Σάββατο, Μάι 8, 2021

Οι κυβερνήσεις αλλάζουν αλλά το χαλάζι μένει…

Δυσαρεστημένος ο δήμαρχος Νέστου από την έλλειψη εναέριας αντιχαλαζικής προστασίας

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Την έντονη δυσφορία του για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί λύση στο θέμα της εναέριας αντιχαλαζικής προστασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, εκφράζει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης, μετά και τη νέα χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στην περιοχή του το απόγευμα της περασμένης Τρίτης (26/5).

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Νέστου, από το χαλάζι, το οποίο μεν είχε μικρή διάρκεια, αλλά ήταν δυνατό, επλήγησαν περίπου 3.000 στρέμματα με καλλιέργειες, μεταξύ αυτών ακτινίδια, φασολάκια και αραβόσιτος.

«Δυστυχώς, φτάσαμε να εντοπίζουμε διαρκώς το ίδιο πρόβλημα κάθε χρονιά. Μέσα σε έναν δεκαετή κύκλο δεν υπάρχει χώρος στον Δήμο Νέστου που να μην έχει πληγεί από το χαλάζι»

«Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά με τον πιο έντονο τρόπο, η αναγκαιότητα να περιληφθεί η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, στις περιοχές που καλύπτονται από αέρος για το χαλάζι. Δυστυχώς, φτάσαμε να εντοπίζουμε διαρκώς το ίδιο πρόβλημα κάθε χρονιά. Πρέπει όμως να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Μέσα σε έναν δεκαετή κύκλο δεν υπάρχει χώρος στον Δήμο Νέστου που να μην έχει πληγεί από το χαλάζι», τονίζει με ιδιαίτερη έμφαση ο δήμαρχος Νέστου.

Οξύμωρο το να αποτελούν τα προϊόντα του Δήμου Νέστου διαφήμιση της περιοχής σε όλο τον κόσμο και να μη μπορούν να προστατευτούν από το χαλάζι!

«Είναι οξύμωρο από τη μια να λέμε ότι τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής μας είναι υψηλής ποιότητας και να διαφημίζονται από όλες τις αγορές του κόσμου και από την άλλη να μη φροντίζουμε το πολύ απλό θέμα του περιορισμού αυτού του καιρικού φαινομένου, το οποίο με τις σύγχρονες μεθόδους μπορεί και να προβλεφθεί και να περιοριστεί, στον βαθμό που αυτό είναι δυνατό, με παρέμβαση από αέρος, η οποία πάντοτε με κάποιο τρόπο δεν περιλαμβάνει και την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας», συμπληρώνει χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Σάββας Μιχαηλίδης.

«Η κατανόηση των ιθυνόντων, δεν μας αρκεί! Καταντά φαιδρότητα να μας λένε ότι κατανοούμε το πρόβλημα και προσπαθούμε γι’ αυτό. Οι κυβερνήσεις αλλάζουν και το χαλάζι μένει…»

Ο δήμαρχος Νέστου, επισημαίνει ακόμη ότι «πλέον πρέπει να πούμε ότι η κατανόηση των ιθυνόντων και εμπλεκομένων, δεν μας αρκεί! Καταντά φαιδρότητα να μας λένε ότι κατανοούμε το πρόβλημα και προσπαθούμε γι’ αυτό. Οι κυβερνήσεις αλλάζουν και το χαλάζι μένει. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, αλλά είναι ένα ζήτημα διαχρονικό που ταλανίζει την περιοχή μας, όπως φυσικά και την υπόλοιπη Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας».

Ποτέ δεν γίνεται σωστά η αποτίμηση των ζημιών από τον ΕΛ.Γ.Α. – Σήμερα συζητάμε για το θέμα, αύριο το ξεχνάμε, μέχρι να το θυμηθούμε και πάλι με κάποια νέα χαλαζόπτωση

«Το επόμενο διάστημα θα έχουμε τις αιτήσεις των αγροτών που επλήγησαν και την πρώτη προσπάθεια του αυτονόητου, δηλαδή να γίνει η αποτύπωση της ζημιάς που κι αυτό είναι κάτι μη κατανοητό για εμάς, γιατί ποτέ δεν γίνεται σωστή αποτύπωση. Μετά να μπαίνουμε στον δεύτερο κύκλο των ενστάσεων και του να τρέχουμε όλοι μαζί και να παρακαλάμε για το δίκιο μας. Αυτή είναι, δυστυχώς, η κατάντια σήμερα αυτού του ζητήματος, το οποίο για άλλη μια φορά σέρνεται! Θα το θυμηθούμε σήμερα και θα γίνει και πάλι επίκαιρο με μια νέα, δυστυχώς, χαλαζόπτωση και πάλι θα λέμε τα ίδια», αναφέρει καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο δήμαρχος Νέστου.

Διαφημίσεις