Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Σύντομα η λύση για τα σκουπίδια στον δήμο Παγγαίου

Ημέρα:

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε είναι πιθανό να προκύψει ο ιδιώτης που θα αναλάβει την αποκομιδή των απορριμμάτων στον δήμο Παγγαίου, μετά την εμπλοκή που υπήρξε την περασμένη Παρασκευή και την αποχώρηση του ιδιώτη που μέχρι πρότινος είχε αναλάβει την αποκομιδή των απορριμμάτων στις δημοτικές ενότητες Ελευθερών, Ορφανού και Πιερέων.

Όπως σημείωσε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο αντιδήμαρχος Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης, έχουν ήδη ληφθεί οι αποφάσεις για τον πρόχειρο διαγωνισμό με διαπραγμάτευση και την Παρασκευή (4/8) στην οικονομική επιτροπή του δήμου Παγγαίου, θα γίνει το άνοιγμα των προσφορών, ο έλεγχος των δικαιολογητικών και από εκεί θα προκύψει πιθανότατα ο νέος ανάδοχος.

Σε τρεις ιδιώτες έχει απευθυνθεί ο δήμος Παγγαίου – Το ιστορικό της αποχώρησης του ιδιώτη

«Πιθανότατα στο τέλος της εβδομάδας που διανύουμε θα έχουμε νέο εργολάβο με απευθείας ανάθεση δυο μηνών, την οποία ήδη προχωράμε στο γραφειοκρατικό κομμάτι. Έχουμε απευθυνθεί σε τρεις ιδιώτες», επισήμανε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Παγγαίου.

Σχετικά με το τι συνέβη και αποχώρησε ο προηγούμενος ιδιώτης, ο Χρήστος Μποσμπότης, απάντησε: «Υπήρξε μια εμπλοκή στην σύμβαση με τον προηγούμενο εργολάβο καθαριότητας. Η εμπλοκή οφείλεται στο ότι στην αρχή υπήρχε συνεργασία δυο εργολάβων, ο ένας εκ των οποίων αποχώρησε κι υπήρξαν μεταξύ τους καταγγελίες. Λόγω του ότι στην αρχική σύμβαση προβλέπεται να χρησιμοποιηθούν άλλα μηχανήματα που στην πορεία άλλαξαν, αυτό θεωρήθηκε μη σύννομη ενέργεια εκ μέρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δεν εγκρίθηκαν τα εντάλματα πληρωμής του εργολάβου και φτάσαμε στο ανώτατο επίπεδο του Ελεγκτικού Συνεδρίου,  το οποίο απέρριψε την προσφυγή του δήμου Παγγαίου, με αποτέλεσμα ο εργολάβος να μην μπορεί να πληρωθεί, ενώ και τα χρήματα υπάρχουν στο αποθεματικό του δήμου και η εργασία του εργολάβου έγινε. Θα τα διεκδικήσει δικαστικώς τα έξοδα που έχει κάνει σχεδόν εδώ και ένα χρόνο».

Νυχθημερόν δουλεύουν οι υπάλληλοι του δήμου Παγγαίου για να αντεπεξέλθουν – Εξήρε την αυταπάρνηση τους ο Χρήστος Μποσμπότης

Να σημειωθεί ότι από την Παρασκευή που αποχώρησε ο ιδιώτης της καθαριότητας πήρε μαζί του όλα τα μέσα που είχε, αλλά και 300 κάδους.

«Εμείς είχαμε απόθεμα 100 κάδων και κάναμε αναδιανομές, αντιμετωπίζοντας το θέμα από την υπηρεσία Καθαριότητας και τους υπαλλήλους, που θέλω να τους ευχαριστήσω, καθώς δουλεύουν με αυταπάρνηση, έγινε αναστολή αδειών κι αυτό είναι κάτι μεταβατικό. Το σαββατοκύριακο υπήρξαν κάποια προβλήματα, λόγω της εναλλαγής από τον ανάδοχο στην υπηρεσία Καθαριότητας, ήταν γεμάτες οι παραλίες μας, αλλά εξομαλύνεται το πράγμα και γίνεται κανονικά η αποκομιδή», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Παγγαίου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Καβάλα: Αυτοκίνητο ανατράπηκε στην Ερυθρού Σταυρού

Ένα άτομο τραυματίστηκε σε Τροχαίο ατύχημα που έγινε τα...

Συνελήφθησαν οι δράστες της ληστείας του Καβαλιώτη δικηγόρου στην Εθνική Οδό

Συνελήφθησαν τα μέλη σπείρας τα οποία μεταξύ άλλων, είχαν...

«Πανταχού παρών» το Επιμελητήριο Καβάλας

Μάρκος Δέμπας: Κατορθώσαμε να κάνουμε μια έκθεση πρωτοπόρα στην...

Ξεκινούν οι εργασίες ανακαίνισης του Γυμνασίου–Λυκείου Κρηνίδων

Από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...