Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Καβάλα: Συμμορία έκλεβε πορτοφόλια και κινητά στις λαϊκές

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση...

Καβάλα: Διέρρηξαν δύο σπίτια και ένα κατάστημα

Συνελήφθησαν την 23-1-2023 το μεσημέρι στην Καβάλα,...

Καβάλα: Έκλεψαν ζάντες από επιχείρηση και τις πούλησαν σε άλλη

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας σχηματίσθηκε...

ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ: Αγώνας δρόμου και επιμνημόσυνη δέηση στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Τσακμιράνεια 2015»

Ακολούθησε μας

spot_img

Στον δήμο Παγγαίου το Σαββάτο, 18 Ιουλίου 2015, διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία ο αγώνας δρόμου «Τσαμκιράνεια 2015» με τη συμμετοχή 77 δρομέων, σε τέσσερις κατηγορίες, με αφετηρία τη Νέα Πέραμο και τερματισμό στο μνημείο του Δημήτρη Τσαμκιράνη στην τοπική κοινότητα Ελευθερών.
Ο αγώνας διοργανώνεται κάθε χρόνο στη μνήμη του ήρωα, Δημήτρη Τσαμιράνη που έχασε τη ζωή του στις 22 Ιουλίου του 1974, στα τραγικά γεγονότα της εισβολής των τούρκικων στρατευμάτων στην Κύπρο.

Στην κατηγορία των ανδρών την πρώτη θέση κατέλαβε ο Νικόλαος Τουκματσής, τη δεύτερη ο Γεώργιος Αμοιρίδης και την τρίτη ο Πολυχρόνης Μυλωνάς. Στην κατηγορία των γυναικών το χρυσό μετάλλιο απέσπασε η Τζούλια Μονακό, το αργυρό η Ελένη Κασάπη και το χάλκινο η Χαρά Μαυριγκοπούλου.

Στις κατηγορίες των ανηλίκων από τις κορασίδες, την πρώτη θέση κατέλαβε η Αγγελική Αποστολάτου, τη δεύτερη η Ευαγγελία Γιαννακοπούλου και την τρίτη η Φωτεινή Γιαννακοπούλου, ενώ στους εφήβους, πρώτος ήρθε ο Ευάγγελος Παρασκευούδης, δεύτερος ο Σπυρίδωνας Αποστολάτος και τρίτος ο Απόστολος Αναστασιάδης.

Την Κυριακή 19 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και λειτούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου της τοπικής κοινότητας Ελευθερών, στο πλαίσιο των ετήσιων εκδηλώσεων «Τσακμιράνεια 2015».

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε υπό του Σεβασμιωτάτου επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της πλατείας, στη μνήμη του ήρωα έφεδρου Ανθυπολοχαγού Δημητρίου Τσαμκιράνη. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση μίλησαν ο αδελφός του τιμώμενου Ανθυπολοχαγού Παναγιώτης Τσακμιράνης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Νομού Καβάλας «Ο Ακρίτας», Αντώνιος Μπέρτζες, το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Καταδρομέων Νομού Καβάλας« Μέγας Αλέξανδρος»,Ευθύμιος Πετρίκογλου και λοιποί εκπρόσωποι.

Τσακμιράνεια 2015 DSC_0033

Στις τελετές το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καβάλας, Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση δήμου Παγγαίου ευχαριστεί θερμά τη Διασωστική Ομάδα Καβάλας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελευθερών καθώς και όλους τους εθελοντές για τη συνεισφορά τους στην επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα