Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

Τουρισμός «με δόντια» και στον δήμο Νέστου

Πολύ κάτω από το 20% η επισκεψιμότητα, ανησυχία για τις οικονομικές συνέπειες από τον Σεπτέμβριο

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Ιδιαίτερα χαμηλή είναι η τουριστική κίνηση που καταγράφεται μέχρι στιγμής στον Δήμο Νέστου, σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής, Σάββα Μιχαηλίδη.

Το κλείσιμο του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας, η διαρκής αύξηση των κρουσμάτων στις βαλκανικές χώρες, αλλά και το υποχρεωτικό αρνητικό μοριακό τεστ κορωνοϊού για όσους εισέρχονται οδικώς στη χώρα μας, φαίνεται ξεκάθαρα πλέον ότι επέφεραν σημαντικό πλήγμα στην τουριστική κίνηση του Δήμου Νέστου, όπως φυσικά και στις περισσότερες περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Έχουμε μια επισκεψιμότητα που περιορίζεται πολύ κάτω από το 20% πλέον κι αυτό θα έχει αρνητικές οικονομικές συνέπειες, τις οποίες θα δούμε από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά…»

«Μπορεί να υπάρχει μια μικρή κίνηση, η οποία όμως κυρίως αφορά Έλληνες και όχι Βαλκάνιους επισκέπτες. Όλη αυτή η κατάσταση δείχνει ότι τα πράγματα δεν τείνουν προς το καλύτερο, δυστυχώς! Το κλείσιμο της Νυμφαίας και η μη δυνατότητα να επισκέπτονται την περιοχή μας τριήμερα και τετραήμερα οι Βαλκάνιοι γείτονες μας, είναι κάτι σημαντικό για την δική μας περιοχή και για τη Θάσο θα έλεγα. Έτσι έχουμε μια επισκεψιμότητα που περιορίζεται πολύ κάτω από το 20% πλέον κι αυτό θα έχει αρνητικές οικονομικές συνέπειες, τις οποίες θα δούμε από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά. Όσο θα μπαίνουμε στον χειμώνα, αυτή η ύφεση, για όλους όσοι ασχολούνται με το τουριστικό κομμάτι, θα είναι πλέον εμφανής», δηλώνει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης.

Άμεσες δράσεις για την αντιμετώπιση των κουνουπιών έχει αναλάβει το τελευταίο χρονικό διάστημα η διοίκηση του Δήμου Νέστου

Παράλληλα, άμεσες δράσεις για την αντιμετώπιση των κουνουπιών έχει αναλάβει το τελευταίο χρονικό διάστημα η διοίκηση του Δήμου Νέστου, μετά και την εκδήλωση των πρώτων κρουσμάτων του ιού του δυτικού Νείλου στη χώρα, με ένα εξ αυτών στην περιοχή του εν λόγω Δήμου.

«Ο Δήμος μας άμεσα ενεργοποίησε μια σύμβαση που είχε για τέτοια περίπτωση. Έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες των ψεκασμών και θεωρώ ότι περιορίστηκε αρκετά το φαινόμενο, όσον αφορά δηλαδή την όχληση των κουνουπιών, ιδιαίτερα στην περιοχή της Χρυσούπολης, από όπου ήταν το κρούσμα, το οποίο δεν είχε αρνητική εξέλιξη. Από εκεί και πέρα δεν υπήρξε άλλο κρούσμα και νομίζω ότι με το πρόγραμμα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το οποίο έχει αδειοδοτηθεί να περάσει και στην ακμαιοκτονία, θα είμαστε σε θέση, ώστε να μειώσουμε ακαριαία τους πληθυσμούς των κουνουπιών και θα εκλείψει ο άμεσος κίνδυνος. Όμως κίνδυνος πάντα υπάρχει, τα κουνούπια πάντα θα υπάρχουν, αλλά τουλάχιστον με το πρόγραμμα αυτό θα πρέπει να είμαστε ασφαλείς από τον ιό του Δυτικού Νείλου», αναφέρει σχετικά με το θέμα της καταπολέμησης των κουνουπιών ο δήμαρχος Νέστου.

Διαφημίσεις