Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Η εφαρμογή «Greece Thermal Springs» οδηγεί στους ιαματικούς φυσικούς πόρους της Ελλάδας

Μία δημιουργία των Κώστα Πασβάντη και Θανάση Γιούτσο από την Ελευθερούπολη

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Πριν 10 μήνες περίπου το Υπουργείο Τουρισμού ανάρτησε στην ιστοσελίδα του το ολοκληρωμένο Μητρώο των Αναγνωρισμένων Ιαματικών Φυσικών Πόρων. Μάλιστα ο Υπουργός κ. Θεοχάρης δήλωσε ότι στην χώρα που “γεννήθηκε” ο Ιατρικός Τουρισμός, την πατρίδα του Ιπποκράτη, δε μπορεί να μην αποτελεί πρωταρχικό στόχο η ανάδειξη της Ελλάδας ως ιδανικού προορισμού Τουρισμού Υγείας για το παγκόσμιο ταξιδιωτικό κοινό.

Η iforest, πίσω από την οποία βρίσκονται ο Κώστας Πασβάντης και ο Θανάσης Γιούτσος από την Ελευθερούπολη, βλέποντας ότι δεν υπάρχει αντίστοιχη εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες, και έχοντας την εμπειρία από την δημιουργία παρόμοιων εφαρμογών σχετικών με το περιβάλλον και το τουρισμό, δημιούργησε την εφαρμογή “Greece Thermal Springs”.

Η εφαρμογή “Greece Thermal Springs” είναι πλήρης και ενημερωμένη εφαρμογή για τους ιαματικούς φυσικούς πόρους στην Ελλάδα και παρέχει τις ακόλουθες δυνατότητες:

– Προβολή όλων των αναγνωρισμένων ιαματικών φυσικών πόρων της Ελλάδας στο χάρτη με βάση τις συντεταγμένες τους.

– Σημαντικές πληροφορίες για κάθε ιαματικό φυσικό πόρο. Αυτές οι πληροφορίες περιλαμβάνουν τη θερμοκρασία και χρήση του πόρου καθώς και τον οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης που βρίσκεται και τη θέση αυτού.

– Εμφάνιση της τρέχουσας θέσης του χρήστη στο χάρτη της εφαρμογής με τη χρήση ασύρματων δικτύων ή δορυφόρων GPS.

– Προβολή της διαδρομής με βάση την τρέχουσα τοποθεσία του χρήστη πατώντας το κουμπί οδηγίες του GoogleMap στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης της εφαρμογής. Εκτός από την προβολή της διαδρομής ο χρήστης μπορεί να δει εύκολα την απόσταση, τη διάρκεια αλλά και να πλοηγηθεί στον ιαματικό φυσικό πόρο που επιθυμεί.

– Γλώσσα που υποστηρίζεται για την εφαρμογή είναι η Ελληνική και η Αγγλική. Ο χάρτης, οι διαδρομές και η πλοήγηση βασίζονται στην επιλεγμένη γλώσσα της συσκευής.

– Ο κατάλογος όλων των ιαματικών φυσικών πόρων ενημερώνεται σε περίπτωση αναγνώρισης ενός νέου πόρου, δίνοντας στο χρήστη την πιο ενημερωμένη πληροφορία για κάθε ιαματικό φυσικό πόρο, ενώ οι ενημερώσεις εγκαθίστανται αυτόματα και δωρεάν.

*link: https://play.google.com/store/apps/details?id=iforest.thermalsprings iforest.gr: Υπηρεσίες δημιουργίας εφαρμογών (app) σχετικές με το περιβάλλον και τον τουρισμό για έξυπνα κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες (smartphones & tablets)

spot_img

Διαφημίσεις