Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

Ο κορωνοϊός δεν «φρέναρε» τα έργα στον δήμο Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Σε εξέλιξη το έργο ανάπλασης του κέντρου της Ελευθερούπολης, υπογράφηκαν 19 συμβάσεις για το Leader, άριστη η συνεργασία με το Κ.Υ., ελπίζω ότι θα είναι καλή για τον τουρισμό η φετινή χρονιά

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς, παρά τα όποια προβλήματα προκαλούνται τόσο από το lockdown, όσο και από τις καιρικές συνθήκες, προχωρά το έργο της ανάπλασης του κέντρου της Ελευθερούπολης, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης.

Παράλληλα, πάντα στο πλαίσιο των δηλώσεών του, ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στο τοπικό πρόγραμμα CLLD/LEADER, στους εμβολιασμούς που πραγματοποιούνται στο Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης, στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, αλλά και στις προσδοκίες της δημοτικής αρχής για τη φετινή τουριστική περίοδο.

«Το επόμενο διάστημα θα αποκατασταθεί το κεντρικό σημείο της Φρίξου Παπαχρηστίδη και συνεχίζουμε με τις καθέτους και το κομμάτι στην πιάτσα των ταξί, αλλά και στον πίσω χώρο όπου διεξάγεται η λαϊκή αγορά»

Αρχικά για το σημαντικό έργο της ανάπλασης του κέντρου της Ελευθερούπολης, ο δήμαρχος Παγγαίου επισήμανε: «Το συγκεκριμένο έργο προχωρά με πολύ καλούς ρυθμούς, ικανοποιητικά θα έλεγα, παρά το ότι υπάρχουν κάποιοι αστάθμητοι παράγοντες που λειτουργούν αρνητικά στην πορεία του. Κυρίως η πανδημία, αλλά και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτήν την περίοδο. Ωστόσο ο ανάδοχος συνεχίζει κανονικά. Το δύσκολο κομμάτι που έχει να κάνει με την υπογειοποίηση των καλωδίων έχει εκτελεστεί σε έναν βαθμό της τάξης του 70% τουλάχιστον και ακολουθούν οι πλάκες στα πεζοδρόμια. Η ηλεκτρολογική εγκατάσταση έχει γίνει, άρα θεωρώ είμαστε σε καλό δρόμο. Με τη βοήθεια και του καιρού το επόμενο διάστημα θα αποκατασταθεί το κεντρικό σημείο της Φρίξου Παπαχρηστίδη και συνεχίζουμε με τις καθέτους και το κομμάτι στην πιάτσα των ταξί, αλλά και στον πίσω χώρο όπου διεξάγεται η λαϊκή αγορά».

«Ήδη μελετούμε την υποβολή σχετικής πρότασης στο πρόγραμμα «Α. Τρίτσης», για να καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε αυτήν την ανάπλαση σε όλη την οδό Φρίξου Παπαχρηστίδη»

Στη συνέχεια ο κ. Αναστασιάδης υπογράμμισε σχετικά: «Είναι ένα έργο που θα αλλάξει την εικόνα του κέντρου της Ελευθερούπολης. Επιβαλλόταν να γίνει, ειδικά η υπογειοποίηση ήταν ένα σημαντικό έργο, ώστε να φύγουν όλα τα καλώδια από το κέντρο, να γίνει ουσιαστικά ένας πολύ καλός φωτισμός και πάνω απ’ όλα να δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης όλων των συμπολιτών μας και δη των Α.Μ.Ε.Α., έτσι ώστε να κυκλοφορούν και στις δυο πλευρές του δρόμου. Παράλληλα, ήδη μελετούμε την υποβολή σχετικής πρότασης στο πρόγραμμα «Α. Τρίτσης», για να καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε αυτήν την ανάπλαση σε όλη την οδό Φρίξου Παπαχρηστίδη, αλλά και σε άλλους παράλληλους δρόμους της Ελευθερούπολης».

Υπεγράφησαν οι πρώτες 19 συμβάσεις με τους δικαιούχους της πρώτης πρόσκλησης του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER Π.Ε. Καβάλας

Αναφορικά με το θέμα του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER Π.Ε. Καβάλας, ο Φίλιππος Αναστασιάδης τόνισε: «Υπογράψαμε πριν από λίγες ημέρες τις πρώτες 19 συμβάσεις με τους δικαιούχους της πρώτης πρόσκλησης του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER Π.Ε. Καβάλας. Αυτά τα 19 έργα αποτελούν τμήμα ενός συνόλου 50 ενταγμένων έργων, προϋπολογισμού 10.516.883 ευρώ και δημόσιας δαπάνης 6.224.757 ευρώ. Εντός του Ιανουαρίου θα υπογραφούν και οι υπόλοιπες συμβάσεις, προκειμένου να ξεκινήσει η άμεσα η υλοποίηση των έργων και η σταδιακή κατάθεση των πρώτων αιτημάτων πληρωμής. Παραμένουν, ως επιλαχούσες, επιπλέον 14 προτάσεις επενδυτικών έργων, συνολικού προϋπολογισμού 4.415.134 ευρώ και αιτούμενης δημόσιας δαπάνης 2.621.970 ευρώ που αποτελεί και το δεύτερο αίτημα υπερδέσμευσης της Αναπτυξιακής Καβάλας ΑΑΕ ΟΤΑ προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ως πρόεδρος της Αναπτυξιακής Καβάλας είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την πορεία του προγράμματος, αλλά και όλων των δράσεων που είναι σε εξέλιξη ή προγραμματίζονται.

Θα ενισχυθεί σίγουρα η τοπική οικονομία με τα χρήματα που θα έρθουν για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων ή για να γίνουν καινούργιες και παράλληλα θα προκύψει η δυνατότητα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ώστε να υπάρξουν πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία. Θα καταφέρουμε πιστεύω να χρηματοδοτηθούν και οι επιλαχούσες προτάσεις, ώστε κι άλλα χρήματα να πέσουν στην τοπική οικονομία».

«Η σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Δήμου Παγγαίου και του Κέντρου Υγείας Ελευθερούπολης είναι άριστη και θα συνεχίσει σ’ αυτή την κατεύθυνση…»

Την ικανοποίησή του σχετικά με το θέμα της έναρξης των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στο Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης, εξέφρασε στη συνέχεια των δηλώσεών του στον «Ενήμερο», ο δήμαρχος Παγγαίου.

«Επισκέφθηκα πρόσφατα το Κέντρο Εμβολιασμού που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Υγείας Ελευθερούπολης και διαπίστωσα την άρτια λειτουργία του. Θέλω να συγχαρώ την διευθύντρια του Κέντρου Υγείας, Κιάρα Ντι Νάπολι, καθώς επίσης κι όλο το προσωπικό της μονάδας για τον επαγγελματισμό τους και να τους ευχαριστήσω για την άψογη συνεργασία. Η σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Δήμου Παγγαίου και του Κέντρου Υγείας Ελευθερούπολης είναι άριστη και θα συνεχίσει σ’ αυτή την κατεύθυνση».

«Ελπίζω να δοθεί η δυνατότητα σε επίπεδο Δήμου και για άλλα εμβολιαστικά κέντρα εκτός του Κ.Υ. Ελευθερούπολης»

«Όπως είναι γνωστό έχουμε ήδη διαθέσει μέσα από το πρόγραμμα «Ελλάδα – Βουλγαρία» περίπου 40.000 ευρώ για την αγορά μιας μεγάλης ποσότητας rapid tests, τα οποία χορηγούνται στο Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης και σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας, παρέχονται σε ομάδες πολιτών, όπως είναι το προσωπικό του Δήμου, σε εκπαιδευτικούς κλπ, για να ελεγχθούν για τον κορωνοϊό. Ελπίζω να δοθεί η δυνατότητα σε επίπεδο Δήμου και για άλλα εμβολιαστικά κέντρα εκτός του Κ.Υ. Ελευθερούπολης. Βλέπω ότι λειτουργεί πολύ καλά το σύστημα και στο ηλεκτρονικό κομμάτι για ραντεβού με μεγάλη ευκολία κι άρα νομίζω ότι προχωρά καλά η όλη διαδικασία. Εμείς θα συνεχίσουμε στο κομμάτι που μας δίνεται η δυνατότητα να ενισχύουμε το Κ.Υ. Ελευθερούπολης με το προσωπικό μας όπου χρειαστεί κι ελπίζω να πάμε ακόμη καλύτερα», συμπλήρωσε σχετικά με το θέμα ο δήμαρχος Παγγαίου.

Βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών σε Ελευθερούπολη και Νέα Πέραμο μέσω του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

Σε σχέση με την έναρξη ανάπτυξης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.) του Δήμου Παγγαίου, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε: «Επικεντρωνόμαστε στις Δ.Ε. Ελευθερούπολης και Ν. Περάμου, με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων του Δήμου. Το Σ.Β.Α.Κ. εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου για την υλοποίηση κυκλοφοριακών παρεμβάσεων με σεβασμό στις βασικές αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης. Η διαδικασία σχεδιασμού θα περιλαμβάνει την ενεργό συμμετοχή των πολιτών, μέσω ειδικής σελίδας επικοινωνίας, αλλά και ενημερωτικές δράσεις. Το σχέδιο χρηματοδοτείται κατά 100% από το «Πράσινο Ταμείο». Έχουμε τη συμβασιοποίηση κι ήδη έχει ξεκινήσει η συνεργασία με το γραφείο που έχει αναλάβει. Είναι γνωστό ότι αντιμετωπίζουμε κυκλοφοριακό πρόβλημα και στις δυο περιοχές που αφορά το Σ.Β.Α.Κ. και με καλή συνεργασία με την υπηρεσία και το γραφείο που ανέλαβε, θα γίνουν προτάσεις που πραγματικά θα βοηθήσουν τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για να δοθεί μια καλύτερη ποιότητα ζωής στους συμπολίτες μας».

«Πιστεύω ότι θα είναι μια καλή χρονιά για τον τουρισμό του Δήμου μας και γι’ αυτό οφείλουμε να είμαστε καλά προετοιμασμένοι…»

Τέλος, σε ερώτηση για το αν θεωρεί ότι μπορεί να κερδηθεί το στοίχημα της φετινής τουριστικής περιόδου για τον Δήμο Παγγαίου, ο Φίλιππος Αναστασιάδης απάντησε: «Θέλω να ελπίζω ότι η φετινή χρονιά θα δώσει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες μας να δουλέψουν, αλλά και σε Έλληνες και Βαλκάνιους να επισκεφθούν την περιοχή μας. Εμείς οφείλουμε με δράσεις να προβάλλουμε όσο γίνεται καλύτερα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας. Πιστεύω ότι το κάνουμε καλά και γι’ αυτό έχουμε μετρήσιμα αποτελέσματα. Φέτος ιδιαίτερα πρέπει πέρα από την προβολή να έχουμε ετοιμότητα και νομίζω ότι η επισκεψιμότητα στην περιοχή μας θα είναι πολύ μεγάλη. Πιστεύω ότι θα είναι μια καλή χρονιά για τον τουρισμό του Δήμου μας και γι’ αυτό οφείλουμε να είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Πλέον γνωρίζουμε τον κορωνοϊό. Πέρυσι τα πράγματα ήταν ιδιαίτερα δύσκολα. Τώρα μπορούμε να δούμε πιο καθαρά τα πράγματα και νομίζω ότι θα έχουμε την τουριστική ανάπτυξη που θέλουμε και γι’ αυτό ετοιμαζόμαστε σε όλα τα επίπεδα, προβολής, αλλά και παροχών που είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε σε συνεργασία με τους επαγγελματίες της περιοχής μας».

spot_img

Διαφημίσεις