Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες σε επιχειρήσεις στην Καβάλα

Έπειτα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του...

Σάββας Μιχαηλίδης: Κακοί χειρισμοί και προχειρότητα στον δήμο Νέστου

Ουραγός ο δήμος στα επιχειρησιακά προγράμματα, καταγγελίες για τον ισολογισμό της «Ευνεστία»

Ακολούθησε μας

«Έχει γίνει ρουτίνα η έλλειψη σοβαρότητας από την πλευρά της διοίκησης του δήμου Νέστου, σε όλα τα επίπεδα του δημοτικού συμβουλίου. Η σοβαρότητα που στερείται ο επικεφαλής μαζί με την ομάδα που τον υποστηρίζει ακόμη, έχει να κάνει ακριβώς με το ότι δεν υπάρχει επίγνωση του που βρίσκονται, ούτε της δεινής θέσης που έχουν φέρει τον δήμο», σημείωσε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και στο Kavalawebnews.gr, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και τέως δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης, μ’ αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

«Ο δήμος Νέστου επί των ημερών μας ήταν πρωτοπόρος στα επιχειρησιακά προγράμματα και ο δήμαρχος σήμερα θεωρεί τον εαυτό του επιτυχημένο, διότι κατάφερε να μπει σε δυο προγράμματα του INTERREG ως εταίρος σε ένα και σε ένα άλλο ως leader. Με 115 εκατομμύρια ευρώ έργα ήταν πρωτοπόρος ο δήμος μας μετά τον δήμο Αθηναίων στο Ε.Σ.Π.Α. επί της δικής μας θητείας, ενώ σήμερα ο καθένας βλέπει μια δημοτική αρχή που στον τέταρτο χρόνο της θητείας της χαρακτηρίζεται μόνο από την αλαζονεία, από κακούς χειρισμούς σε όλα, αλλά και προχειρότητα», συμπλήρωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Μιχαηλίδης.

Ο ισολογισμός της «Ευνεστίας» στο επίκεντρο

«Φέρανε στο δημοτικό συμβούλιο τον ισολογισμό της «Ευνεστίας» και ο κ. Τσομπανόπουλος προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις επικαλούμενος τις οικονομοτεχνικές του γνώσεις. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ένας ισολογισμός έρχεται σε ένα δημοτικό συμβούλιο ψηφισμένος από ένα νομικό πρόσωπο. Κατά το δίκαιο θα έπρεπε σ’ αυτό το κομμάτι να είναι πιο προσεκτικοί. Αυτό δηλαδή που ψηφίζεται σε ένα νομικό πρόσωπο, αυτό πρέπει να αποτυπωθεί στην κρίση του δημοτικού συμβουλίου. Οι άνθρωποι έχουν μάθει από το νομικό πρόσωπο μέχρι να φτάσει στο δημοτικό συμβούλιο, να διορθώνουν ή να προσθέτουν ή να αφαιρούν ενδεχομένως κάτι. Έφεραν έναν ισολογισμό όπου η έκθεση ορκωτού δεν ήταν αποτυπωμένη, αλλά υπό συζήτηση και κάποια σημεία αυτής της έκθεσης ειπώθηκαν προφορικά και δόθηκε ο ισολογισμός με τις τρεις υπογραφές χωρίς παρατηρήσεις. Ήρθε μετά στο δημοτικό συμβούλιο συμπληρωμένος με την έκθεση του ορκωτού. Αν οι κύριοι δεν στερούνταν σοβαρότητας και δεν ήταν πρόχειροι ας έδιναν μια παράταση για να ήταν έτοιμοι», σημείωσε ο κ. Μιχαηλίδης μιλώντας για το θέμα που ξεχώρισε στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης (22/11).

«Μια ψεύτικη διοίκηση προσπαθεί με ψευτοκινήσεις να σταθεροποιήσει τη θέση της…»

«Εμείς γι’ αυτούς τους ουσιαστικούς λόγους δεν ψηφίσαμε τον ισολογισμό της «Ευνεστίας». Όταν έχεις χάσει την αίσθηση του μέτρου, του χώρου και του χρόνου γελάς», ανέφερε σχετικά με την αντίδραση της διοίκησης του δήμου ο τέως δήμαρχος Νέστου και συμπλήρωσε: «Σε λίγο θα αντιληφθούν οι τρεις υπογράφοντες ότι οφείλεις να το μεταφέρεις αυτούσιο κι αν δεν το κάνεις η παραποίηση εγγράφου είναι αδίκημα. Εμείς θα προσφύγουμε κατά της διαδικασίας, διότι και την προηγούμενη χρονιά έγινε το ίδιο. Μια ψεύτικη διοίκηση προσπαθεί με ψευτοκινήσεις να σταθεροποιήσει τη θέση της. Ενώ η επιχείρηση συντηρείται με έκτακτες «ενέσεις» από το δημοτικό συμβούλιο, τα πανηγύρια και οι εκδρομές καλά κρατούν».

Επιτυχημένο χαρακτήρισε ο Σ. Μιχαηλίδης το πρόγραμμα που επί των ημερών του παρείχε δεκατιανό σε 2.300 μαθητές

«Επί γραπτών τοποθετούνται οι δημοτικοί σύμβουλοι και επί ολοκληρωμένης απόψεως του ορκωτού. Δεν αλλάζει η άποψή του ανάλογα με τις τοποθετήσεις των συμβούλων. Αυτό εμείς το στηλιτεύσαμε και ορισμένοι από τους υπογράφοντες, χωρίς την έκθεση, το θεώρησαν αστείο», δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Μιχαηλίδης.

Παράλληλα, ο τέως δήμαρχος μίλησε και για τα όσα καταλόγισε, όπως είπε, ο δήμαρχος Νέστου κατά της γιατρού, της κ. Γατούλα.

«Με εκφράσεις ανεπίτρεπτες ο δήμαρχος απευθύνθηκε στην κ. Γατούλα λέγοντας ότι χρέωσε τον δήμο 300.000 ευρώ για τα σάντουιτς που δίναμε ως διοίκηση για να έχουν δεκατιανό το 2013, περίπου 2.300 μαθητές, κάτι που δεν έκανε κανένας δήμος στο μέγεθος αυτό εκείνη την περίοδο. Εμείς είχαμε τη δυνατότητα μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα να το κάνουμε κι αυτό ήταν επιτυχημένο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Σάββας Μιχαηλίδης.

Αναφορά και στον κόμβο των Σφαγείων

Τέλος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Νέστου, μίλησε και για τον κόμβο των Σφαγείων, επισημαίνοντας: «Κωφεύει κι έχει παρωπίδες η διοίκηση. Υπάρχει έρευνα που έχουν κάνει οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης για τον κόμβο των Σφαγείων, ένα έργο όπου παραποιήθηκαν έγγραφα, προκειμένου να έχει μια παράταση, παράνομη για μας και καταχρηστική, αφού δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες της νομοθεσίας περί έργων κι όλο αυτό δήθεν για να τελειώσει το έργο, το καταγγείλαμε και μας έφεραν με απόλυτη θρασύτητα την οριστική παραλαβή του έργου. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε έτσι το θέμα. Θεωρώντας ότι μπορούν να κρύβουν παράτυπες και παράνομες ενέργειες κάτω από το χαλί, συνεχίζουν να επελαύνουν ως φαντάζονται αυτήν την χαοτική ή ανύπαρκτη επί της ουσίας πορεία τους όλο αυτό το διάστημα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα