Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Κεραμωτή: Στα χέρια του δήμου Νέστου η απαγόρευση διέλευσης των φορτηγών

Ακολούθησε μας

Στην Αθήνα μετέβη ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, τη Πέμπτη 12 Ιουλίου, όπου συνάντησε τον Γεν. Γραμματέα Λιμένων κ. Λαμπρίδη Χρήστο, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της απαγόρευσης διέλευσης των βαρέων οχημάτων.
Ο Γεν. Γραμματέας δήλωσε ότι είναι θέμα του Δήμου πια να προχωρήσει στην εφαρμογή της απαγόρευσης αφού τοποθετήσουν απαγορευτικές πινακίδες. Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να αιφνιδιάσει τους εμπλεκόμενους και μάλιστα υποσχέθηκε να τους προσκαλέσει σε συνάντηση προκειμένου να ενημερωθούν. Μετά από αγώνα τεσσάρων ετών της σημερινής διοίκησης επετεύχθη ένα αίτημα πολλών ετών, το οποίο δικαιώνει τους επαγγελματίες και τους πολίτες της Κεραμωτής.

Αποκατάσταση ζημιών και αποζημιώσεις πλημμυροπαθών

Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 13 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Νέστου επισκέφθηκε την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να ενημερωθεί για τις διαδικασίες που απαιτούνται, προκειμένου ο Δήμος μας να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ενόψει της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.
Στη συνέχεια, συνάντησε τον Γεν. Γραμματέα Υποδομών & Μεταφορών κ. Δέδε Γεώργιο, παρουσία και των τριών Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Καβάλας, οι οποίοι έκλεισαν και το ραντεβού του Δημάρχου. Ο Δήμαρχος Νέστου, ενημέρωσε τον Γεν. Γραμματέα για την υφιστάμενη κατάσταση στο Δήμο και του παρέδωσε έγγραφο με τα προτεινόμενα έργα αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή, που αφορούν υποδομές, αντιπλημμυρικά, βατότητα αγροτικών, δημοτικών οδών κ.α. Υπήρξε θετική διαβεβαίωση για τη χρηματοδότηση πολλών εξ αυτών.
Ακολούθησε συνάντηση με τη σύμβουλο του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη , την κα Σύρκου Μαργαρίτα, παρουσία και των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ, όπου συζήτησαν για την επίσπευση των διαδικασιών αποζημίωσης των πληγέντων συμπολιτών για τις οικοσυσκευές καθώς και την οικονομική ενίσχυση του Δήμου για τις δαπάνες που έκανε και συνεχίζει να κάνει λόγω των μεγάλων ζημιών. (Μέχρι σήμερα το κόστος έχει ξεπεράσει τις 150.000€)

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα