Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ: Ονοματοδοσία της Οδού Ιατρού Ασλάνη στην Ελευθερούπολη

Ημέρα:

Σε μια σεμνή τελετή κατά την οποία προβλήθηκαν, κυρίως, τα ανθρωπιστικά ιδεώδη, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, η ονοματοδοσία της οδού Ιατρού Αθ. Ασλάνη, ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για τη μεγάλη κοινωνική προσφορά του ΄΄ Σβάϊτσερ του Παγγαίου΄΄, ιατρού Ασλάνη προς τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Παγγαίου.

Τα αποκαλυπτήρια τέλεσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ.κ. Χρυσόστομος, η θυγατέρα του φιλάνθρωπου γιατρού κ. Ελένη Ασλάνη και ο εγγονός του, Αθανάσιος Λαμπριανίδης. Ο Σεβασμιώτατος κατά την προσφώνησή του, αφού πρώτα συνεχάρη τον δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη και το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου για την αξιέπαινη απόφαση τους ώστε να τιμηθεί ένας άξιος επαίνων συμπολίτης για την προσφορά του στη τοπική κοινωνία του Παγγαίου, και όχι μόνο, εξήρε γενικά το πνεύμα της θυσίας και της κοινωνικής προσφοράς.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η πρόταση μετονομασίας της Νέας Οδού σε οδό Ιατρού Αθ. Ασλάνη είχε γίνει για πρώτη φορά το 1993 επί θητείας Πέτρου Παναγιώτου από τον τότε δημοτικό σύμβουλο Χρ. Μποσμπότη. Η πρόταση επανήλθε και πάλι από τον ίδιο δημοτικό σύμβουλο μέσω δημοσιευμάτων το Νοέμβριο του 2014 και τελικά τον Φεβρουάριο του 2015 ο Χρ. Μποσμπότης επανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα.

Μετά την ανάγνωση της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου για την έγκριση μετονομασίας της Νέας Οδού σε οδό Ιατρού Αθ. Ασλάνη και των τιμητικών διακρίσεων που έλαβε από κοινωνικούς και πολιτειακούς φορείς για την εν γένει ανθρωπιστική δράση του, ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Μποσμπότης, αξιοποιώντας το ιστορικό υλικό που του παρέδωσε ο πρώην δήμαρχος Ελευθερούπολης, Λάμπρος Τουφεξής καθώς και πληροφοριακό και φωτογραφικό υλικό από το βιβλίο της Φωτεινής Μπεϊκάκη ΄΄Ελευθερές Βαθιά και ρηχά ιστορικά και λαογραφικά παράρριζα΄΄,, μίλησε για τον σωτήρα, θεραπευτή, άνθρωπο, αλτρουιστή, ιδεολόγο και μη «ερωτοτροπών» με το πορτοφόλι, Ιατρό Αθανάσιο Ασλάνη, ενώ αντιστοίχως μίλησαν, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης, καθώς και οι πρώην δήμαρχοι Ελευθερούπολης, Λάμπρος Τουφεξής και Πέτρος Παναγιώτου.

Το ΄΄παρών΄΄ στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, ο αντιπεριφεριάρχης Π.Ε. Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης, Σωτήρης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου , Κώστας Γάκης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, στρατιωτικές και αστυνομικές Αρχές του τόπου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης, οι θυγατέρες και συγγενείς του αειμνήστου Ιατρού, ο πρ. Βουλευτής Νομού Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, οι πρώην δήμαρχοι του δήμου Ελευθερούπολης, Λάμπρος Τουφεξής, Πέτρος Παναγιώτου και Ευάγγελος Μαρμίδης και πλήθος κόσμου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σε χρόνιο πρόβλημα εξελίσσεται η έλλειψη φαρμάκων στα φαρμακεία

Σίσυ Ρακιντζή: Προσπαθούμε κάθε φορά να βρούμε μία λύση Σε...

Έργα εκσυγχρονισμού των υποδομών του Πηλοθεραπευτηρίου Κρηνίδων

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ,...

Απορρίπτει την συνεργασία ο συνδυασμός της Αναστασίας Ιωσηφίδου

Από τον συνδυασμό ΩΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ της Αναστασίας Ιωσηφίδου, εκδόθηκε...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...