Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, 2022

Σ. Μιχαηλίδης: Ούτε συζήτηση για μεταφορά των προσφύγων στον «Ξιφία»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας εξετάζει την μεταφορά σε άλλο χώρο της Δομής Προσφύγων – Μεταναστών Ασημακόπουλου. Ο βουλευτής κ. Γιάννης Πασχαλίδης σημείωσε ότι έχουν εξετάσει κάποιους χώρους και ήδη κατέθεσαν τις προτάσεις τους στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Μία εξ αυτών είναι και οι εγκαταστάσεις της πρώην βιομηχανίας Ξιφίας και αναμένουν την απάντηση του υπουργείου.

Ωστόσο ο δήμαρχος Νέστου κ. Σάββας Μιχαηλίδης δηλώνει κάθετα αντίθετος σε αυτήν την προοπτική και χαρακτηρίζει ανέφικτη πρόταση «καθώς δεν είναι δυνατόν να μεταφέρεται ένα πρόβλημα από έναν δήμο σε έναν άλλο».

Ειδικότερα ο κ. Μιχαηλίδης τονίζει:

«Πράγματι δεν υπάρχει θέμα. Για να συζητήσουμε κάτι πρέπει κάτι να υφίσταται. Αυτό που λέγεται περί μεταφοράς απλά δεν υφίσταται και το έχω πει πολλές φορές είτε επίσημα, είτε ανεπίσημα δεν έχουμε καμία πληροφόρηση. Τώρα αν ακούγονται διάφορα αυτά δεν είναι επίσημα και ήδη πρέπει να το έχουν ανακαλέσει αυτό που κάποιοι λένε περί μετεγκατάστασης των προσφύγων και μεταναστών! Δεν μπορεί να συζητάμε για επίλυση ενός σοβαρού ζητήματος και να μιλάμε αυθαίρετα. Ενδεχομένως αυτοί που το υποστήριξαν να το έχουν ήδη ανακαλέσει. Δεν μπορούμε να μιλάμε για επίλυση και η προτεινόμενη λύση είναι να μεταφέρουμε το πρόβλημα δίπλα. Αυτό αποτελεί μια πρωτοτυπία, αλλά δεν πρόκειται έτσι και αλλιώς να εφαρμοσθεί είτε με τον έναν τρόπο είτε με τον άλλο. Αν, εν πάση περιπτώσει, κάποιοι θεωρήσουν ότι πρέπει να ανοίξει σοβαρά η συζήτηση ενός τέτοιου ζητήματος, εγώ θα πω ότι θα μιλήσουμε και θα απαντήσουμε. Δεν έχω να πω κάτι άλλο».

«Ανέφικτη η πρόταση»

Ο κ. Μιχαηλίδης εκτιμά ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι σε αυτή την εγκαταλελειμμένη επένδυση του Ξιφία που είναι πια ιδιοκτησία τραπεζικού ομίλου. «Δίπλα είναι οι εγκαταστάσεις της Ενεργειακής Αιγαίου και όλο αυτό το σκηνικό που πατάει στον Δήμο Νέστου είναι σαν να συζητάμε για δημιουργία μιας δομής εξ αρχής. Θα μπορούσε ο καθείς να μιλήσει επομένως για ένα οποιοδήποτε αγροτεμάχιο και για μια κίνηση εξ αρχής. Αυτό το λέω διότι, ο συγκεκριμένος χώρος που προτάθηκε θα πρέπει να κατεδαφισθεί και να γίνει από την αρχή μια δομή, μια υποδομή. Αυτό είναι ανέφικτο. Και το λέω όχι από την άποψη του τεχνικού μέρους. Το λέω γιατί για να καταλήξουμε κάπου θα πρέπει να υπάρχει τεχνικό θέμα και όταν λέω θέμα εννοώ ότι πρέπει να υπάρχει αυταπόδεικτα θέμα ότι είναι μια λύση η οποία πραγματικά μπορεί να είναι χρήσιμη ή ωφέλιμη. Πλέον τέτοιο ζήτημα δεν υπάρχει και νομίζω ότι όλη η σκέψη ήταν λάθος από την αρχή. Δεν μεταφέρεις ένα πρόβλημα ούτε αριστερά ούτε δεξιά και πρωτίστως δεν προτείνεις άλλο Δήμο».

«… σαν να λέμε λόγια του καφενείου»

Καταληκτικά ο δήμαρχος Νέστου ανέφερε: «Εγώ έχω την αίσθηση ότι λάθος έγινε η κουβέντα. Βέβαια κατά καιρούς έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις και αναφορές αλλά και αυτή την θεωρώ εν προκειμένω μια φήμη μια και οι φερόμενοι ως προτείνοντες ούτε αρμόδιοι είναι, ούτε έχουν καμία ιδιαίτερη γνώση του ανάγλυφου της περιοχής, ούτε κάποια άλλη αρμοδιότητα επί του αντικειμένου. Άρα είναι σαν να λέμε λόγια του καφενείου. Αυτή τη διαδικασία δεν μπορούμε να την ακούμε άλλο. Αλλά επειδή είμαστε υποχρεωμένοι να λέμε κάτι γι’ αυτό και λέμε. Αλλά αυτή την στιγμή κουράζουμε και τον ακροατή με θέματα που είτε είναι ανέφικτα είτε δεν πρόκειται να συμβούν».

spot_img

Διαφημίσεις