Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Τροχαίο ατύχημα στη διασταύρωση της Νέας Ηρακλείτσας

Οδηγός μοτοσικλέτας τραυματίστηκε ελαφρά όταν το δίκυκλο...

Απάτη 18.000 ευρώ σε βάρος επιχείρησης στην περιοχή του Παγγαίου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Ανατράπηκε αυτοκίνητο στην Καλαμίτσα

Ένα ΙΧ αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του...

Προσθήκη διώροφου κτηρίου στο Δημοτικό Σχολείο Ποδοχωρίου

Ακολούθησε μας

Για τις ανάγκες στέγασης του Δημοτικού Σχολείου Ποδοχωρίου,  ο Δήμος Παγγαίου σχεδιάζει την ανέγερση προσθήκης κτηρίου. Για τον σκοπό αυτό ετοίμασε τεχνική μελέτη του έργου με τίτλο «Ανέγερση προσθήκης κτηρίου στο Δημοτικό Σχολείο Ποδοχωρίου» και την ένταξη της στην πρόσκληση του προγράμματος Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, στον άξονα προτεραιότητας «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών», με τίτλο: «Αστική Αναζωογόνηση», στην οποία προβλέπονται έργα που αφορούν στη βιώσιμη ανάπτυξη με περιβαλλοντικό πρόσημο, στην ποιότητα ζωής και στην ενίσχυση της διοίκησης και της τοπικής οικονομίας.

Η μελέτη προβλέπει εργασίες ανέγερσης προσθήκης κτηρίου στο Δημοτικό Σχολείο Ποδοχωρίου.  Πιο συγκεκριμένα πρόκειται να γίνουν οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες. Επιπλέον η μελέτη αφορά στην ανέγερση νέου κτηρίου, το οποίο είναι διώροφο με στέγη και θα κατασκευαστεί ως ξεχωριστό κτήριο στην αυλή του σχολείου. Το ισόγειο επιφάνειας 357,50τ.μ. περιλαμβάνει μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με σκηνή, αποδυτήρια και αποθήκη, καθώς και χώρους υγιεινής, κλιμακοστάσια και ανελκυστήρα. Στον όροφο, επιφάνειας 357,50τ.μ. βρίσκονται δύο αίθουσες διδασκαλίας, δύο εργαστήρια φυσικών επιστημών και πληροφορικής και ένα μικρό γραφείο.

Η προϋπολογισθείσα δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 1.034.000 ευρώ  με ΦΠΑ και θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της σχετικής πρόσκλησης ΑΤ07 και θα εκτελεσθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016, όπως ισχύει σήμερα.

Επίσης στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΑΤ14 του προγράμματος Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης», στον άξονα προτεραιότητας «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός», με τίτλο: «Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021», προβλέπονται δράσεις για την ανάδειξη του ιστορικού έπους μέσω έργων και δράσεων, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Στο πλαίσιο αυτό, προετοιμάστηκε μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Παγγαίου με τίτλο «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού οπτικοακουστικών μέσων ψηφιακής αναπαραγωγής».

Η μελέτη προβλέπει την προμήθεια και εγκατάσταση σύγχρονου οπτικοακουστικού εξοπλισμού ψηφιακής αναπαραγωγής για την προβολή σε δημόσιο χώρο παραγωγών οπτικοακουστικών μέσων, ντοκυμαντέρ, ψηφιακές παραγωγές, κ.α. και περιλαμβάνει: Διαδραστικά Τραπέζια,  Προβολέας (Projector),  Φορητούς Υπολογιστές (Laptop) για τον Προβολέα,  VR Headsets,  InfoKiosk εσωτερικού και Εξωτερικού χώρου, Φορητές Κινηματογραφικές Οθόνες,  Φιλοξενία εφαρμογών σε πιστοποιημένο Datacenter,  Περιμετρικό φωτισμό,  Πινακίδες Κατεύθυνσης/Επισήμανσης,  Πινακίδες Υποδοχής,  Μουσειοσκευές,  Οθόνες Παρουσίασης.

Η προϋπολογισθείσα δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 100.000 ευρώ με ΦΠΑ και θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα