Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Ενημέρωση για τον ιό HPV στον Δήμο Παγγαίου

Ακολούθησε μας

Ιδιαίτερη πετυχημένη ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Παγγαίου σε συνεργασία με τις μαίες του Κέντρου Υγείας Ελευθερούπολης, Μελίνα Νατσαρίδου και Μαρία Τσελίδου, στο πλαίσιο των δράσεων προληπτικής ιατρικής.

Οι εργαζόμενες του Δήμου Παγγαίου, είχαν την δυνατότητα, παρουσία του εξειδικευμένου προσωπικού από το Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης, να ενημερωθούν και κατόπιν να προβούν σε αυτολήψη μέσω του HPV test, το οποίο ανιχνεύει τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων που ευθύνεται για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο δημαρχείο Παγγαίου.

Η συγκεκριμένη δράση είναι ενταγμένη στο ευρύτερο πλαίσιο μελέτης που αφορά στην αξιολόγηση μέσω διαγνωστικού τεστ για την ανίχνευση λοιμώξεων κόλπου και τραχήλου Ελληνίδων που διαβιούν σε απομακρυσμένες περιοχές (GRECOSELF) από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων ( HPV) και παράλληλα, πληθυσμιακού ασυμπτωματικού ελέγχου για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, που υλοποιούν από κοινού το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Χρήστος Μποσμπότης, ευχαριστεί θερμά τις μαίες του Κ.Υ. Ελευθερούπολης για την αγαστή συνεργασία, ενώ οι δράσεις θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα και στον γενικό πληθυσμό, με ενημερωτικές εκδηλώσεις στο σύνολο των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου Παγγαίου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα