Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ενημέρωση για τις κοινωνικές δομές και έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια

Ημέρα:

spot_img

Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη για να ενημερωθεί για τις κοινωνικές δομές που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, μέσω του επιχειρησιακού της προγράμματος, και συγκεκριμένα:

α) Για το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων – ΚΗΦΗ Δήμου Νέστου,  προϋπολογισμό 809.877,04 ευρώ, το οποίο παρέχει φροντίδα σε δέκα πέντε (15) ηλικιωμένα άτομα, μη δυνάμενα να εξυπηρετηθούν,

β) Την λειτουργία ιατρείου Μνήμης, προϋπολογισμού 180.000 ευρώ, το οποίο υποστηρίζει τους πάσχοντες από άνοια ή προγεροντική άνοια (Alzheimer), που θα λειτουργήσει στη Χρυσούπολη του Δήμου Νέστου και

γ) Την Δομή Σίτισης του Δήμου Νέστου, προϋπολογισμού 195.000 ευρώ, το οποίο θα παρέχει τρόφιμα σε συμπολίτες μας που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.

Επίσης συζητήθηκαν και κάποια σημαντικά έργα που αφορούν τον Δήμο Νέστου και συγκεκριμένα: 1)Την προμελέτη που συντάσσει ο Δήμος Νέστου ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει η σύνταξη οριστικής μελέτης από την Π.Ε. Καβάλας για τη δημιουργία κρηπιδώματος οχηματαγωγών στο Λιμάνι της Κεραμωτής και οδική σύνδεση με το επαρχιακό δίκτυο, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, 2)Την ολοκλήρωση των μελετών που έχουν γίνει από το Δήμο Νέστου και αφορά την κατασκευή των δύο κυκλικών κόμβων του Χαϊδευτού και της ΔΕΥΑ Νέστου από την Π.Ε. Καβάλας και 3)Την μελέτη πέντε (5) αντλιοστασίων του Δήμου Νέστου ώστε στη συνέχεια να τα υλοποιήσει η Π. Ε. Καβάλας.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης δήλωσε τα εξής:

Σήμερα είχα την χαρά να συναντήσω τον Δήμαρχο Νέστου και φίλο μου Σάββα Μιχαηλίδη, με τον οποίο έχουμε μια άψογη συνεργασία, προκειμένου να ενημερωθώ για τις κοινωνικές δομές του Δήμου Νέστου, που  χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, αλλά και για τις μελέτες σημαντικών έργων που υλοποιεί ο Δήμος Νέστου ώστε στη συνέχεια να χρηματοδοτήσει η ΠΑΜΘ/Π.Ε Καβάλας την κατασκευή τους διότι, αφενός μεν στόχος μας είναι σε αυτή τη δύσκολο η περίοδο που διανύουμε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τις κοινωνικές δομές των Δήμων ώστε να είμαστε δίπλα στους συμπολίτες που βρίσκονται στα όρια της ένδειας, αφετέρου δε να προγραμματίσουμε και να υλοποιήσουμε σημαντικά έργα που θα βοηθήσουν τον πρωτογενή τομέα, την οδική ασφάλεια των οδηγών και των πολιτών, αλλά και τη τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Νέστου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων» στην Κωνσταντινούπολη

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμπράττει με τη διεθνούς φήμης...

Το μπλουζάκι του κ. Τσούνη και το EuroPride!

Αν αναρωτιέστε για ποιον λόγο η κυβέρνηση του Κ....

Πολύς κόσμος στο Carnival Shopping party

Εκατοντάδες Καβαλιώτες και επισκέπτες της πόλης ήταν καλεσμένοι στο...

«Μικρά συζυγικά εγκλήματα» του Schmitt Eric-EmmanueL στο «Αυλαία»

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ ΛΙΖΑ. Εντάξει: εξέφρασα τη γνώμη...

Πολλά τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ

Κώστας Πανταζής: Δρομολόγια προς την Ξάνθη και από την...

«Λίφτινγκ» στο Βερούλειο μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου

Κωνσταντίνος Χατζηαναστασίου: Το γήπεδο υπερχρησιμοποιείται Για τα θέματα που αφορούν...

Μετά από δύο μήνες πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Μετά από δίμηνη ταλαιπωρία, οι δεκάδες εργαζόμενοι μέσω ΕΣΠΑ...

Την επόμενη εβδομάδα η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία

Πρόστιμα σε όσους πωλούν φρούτα στους δρόμους και στις...