Τρίτη, 18 Μαΐου, 2021

Γιορτή Κάστανου την Κυριακή στο Παλαιοχώρι

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, το Παλαιοχώρι γιορτάζει τα κάστανά του και υποδέχεται τους επισκέπτες του. Έτσι και φέτος, η Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Παγγαίου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαιοχωρίου και την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, αναβιώνει την Κυριακή 27 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 π.μ.. στο γραφικό Καστανόδασος, ένα από τα ομορφότερα έθιμα του χωριού, την Ημέρα Κάστανου.

Η εκδήλωση αυτή που ουσιαστικά είναι μια μοναδική ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά στη φύση, τη γη και τους καρπούς της μπορεί από κάποιους να θεωρείται ότι είναι υποχώρηση του ανθρώπου από το θρησκευτικό του πιστεύω, όμως η αγάπη και η σημαντική επαφή μας που είναι αρχέγονη με τη φύση έχει να κάνει και με την επιβίωση μας.

Γιορτάζουμε τη φύση ή μάλλον την τιμούμε για την απλόχερη παρουσία της που παίζει καταλυτικό ρόλο στην καθημερινότητα μας και που πρέπει να την προσέχουμε ως κόρη οφθαλμού.

Το Καστανόδασος του Παλαιοχωρίου που φέτος θα δώσει και πάλι τους πλούσιους καρπούς του θα ηχήσει από γλυκές φωνές και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς της γιορτής του κάστανου για μια ακόμη φορά. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοχωρίου θα φροντίσει να υπάρχουν άφθονα κάστανα, βραστά και ψητά, για όλους τους επισκέπτες που και φέτος θα δώσουν το δικό τους παρόν.

Παράλληλα θα υπάρχει ζωντανή μουσική και κρασί, ενώ χορευτικά συγκροτήματα Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς.

Η ημέρα κάστανου έχει σπάσει πια τα στενά όρια της περιοχής και έχει ακουστεί σε όλη τη χώρα χάρη στις τηλεοπτικές αναφορές και τα ρεπορτάζ που φιλοξενούνται κάθε χρόνο τόσο στα τοπικά όσο και στα πανελλήνιας εμβέλειας κανάλια.

Ας γιορτάσουμε λοιπόν και φέτος, όλοι μαζί, αυτόν τον νόστιμο καρπό της φύσης, το κάστανο.

Διαφημίσεις