Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Δήμος Νέστου: Νέα οικοτουριστική διαδρομή στην περιοχή της Κεραμωτής

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Ο Δήμος Νέστου https://dimosnestou.gov.gr/, στο πλαίσιο του έργου με ακρώνυμο «BIO2CARE» https://bio2care.eu/en το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδα-Βουλγαρία Interreg V-A Greece-Bulgaria 2014-2020, ολοκληρώνει σε λίγο την κατασκευή μιας νέας οικοτουριστικής διαδρομής – μονοπατιού για την παρατήρηση της χλωρίδας και της πανίδας του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (Ε.Π.Α.Μ.Θ.) www.fd-nestosvistonis.gr στην περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος (Δ.Δ.) Κεραμωτής. Το μονοπάτι είναι σχεδιασμένο για να φιλοξενήσει κάθε επισκέπτη της περιοχής, προσφέροντας ταυτόχρονα εγκαταστάσεις ειδικών προδιαγραφών για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η διαδρομή ξεκινά από το Κέντρο Πληροφόρησης του Ε.Π.Α.Μ.Θ. που βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του Δ.Δ. Κεραμωτής και εκτείνεται βόρεια – βορειανατολικά μέσα από το παρακείμενο δάσος με συνολικό μήκος περίπου 610 μέτρα.

Η περιοχή έχει έντονο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον, και με την υλοποίηση της ήπιας αυτής οικοτουριστικής διαδρομής εκτιμάται ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών προς το Δήμο Νέστου ως εταίρος στο προαναφερόμενο διασυνοριακό έργο.

Με την ολοκλήρωση αυτής της δράσης δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία και την αποκατάσταση της βιοποικιλότητας, προώθηση των υπηρεσιών οικοσυστήματος συμπεριλαμβανομένων του δικτύου NATURA 2000, και πράσινων υποδομών και στην δυνατότητα επισκεψιμότητας από άτομα με ειδικές ανάγκες (κατασκευή ενός επίπεδου μονοπατιού με μέγιστη κλίση εδάφους 5%)

Σκοπός του έργου είναι να αναδειχθεί η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νέστου, μέσω της πεζοπορίας, με σκοπό την προβολή και αξιοποίηση του φυσικού και του πολιτισμικού περιβάλλοντος.

Ειδικότερα ο Δήμος Νέστου στοχεύει στην:

• ανάδειξη της ιδιαίτερης χλωρίδας και πανίδας που εντοπίζεται στον Δήμο Νέστου και στην ευρύτερη περιοχή του ΕΠΑΜΘ.

• ανάδειξη του εναπομείναντος δάσους Κοτζά-Ορμάν που βρισκόταν στην ευρύτερη περιοχή και σήμερα εντοπίζεται στην παρακείμενη του έργου περιοχή.

• αύξηση του αριθμού των επισκεπτών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νέστου, με ιδιαίτερη έμφαση στην προσέλκυση ατόμων με ειδικές ανάγκες.

• προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού στην περιοχή, ιδιαίτερα την περίοδο εκτός Ιουλίου – Αυγούστου,

• ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας γύρω από τον πολιτισμό και τη φύση, και στην

• κατάλληλη σήμανση της οικοτουριστικής διαδρομής.

spot_img

Διαφημίσεις