Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Ελένη Μπενή: Ραγδαία τουριστική ανάπτυξη στο Παγγαίο

Κατασκευάζεται ένα 5στερο ξενοδοχείο στην Π.Ε.Ο. Καβάλας – Θεσσαλονίκης κι ένα ακόμη 4στερο

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Για ραγδαία τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Παγγαίου, έκανε λόγο με συνέντευξή της στον «Ενήμερο», η αντιδήμαρχος Τουρισμού του εν λόγω Δήμου, Ελένη Μπενή.

Όπως επισήμανε αρχικά το επενδυτικό ενδιαφέρον, κυρίως από τη γειτονική Βουλγαρία, είναι πολύ μεγάλο, κάτι που αποτυπώνεται στα διαρκώς αυξανόμενα καταλύματα, τα οποία μάλιστα είναι και ποιοτικά.

«Στόχος μας είναι να δείξουμε προς τα έξω ακόμη πιο ουσιαστικά ποιος είναι ο Δήμος Παγγαίου, να δείξουμε τις ομορφιές μας, την ανταγωνιστικότητα που έχουμε στην αγορά του τουρισμού, μια αγορά δύσκολη»

Σύμφωνα με την κ. Μπενή, κατασκευάζεται ήδη ένα 5στερο ξενοδοχείο στην Παλιά Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης κι ένα ακόμη 4στερο, δίπλα «κι αυτό παίζει μεγάλο ρόλο στις εκθέσεις τουρισμού όπου πηγαίνουμε, γιατί μας παίρνουν πλέον σοβαρά, μας λένε ότι έχετε σημαντικές και καλές υποδομές κλπ. Άρα η περιοχή μας αναπτύσσεται ραγδαία σε επίπεδο τουριστικό κι ο ρόλος μας είναι δύσκολος γιατί πρέπει να τα προλαβαίνουμε όλα», ανέφερε χαρακτηριστικά η αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Παγγαίου.

Μιλώντας για τη θέση που έχει αναλάβει το τελευταίο διάστημα, η κ. Μπενή υπογράμμισε: «Ο ρόλος μου στην αντιδημαρχία Τουρισμού δεν είναι νέος, καθώς έχω διατελέσει πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής τα προηγούμενα χρόνια. Απλά τώρα με το δικαίωμα που μας δίνεται από τον «ΦΙΛΟΔΗΜΟ», να οριστούν δυο νέοι θεματικοί αντιδήμαρχοι, αναβαθμίζουμε τις θέσεις αυτές. Είμαι περήφανη για αυτή τη θέση, μου αρέσει να προβάλω την περιοχή μου κι έχω ασχοληθεί πάρα πολύ. Στόχος μας είναι να δείξουμε προς τα έξω ακόμη πιο ουσιαστικά ποιος είναι ο Δήμος Παγγαίου, να δείξουμε τις ομορφιές μας, την ανταγωνιστικότητα που έχουμε στην αγορά του τουρισμού, μια αγορά δύσκολη».

«Η αγορά της Ρουμανίας είναι κοντά μας, είναι σημαντική για εμάς, έχει μεγάλο αριθμό τουριστών, που πλέον μας γνωρίζουν…»

«Διαδραματίζουμε έναν σημαντικό ρόλο ως Δήμος κι αυτό φάνηκε φέτος από τις εκθέσεις στις οποίες συμμετείχαμε. Ήταν πολύ σημαντική η παρουσία μας και συγκεκριμένα στη Ρουμανία, όπου βρέθηκα κι εγώ, είναι η τρίτη χρονιά στην οποία μετέχουμε. Τις προηγούμενες χρονιές ούτε καν ήξεραν που ήμασταν, τώρα απευθείας επισκέπτονταν το δικό μας περίπτερο. Η αγορά της Ρουμανίας είναι κοντά μας, είναι σημαντική για εμάς, έχει μεγάλο αριθμό τουριστών, που πλέον μας γνωρίζουν. Χαρακτηριστικό είναι ότι εκπρόσωπος του αντίστοιχου ΕΟΤ της Ρουμανίας με ρώτησε τι έχετε κάνει εσείς φέτος; Όλοι έρχονται και μας ρωτάνε για το Παγγαίο! Είχαμε μαζί μας και τον δήμαρχο τον κ. Αναστασιάδη, η παρουσία του ήταν σημαντική, έδωσε άλλη βαρύτητα στην όλη παρουσία μας. Φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις και θα έλεγα με γεμάτες βαλίτσες», τόνισε ακόμη στις δηλώσεις η Ελένη Μπενή.

Στα σκαριά το νέο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Παγγαίου – Στόχος η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Παράλληλα, η αντιδήμαρχος Τουρισμού, επισήμανε ότι σε συνεργασία με τη διοίκηση του Δήμου Παγγαίου, ετοιμάζεται ένα νέο πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το οποίο θα υπάρξει ενημέρωση σύντομα προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Είναι στα σκαριά, θα είναι κάτι δυναμικό, σύγχρονο και θα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες για το πως θα μας βρίσκουν κλπ», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ελένη Μπενή.

Ερωτηθείσα για το αν είναι ανήσυχη σχετικά με τον κορωνοϊό, η αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Παγγαίου απάντησε: «Ο ιός θα εξασθενήσει, δεν με ανησυχεί ιδιαίτερα, γιατί είναι κάτι που δεν θα το έχει η περιοχή μας μόνο, είναι παγκόσμιο θέμα. Δεν θέλουμε να έχουμε, αλλά έτσι όπως εξελίσσεται δεν θα είναι παράξενο να το ακούσουμε και στην περιοχή μας. Πιστεύω πάντως ότι το καλοκαίρι θα έχει εξασθενήσει, ο κόσμος ευτυχώς ξεχνάει εύκολα, θέλει να πάει διακοπές και ελπίζω να μην έχουμε κανένα πρόβλημα».

Τέλος, αναφορικά με το πότε θεωρεί ότι θα αρχίσει η τουριστική κίνηση στον Δήμο Παγγαίου, η κ. Μπενή σημείωσε: «Παραδοσιακά η τουριστική κίνηση στην περιοχή μας αρχίζει από τον Ιούνιο και μετά. Ο βασικός μας στόχος είναι βέβαια να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο όσο το δυνατό περισσότερο».

Διαφημίσεις