Δευτέρα, Απρίλιος 12, 2021

Σε ρυθμούς προ… κορωνοϊού κινούνται οι υπηρεσίες του δήμου Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Σε προτεραιότητα και ο πρωτογενής τομέας, τίποτα δεν χάθηκε ακόμα στον τουρισμό

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα προς τους δημότες μας, ότι είμαστε κοντά τους. Με την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν, λειτουργούμε με τρόπο ώστε να τους απαλύνουμε όσο μπορούμε περισσότερο από την οικονομική κρίση και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πανδημία και παράλληλα να διαφυλάξουμε την ακεραιότητα και τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου μας, ώστε να βγούμε όσο γίνεται λιγότερο ζημιωμένοι από αυτήν την κατάσταση».

Τα παραπάνω τονίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, ο οποίος παράλληλα υπογραμμίζει με έμφαση «δεν θα ακούσετε παραπανίσια λόγια από το στόμα μου, αλλά θέλω να διαβεβαιώσω τους δημότες μας ότι είμαστε εδώ για να τους υπηρετήσουμε όπως πρέπει, χωρίς λαϊκισμούς, χωρίς μικροπολιτική. Είναι η ώρα των έργων, είναι η ώρα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε σε κάθε περίπτωση πρώτα την υγειονομική κρίση».

«Ως Δήμος παρέχουμε υπηρεσίες προς τους συμπολίτες μας, οι οποίες αυτή τη στιγμή είναι πάρα πολύ καλές και μέσα από αυτή τη διαδικασία θα βγούμε όλοι σοφότεροι…»

Ο δήμαρχος Παγγαίου επισημαίνει επίσης πως «λόγω του ότι οι εξελίξεις στο θέμα της πανδημίας είναι δυναμικές, δεν μπορούμε να προβλέψουμε το αύριο, όμως μπορούμε να πούμε ότι ως Δήμος παρέχουμε υπηρεσίες προς τους συμπολίτες μας, οι οποίες αυτή τη στιγμή είναι πάρα πολύ καλές και μέσα από αυτή τη διαδικασία θα βγούμε όλοι σοφότεροι. Σίγουρα έχουμε κάνει και λάθη, αλλά αυτά τα λάθη νομίζω ότι σε μία διαδικασία, σε έναν πόλεμο όπως τον χαρακτήρισε και ο πρωθυπουργός, σίγουρα πάντα μπορεί να συμβαίνουν».

«Λειτουργήσαμε σωστά και τα αντανακλαστικά μας ήταν τέτοια, ώστε αυτή τη στιγμή να προσφέρουμε απρόσκοπτα όλες τις υπηρεσίες, όπως το κάναμε και πριν από το ξέσπασμα της κρίσης της πανδημίας προς τους συμπολίτες μας»

«Πρέπει να είμαστε φειδωλοί σε όσα λέμε, καθώς δεν ξέρουμε ακόμη αν είμαστε στη μέση ή στην αρχή της κρίσης, παράλληλα όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε οργανωμένοι, συντονισμένοι και ιδιαίτερα οργανωτικοί για κάποια κομμάτια, τα οποία πραγματικά είναι της αρμοδιότητας μας. Θέλω να πω με απόλυτη συνείδηση των λεγομένων μου ότι όντως ως Δήμος Παγγαίου λειτουργήσαμε σωστά και τα αντανακλαστικά μας ήταν τέτοια, ώστε πραγματικά να είμαστε σε ένα σημείο που αυτή τη στιγμή προσφέρουμε απρόσκοπτα όλες τις υπηρεσίες, όπως το κάναμε και πριν από το ξέσπασμα της κρίσης της πανδημίας προς τους συμπολίτες μας», αναφέρει ακόμη στις δηλώσεις του στον «Ε» ο κ. Αναστασιάδης.

Σε υψηλό επίπεδο η καθαριότητα, όπως και οι κοινωνικές δομές

Μιλώντας ειδικότερα για τον τομέα της καθαριότητας, ο δήμαρχος Παγγαίου σημειώνει «ο Δήμος μας είναι καθαρός και μάλιστα μετά το Πάσχα θα αρχίσει και η συντήρηση του Πράσινου, γιατί όντως μετά και τις πολλές βροχές που είχαμε το τελευταίο διάστημα, έχει ξεφύγει η βλάστηση. Έχουμε όμως ετοιμότητα και θα προχωρήσουμε άμεσα με συνεργεία για να κάνουμε και αυτή τη δουλειά. Από εκεί και μετά όλες οι υπηρεσίες και οι κοινωνικές δομές, στα νέα δεδομένα που προκύπτουν σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις του Υπουργείου με τη σύμπτυξη πολλών υπηρεσιών, νομίζω ότι βρίσκονται σε ένα τέτοιο επίπεδο, ώστε οι κοινωνικές δομές να παρέχουν υπηρεσίες ανάλογες με αυτές που πρέπει να δίνονται σε έναν πολίτη του 21ο αιώνα, ακόμα δε περισσότερο σε αυτήν την κατάσταση οι συμπολίτες μας το έχουν περισσότερο ανάγκη».

«Η οικονομική, η νομική υπηρεσία και η πολεοδομία του Δήμου Παγγαίου δουλεύουν απρόσκοπτα, χωρίς να σταματήσουν να εξυπηρετούν τους συμπολίτες μας»

«Η κατάσταση αυτή μεταβάλλεται μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα, σε τέτοιο σημείο, ώστε και οι ωφελούμενοι των προγραμμάτων πραγματικά να αναπροσαρμόζονται προς τα πάνω, διότι στα όρια της φτώχειας και της ανάγκης έρχονται πλέον πολύ περισσότεροι συμπολίτες μας. Για αυτόν το λόγο έχουμε ορίσει και τη γραμμή της ψυχολογικής υποστήριξης με τηλέφωνο που μπορεί να απευθύνεται ο κάθε πολίτης νιώθει την ανάγκη για να υποστηριχθεί ψυχολογικά. Οι υπόλοιπες υπηρεσίες, όπως η οικονομική, η νομική υπηρεσία και η πολεοδομία του Δήμου Παγγαίου δουλεύουν απρόσκοπτα, χωρίς να σταματήσουν να εξυπηρετούν τους συμπολίτες μας», συμπληρώνει σχετικά ο δήμαρχος Παγγαίου.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υπαλλήλους του Δήμου μας, πέρα από αυτούς καθαριότητας και των κοινωνικών δομών, αλλά και τους διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι πραγματικά βρίσκονται στις επάλξεις»

Αναφερόμενους στους υπαλλήλους του Δήμου του, ο κ. Αναστασιάδης υπογραμμίζει: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υπαλλήλους του Δήμου μας, πέρα από αυτούς καθαριότητας και των κοινωνικών δομών, αλλά και τους διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι πραγματικά βρίσκονται στις επάλξεις, άλλοι από το σπίτι, άλλοι ως προσωπικό ασφαλείας. Επικοινωνώ συνέχεια μαζί τους και παρακολουθούμε την εξέλιξη των έργων, των μελετών, των σχεδιασμών μας και νομίζω ότι πάμε ιδιαίτερα καλά κι από αυτή την κρίση θα μπορέσουμε όλοι μας να βγούμε σοφότεροι αρκεί βέβαια να προσέξουμε τώρα».

«Η ύδρευση, η αποχέτευση και οι Βιολογικοί Καθαρισμοί λειτουργούν άψογα, με πολύ περισσότερους ελέγχους, όπως επιβάλλονται από τους κανόνες του υπουργείου»

«Θέλω να βεβαιώσω τους συμπολίτες μας ότι η ύδρευση, η αποχέτευση και οι Βιολογικοί Καθαρισμοί λειτουργούν άψογα, με πολύ περισσότερους ελέγχους, όπως επιβάλλονται από τους κανόνες του υπουργείου. Γίνονται συνεχείς έλεγχοι στα νερά όσον αφορά την ποιότητά τους, φυσικά όσον αφορά την ποσότητα γίνονται βήματα με έργα που υλοποιούνται και μελετούμε και σχεδιάζουμε για να κάνουμε το επόμενο διάστημα κι έτσι θεωρώ ότι οι υπηρεσίες είναι ανάλογες με αυτές που πρέπει να έχει ένας πολίτης, προκειμένου να είναι ικανοποιημένος από τη δημοτική αρχή», δηλώνει ακόμη ο Φίλιππος Αναστασιάδης.

Σε προτεραιότητα και ο πρωτογενής τομέας

Μιλώντας για τον πρωτογενή τομέα, ο δήμαρχος Παγγαίου σημειώνει: «Βέβαια έχουμε και το κομμάτι των αγροτών μας, όπου αξίζει να σημειωθεί ότι εκεί γίνονται παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία, δηλώνουμε ετοιμότητα πολύ νωρίς στο κομμάτι της άρδευσης, με συντηρήσεις των αντλιοστασίων, των αρδευτικών δικτύων και πιστεύω ότι θα είναι έτοιμοι οι αγρότες οπότε χρειαστούν να κάνουν χρήση των αρδευτικών δικτύων μας και των γεωτρήσεων. Εδώ θέλω να τονίσω προς κάθε κατεύθυνση γιατί πολλά συζητιούνται, πολλά λέγονται, το είπα και στο Δημοτικό Συμβούλιο θα το πω και δημόσια, ότι συνηθίζεται από κάποιους να λειτουργούν αυτή την κρίσιμη περίοδο μέσα σε μία λογική μικροπολιτική ή λαϊκίστικη. Από την αρχή πριν ακόμη γίνει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είχα δηλώσει προσωπικά ότι εμείς θα ασκήσουμε μία πολιτική που πραγματικά θα ελαφρύνει όσους συμπολίτες μας το έχουν ανάγκη».

«Γίνεται μία σοβαρή μελέτη σε επίπεδο Κ.Ε.Δ.Ε., ώστε να αποτιμηθεί η πληγή που έχει κάθε Δήμος από διαφυγόντα έσοδα»

«Παράλληλα, γίνεται μία σοβαρή μελέτη σε επίπεδο Κ.Ε.Δ.Ε. όπου είμαι και μέλος της του διοικητικού συμβουλίου της, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να αποτιμηθεί η πληγή που έχει κάθε Δήμος από διαφυγόντα έσοδα, τα οποία υπάρχουν λόγω της κρίσης από τα κλειστά καταστήματα και της δύσκολης γενικά οικονομικής κατάστασης των συμπολιτών μας, η οποία περνάει αντίστοιχα σε κάθε Δήμο και Δ.Ε.Υ.Α. Στόχος είναι να μπορέσουν οι Δήμοι να πάρουν αποφάσεις όταν είναι ο καιρός και το τονίζω αυτό, διότι δεν μπορούμε να καθορίσουμε από τώρα τον χρόνο όσον αφορά στην αντιμετώπιση των υγειονομικών φαινομένων και τα αποτελέσματα που θα έχουμε για τις ζημιές στα οικονομικά δεδομένα», συμπληρώνει σχετικά ο δήμαρχος Παγγαίου.

«Όσον αφορά τον τουρισμό είναι πραγματικά ένα στοίχημα για μας, δεν χάθηκε τίποτα»

Τέλος, σε σχέση με τον τουρισμό και πως βλέπει να διαμορφώνεται αυτός στη διάρκεια της φετινής περιόδου, ο κ. Αναστασιάδης επισημαίνει: «Όσον αφορά τον τουρισμό είναι πραγματικά ένα στοίχημα για μας. Δεν γνωρίζω πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, ούτε θέλω να κάνω προβλέψεις. Όμως ανά πάσα στιγμή αυτό που έχω να πω, είναι ότι μπορούμε να έχουμε ετοιμότητα να επανεκκινήσουμε το κομμάτι του τουρισμού στο Παγγαίο, διότι έχουμε κάνει όλες εκείνες τις υποδομές, είτε με τη διαφήμιση, είτε με την προβολή, με την ετοιμότητά με τις γαλάζιες σημαίες, έχουμε ετοιμότητα να καθαρίσουμε τις παραλίες μας όπως κάθε χρόνο, υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης, βγάζουμε άδειες οικοδομής σε λιγότερο από ένα μήνα και αυτό είναι ανάπτυξη και κινείται έτσι η οικονομία μας. Άρα δεν χάθηκε τίποτα. Αυτό είναι το μήνυμά μου. Έχουμε ετοιμότητα και μπορεί να επανεκκινήσει η οικονομία ιδιαίτερα στο Παγγαίο και να παίξουμε έναν πρωταρχικό ρόλο, όχι μόνο στην τοπική οικονομία και της Περιφέρειάς μας, αλλά και στην οικονομία της χώρας μας, γιατί πραγματικά μπορούμε να το κάνουμε αυτό, δεδομένου ότι έχουμε προβλέψει όλες εκείνες τις υποδομές και έχουμε τη σχετική ετοιμότητα».

spot_img

Διαφημίσεις