Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, 2022

Ένα πρωτοποριακό έργο 3,4 εκατ. ευρώ στην ΕΕΛ Ορφανού

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Η κατασκευή δεξαμενής, δικτύου, εγκαταστάσεων επεξεργασμένων λυμάτων και έργων αναβάθμισης της ΕΕΛ Ορφανού, ήταν η «συγκομιδή» του ταξιδιού του δημάρχου Παγγαίου Φ. Αναστασιάδη στην Αθήνα.

Ο ίδιος γράφει σχετικά:

Όταν η μετάβαση σου στην Αθήνα συνοδεύεται με μια τόσο καλή είδηση, πως να μην έχεις διάθεση να προσπαθήσεις ακόμη περισσότερο.

Μάλιστα για ένα έργο το οποίο θα βελτιώσει το οικολογικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα της περιοχής μας και παράλληλα στα πλαίσια της Πράσινης κυκλικής οικονομίας θα ενισχύσει την τοπική αγορά.

Έργο ιδιαίτερα πρωτοποριακό διότι με την ολοκλήρωση του θα πετυχαίνουμε μετά από ειδική και καινοτόμο διαδικασία να επεξεργαστούμε τις χιλιάδες κυβικά λυμάτων από την ΕΕΛ Ορφανού, τα οποία θα κατέληγαν διαφορετικά στην θάλασσα και να τα διαθέτουμε για την άρδευση των κτημάτων της περιοχής. Πέρα από το ολοκληρωμένο σύστημα τριτοβάθμιας επεξεργασίας που θα κατασκευαστεί, μέσα από αυτή τη μελέτη προβλέπεται η κατασκευή αντλιοστασίου μεταφοράς του νερού, δικτύων, δεξαμενής απόθεσης καθώς και δικτύων διανομής.

Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου ανέρχεται σε 3.400.000 €

Ανάλογη πρόταση ετοιμάζουμε για την επέκταση και εκσυγχρονισμό του βιολογικού καθαρισμού της Ν. Περάμου. (Ν.Ηρακλείτσα -Ν.Πέραμος -Άγιος Ανδρέας -Ελευθεραι-Ελαιοχώρι).

spot_img

Διαφημίσεις