Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
spot_img

ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ: Ονοματοδοσία της Οδού Ιατρού Ασλάνη στην Ελευθερούπολη

Ημέρα:

Σε μια σεμνή τελετή κατά την οποία προβλήθηκαν, κυρίως, τα ανθρωπιστικά ιδεώδη, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, η ονοματοδοσία της οδού Ιατρού Αθ. Ασλάνη, ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για τη μεγάλη κοινωνική προσφορά του ΄΄ Σβάϊτσερ του Παγγαίου΄΄, ιατρού Ασλάνη προς τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Παγγαίου.

Τα αποκαλυπτήρια τέλεσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ.κ. Χρυσόστομος, η θυγατέρα του φιλάνθρωπου γιατρού κ. Ελένη Ασλάνη και ο εγγονός του, Αθανάσιος Λαμπριανίδης. Ο Σεβασμιώτατος κατά την προσφώνησή του, αφού πρώτα συνεχάρη τον δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη και το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου για την αξιέπαινη απόφαση τους ώστε να τιμηθεί ένας άξιος επαίνων συμπολίτης για την προσφορά του στη τοπική κοινωνία του Παγγαίου, και όχι μόνο, εξήρε γενικά το πνεύμα της θυσίας και της κοινωνικής προσφοράς.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η πρόταση μετονομασίας της Νέας Οδού σε οδό Ιατρού Αθ. Ασλάνη είχε γίνει για πρώτη φορά το 1993 επί θητείας Πέτρου Παναγιώτου από τον τότε δημοτικό σύμβουλο Χρ. Μποσμπότη. Η πρόταση επανήλθε και πάλι από τον ίδιο δημοτικό σύμβουλο μέσω δημοσιευμάτων το Νοέμβριο του 2014 και τελικά τον Φεβρουάριο του 2015 ο Χρ. Μποσμπότης επανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα.

Μετά την ανάγνωση της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου για την έγκριση μετονομασίας της Νέας Οδού σε οδό Ιατρού Αθ. Ασλάνη και των τιμητικών διακρίσεων που έλαβε από κοινωνικούς και πολιτειακούς φορείς για την εν γένει ανθρωπιστική δράση του, ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Μποσμπότης, αξιοποιώντας το ιστορικό υλικό που του παρέδωσε ο πρώην δήμαρχος Ελευθερούπολης, Λάμπρος Τουφεξής καθώς και πληροφοριακό και φωτογραφικό υλικό από το βιβλίο της Φωτεινής Μπεϊκάκη ΄΄Ελευθερές Βαθιά και ρηχά ιστορικά και λαογραφικά παράρριζα΄΄,, μίλησε για τον σωτήρα, θεραπευτή, άνθρωπο, αλτρουιστή, ιδεολόγο και μη «ερωτοτροπών» με το πορτοφόλι, Ιατρό Αθανάσιο Ασλάνη, ενώ αντιστοίχως μίλησαν, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης, καθώς και οι πρώην δήμαρχοι Ελευθερούπολης, Λάμπρος Τουφεξής και Πέτρος Παναγιώτου.

Το ΄΄παρών΄΄ στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, ο αντιπεριφεριάρχης Π.Ε. Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης, Σωτήρης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου , Κώστας Γάκης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, στρατιωτικές και αστυνομικές Αρχές του τόπου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης, οι θυγατέρες και συγγενείς του αειμνήστου Ιατρού, ο πρ. Βουλευτής Νομού Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, οι πρώην δήμαρχοι του δήμου Ελευθερούπολης, Λάμπρος Τουφεξής, Πέτρος Παναγιώτου και Ευάγγελος Μαρμίδης και πλήθος κόσμου.

Είμαστε ΧΟΡΗΓΟΙ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Την επιδότηση ενέργειας καλούνται να επιστρέψουν οι επαγγελματίες

Τα 800 εκατ. ευρώ που είχαν υπολογιστεί δεν εγκρίθηκαν...

«Όρνιθες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη / Πρεμιέρα στο 67ο Φεστιβάλ Φιλίππων!

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Στις 11 σωζόμενες κωμωδίες του...

Το 25% του ΑΕΠ της Καβάλας καλύπτεται από τον τουρισμό

Κορίνα Γανίτου: Οι δυνατότητες που προσφέρει η πόλη μας...

86χρονος ανασύρθηκε νεκρός από την θάλασσα στο Ραχώνι Θάσου

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της...

Γιορτή Καλαμποκιού στους Αντιφιλίππους

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Αντιφιλίππων σας προσκαλεί στην...

Έκαναν αγορές με πλαστά 50αρικα σε Καβάλα και Δράμα

Συνελήφθησαν την Πέμπτη (11-7-2024) το μεσημέρι στη Δράμα, από...