κλειστό της Νικήσιανης και για τις παιδικές κατασκηνώσεις»

Να επισημανθεί ότι οι διαβουλεύσεις με την αστυνομία, η οποία σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη είχε εντολή να αφήσει τους μετανάστες στο κλειστό της Ελευθερούπολης, κράτησαν περισσότερο από μια ώρα, μέχρι που τελικά το λεωφορείο έφυγε με κατεύθυνση προς την Καβάλα.

«Ακούω κάποια πράγματα για το κλειστό γυμναστήριο της Νικήσιανης. Δεν υπάρχει ούτε μια στο τρισεκατομμύριο να δεχθούμε κάτι τέτοιο. Ακούμε και για τις παιδικές κατασκηνώσεις. Πρώτος εγώ θα είμαι εκεί και θα ξεσηκώσουμε τον κόσμο. Δεν μπορεί να καταστρέψουμε τις δομές των δήμων για κάτι διαφορετικό. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Ας αναλάβουν πρωτοβουλίες αυτοί που κυβερνούν να μας πουν κι εμάς επιτέλους τι θέλουν να κάνουν. Εμείς θα αντιδράσουμε υπέρ του συμφέροντος των πολιτών μας και μετά θα δεχθούμε οποιαδήποτε άλλη απόφαση. Το ότι είμαστε αλληλέγγυοι δεν σημαίνει ότι είμαστε και αδύναμοι να αντιδράσουμε», υπογράμμισε στη συνέχεια των δηλώσεων του ο δήμαρχος Παγγαίου, ο οποίος ανέφερε ότι παρά τις επιστολές που έχουν αποσταλεί από το δήμο προς την κεντρική εξουσία, εντούτοις δεν έχουν ακόμη δοθεί απαντήσεις, ούτε φυσικά οδηγίες.

spot_img
spot_img

Διαφημίσεις