Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Δύο νεκροί σε τροχαίο στην παραλία Οφρυνίου

Δύο άτομα σκοτώθηκαν σε τροχαίο που συνέβη...

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

ΕΝΦΙΑ και διοικητικές αλλαγές στους δήμους

Ικανοποιημένος ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης από τις εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης

Ακολούθησε μας

Ικανοποιημένος δηλώνει ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, σχετικά με την εξαγγελία της νέας κυβέρνησης, να περάσει ο ΕΝ.Φ.Ι.Α. στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Ήταν ένα πάγιο αίτημα των δημάρχων, καθώς και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος που ζητούσαμε να εισπράττει ο δήμος τον ΕΝ.Φ.Ι.Α., προκειμένου ανταποδοτικά τα χρήματα να πηγαίνουν σε έργα υποδομών στους δήμους», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο δήμαρχος Παγγαίου.

«Εκτός όμως από το θέμα του ΕΝ.Φ.Ι.Α. υπήρχε ετοιμότητα για το πώς το αντιλαμβάνεται η νέα κυβέρνηση και το θέμα με τον εκλογικό νόμο στην τοπική αυτοδιοίκηση»

«Νομίζω ότι ανακοινώθηκε και από τον Πρωθυπουργό και από τον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό Οικονομικών ότι θα μπορούμε να εισπράττουμε πλέον τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. και είναι μία πάρα πολύ καλή εξέλιξη για εμάς, η οποία μας ικανοποιεί απόλυτα. Εκτός όμως από το θέμα του ΕΝ.Φ.Ι.Α. υπήρχε ετοιμότητα για το πώς το αντιλαμβάνεται η νέα κυβέρνηση και το θέμα με τον εκλογικό νόμο στην τοπική αυτοδιοίκηση. Βέβαια εκείνο που συζητείται δεν ισχύει για τον δήμο Παγγαίου, γιατί εμείς έχουμε και τους 20 από τους 33 δημοτικούς συμβούλους, όμως σε πάρα πολλούς δήμους, δυστυχώς, δεν μπορούν να διοικήσουν και να περάσουν τη δική τους γραμμή ούτε οι δήμαρχοι ούτε και η δημοτική αρχή που έχει εκλεγεί. Ήδη σχεδιάζεται από την κυβέρνηση να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις βέβαια σε συνεργασία με την Κ.Ε.Δ.Ε., γιατί αυτοί που μπορούν πραγματικά να προτείνουν τομές, αλλά και τρόπους σωστής διακυβέρνησης των δήμων είναι οι δήμαρχοι και οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον πρώτο και με τον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης. Θεωρώ ότι πολύ σύντομα θα έχουμε αλλαγές τέτοιες, ώστε να μπορέσουμε να απλουστεύσουμε τις διαδικασίες και να μπορούμε να διοικήσουμε τους δήμους μας όπως πρέπει», επισήμανε σχετικά στη συνέχεια ο κ. Αναστασιάδης.

«Νομίζω ότι θα προσδώσει θετικά στην οικονομία του κράτους η συγκεκριμένη κυβερνητική πολιτική και θεωρώ ότι θα έχουμε απτά αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα»

Ερωτηθείς αναφορικά με το πως βλέπει ο ίδιος την αλλαγή στην κεντρική πολιτική σκηνή, ο δήμαρχος Παγγαίου απάντησε: «Η ελπίδα υπάρχει για κάτι καλύτερο. Οι δικές μου καταβολές οι κομματικές είναι συγκεκριμένες, όμως αυτές τις αφήνω απέξω από τη διοίκηση του δήμου. Όπως λειτουργούσα με την προηγούμενη κυβέρνηση, το ίδιο θα κάνω και με αυτήν. Συμφωνώ με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, άλλωστε νεοφιλελεύθερες είναι και οι δικές μου οι τάσεις και νομίζω ότι δείχνουν στη νέα κυβέρνηση μία ετοιμότητα από τις πρώτες κιόλας ημέρες. Αυτό που βλέπω μέρα με τη μέρα είναι ότι είναι λιγότερες οι προεκλογικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού σε σχέση με αυτά που ανακοινώνει. Άρα νομίζω ότι είμαστε σε πάρα πολύ καλή γραμμή. Θεωρώ ότι η φορολογική πολιτική η οποία ασκείται δείχνει πως είναι δεδομένο ότι πλέον πάμε σε μία λογική του να μειώσουμε τους φόρους, τον Φ.Π.Α και πιστεύω ότι θα γίνουν και νόμοι του Κράτους. Όλα αυτά νομίζω ότι θα δώσουν μία αναπτυξιακή ώθηση στην αγορά και μάλιστα σε αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και εμείς ως δήμος Παγγαίου είχαμε μπει στη λογική να μειώσουμε πολλά από τα τέλη που πληρώνουν οι δημότες μας, όπως για παράδειγμα το τέλος χρήσης πεζοδρομίων σε καταστήματα και λοιπά, μειώσεις που πολλές φορές φτάνουν ακόμη και το 50% και παράλληλα με μετρήσιμα στοιχεία καταφέραμε να αυξήσουμε τα έσοδα παρόλο που μειώσαμε τα τέλη, καθώς και την εισπραξιμότητα και τα πραγματικά έσοδα που είχαμε στον δήμο. Άρα νομίζω ότι θα προσδώσει θετικά στην οικονομία του κράτους η συγκεκριμένη κυβερνητική πολιτική και θεωρώ ότι θα έχουμε απτά αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα