Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Ανοιχτή η συζήτηση για τα κολωνάκια στην Ελευθερούπολη

Φ. Αναστασιάδης: Είμαστε εδώ προκειμένου να αναθεωρήσουμε την άποψη μας, αφουγκραζόμενοι την τοπική κοινωνία

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Την άποψη του Εμπορικού Συλλόγου Ελευθερούπολης θα λάβει σοβαρά υπόψη της η διοίκηση του δήμου Παγγαίου, σχετικά με το αν θα επανατοποθετηθούν ή όχι στο κέντρο της λεωφόρου Φρίξου Παπαχρηστίδη τα κολωνάκια, τα οποία δοκιμαστικά και για λίγες ημέρες είχαν χρησιμοποιηθεί για την αποτροπή της παράνομης στάσης και στάθμευσης.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση μεγάλου μέρους της λεωφόρου Παπαχρηστίδη, στο πλαίσιο του σημαντικού έργου της ανάπλασης του κέντρου της έδρας του δήμου Παγγαίου και πλέον απομένει να αποφασιστεί αν θα επανατοποθετηθούν τα κολωνάκια, για τα οποία ωστόσο εκφράστηκαν αρκετές αντιδράσεις, ιδιαίτερα από τον εμπορικό κόσμο της Ελευθερούπολης.

Φ. Αναστασιάδης: «Είμαστε εδώ προκειμένου να αναθεωρήσουμε την άποψη μας, να προχωρήσουμε σύμφωνα και με την άποψη του Εμπορικού Συλλόγου, αφουγκραζόμενοι φυσικά την τοπική κοινωνία…»

Σχετικά με το θέμα της επαναφοράς τους ή μη, ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης επισήμανε μιλώντας στην τηλεόραση του CENTER: «Τα κολωνάκια επί της Φρίξου Παπαχρηστίδη τοποθετήθηκαν μετά από εισήγηση που είχαμε από τον συγκοινωνιολόγο, Σταύρο Κωνσταντινίδη. Αυτό το ζήσαμε για ένα δεκαήμερο περίπου και είδαμε τα προβλήματα που δημιουργούνται. Το είδαν οι πολίτες, οι καταστηματάρχες της περιοχής κι εμείς ως διοίκηση, η αντιπολίτευση κλπ. Η εκτίμηση μου είναι ότι έχει δημιουργήσει πραγματικά κάποια προβλήματα στην τοπική οικονομία και τους καταστηματάρχες της περιοχής. Σε αυτή τη φάση είμαστε στη διαδικασία να ζητήσουμε την άποψη του Εμπορικού Συλλόγου Ελευθερούπολης που έχει λόγο και η άποψη τους προκύπτει μετά από την δοκιμαστική περίοδο που διανύσαμε. Έχω στείλει επιστολή στον τοπικό Εμπορικό Σύλλογο και περιμένουμε την απάντηση του. Είμαστε εδώ προκειμένου να αναθεωρήσουμε την άποψη μας, να προχωρήσουμε σύμφωνα και με την άποψη του Εμπορικού Συλλόγου, αφουγκραζόμενοι φυσικά την τοπική κοινωνία. Νομίζω ότι θα καταλήξουμε στη σωστή απόφαση».

«Οι Γαλάζιες Σημαίες αποτελούν μια τεράστια παρακαταθήκη για την τουριστική ανάπτυξη του δήμου μας. Είναι ένα δέλεαρ κι αυτό, αλλά και μια πιστοποίηση για την καθαρότητα των ακτών μας…»

Στο πλαίσιο των δηλώσεων του, ο δήμαρχος Παγγαίου αναφέρθηκε και στη σημαντικότητα που διαδραματίζουν για τον δήμο και την τουριστική του ανάπτυξη, οι έξι Γαλάζιες Σημαίες, που πρόσφατα ανακοινώθηκαν.

«Παρόλο που βραβευτήκαμε φέτος με έξι Γαλάζιες Σημαίες, πρέπει να τονίσω ότι θέλει πολλή δουλειά, κόπο, κόστος αλλά και σωστή στόχευση για να μπορέσεις και να βραβευτείς με νέες σημαίες ή και να διατηρήσεις αυτές που έχεις. Μας τιμά ιδιαίτερα το γεγονός αυτό και φυσικά οι Γαλάζιες Σημαίες αποτελούν μια τεράστια παρακαταθήκη για την τουριστική ανάπτυξη του δήμου μας. Είναι ένα δέλεαρ κι αυτό, αλλά και μια πιστοποίηση για την καθαρότητα των ακτών μας, καθώς και για τις προσφερόμενες υπηρεσίες μας προς όλους τους επισκέπτες».

Έργο που το έχει ανάγκη η Νέα Πέραμος και η Δημοτική Ενότητα Ελευθερών, το κλειστό γυμναστήριο

Ο δήμαρχος Παγγαίου, αναφέρθηκε και στη δέσμευση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, για την ανέγερση κλειστού γυμναστηρίου στον χώρο του Γυμνασίου και Λυκείου της Νέας Περάμου της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών.

Πρόκειται για ένα έργο με συνολικό προϋπολογισμό 1,2 εκ. ευρώ περίπου σε συνεργασία με το υπουργείο Αθλητισμού. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του αρμόδιου υπουργείου.

«Πρόκειται για ένα έργο που το έχει ανάγκη η Νέα Πέραμος και η Δημοτική Ενότητα Ελευθερών. Ως δήμος Παγγαίου επενδύουμε πολύ στο κομμάτι του αθλητισμού. Αν όλα πάνε καλά κι έχουμε την οριστική ένταξη, μέσα στο 2021 θα αρχίσει να κατασκευάζεται αυτό το έργο. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον υπουργό μας, τον κ. Παναγιωτόπουλο», σημείωσε σχετικά ο δήμαρχος Παγγαίου.

Συνάντηση με τον Στέλιο Πέτσα για το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Να σημειωθεί τέλος, ότι ο κ. Αναστασιάδης συναντήθηκε σε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση που είχαν την Παρασκευή με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι προτεραιότητες του δήμου Παγγαίου για το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και το χρονοδιάγραμμα ένταξης των προτάσεων του δήμου.

spot_img

Διαφημίσεις