Παρασκευή, 14 Μαΐου, 2021

Ο Δήμος Παγγαίου διεκδικεί τα Λουτρά Ελευθερών

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Tο θέμα των Λουτρών Ελευθερών και η απόρριψη, με απόφαση του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Θόδωρου Καράογλου, της αίτησης υπαγωγής στο καθεστώς ενισχύσεων «Νέες ανεξάρτητες ΜΜΕ», του επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «ΕΛΕΥΘΕΡΑΙ RESORTS IKE», συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παγγαίο, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, μετά από πρόταση που κατέθεσε ο δήμαρχος Φίλιππος Αναστασιάδης, ο οποίος τόνισε ότι μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Δήμος θα πρέπει ξεκινήσει ενέργειες διεκδίκησης των Λουτρών τουλάχιστον κατά χρήση.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Μπαταλογιάννης συμφώνησε στο θέμα της διεκδίκησης τονίζοντας «ο Δήμος Παγγαίου πρέπει να μπει στο παιχνίδι διεκδίκησης των Λουτρών Ελευθερών».

Ο Γιώργος Γερομάρκος αφού έκανε μια σύντομη αναδρομή στα όσα είχανε γίνει όταν ήταν περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος της Αναπτυξιακής της Περιφέρειας που είχε την διαχείριση των Λουτρών Ελευθερών, σημείωσε «θα χρειαστεί τιτάνιος αγώνας για την αποδέσμευση των Λουτρών από την Εργοανάπτυξη (Περιφέρεια). Να ξεκινήσει η διαδικασία με πλάνο σαφέστατο για το τι θέλουμε να κάνουμε. Συμφωνούμε με την πρωτοβουλία και την στηρίζουμε».

«Εμείς το βλέπουμε με άλλο μάτι», τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος και εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Μιχάλης Διαμαντόπουλος, «να λειτουργήσουν τα Λουτρά προς όφελος της περιοχής και των πολιτών».

Μετά τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει τον δήμαρχο Παγγαίου να ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες για την παραχώρηση των Λουτρών Ελευθερών στο Δήμο Παγγαίου.

Διαφημίσεις