Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Ανησυχία για τα rapid tests στους Βούλγαρους τουρίστες

Σάββας Μιχαηλίδης: «Μέχρι στιγμής μένει σε επίπεδο φήμης, αλλά παράλληλα υπάρχει η περίπτωση αυτό να μετατραπεί σε πραγματικότητα / Είμαστε για την ώρα σε ένα καλό επίπεδο επιδημιολογικά στον δήμο Νέστου»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Τον προβληματισμό του για πιθανή επανάληψη της περσινής τουριστικής περιόδου, στην περίπτωση επιβεβαίωσης των φημών περί απαίτησης διενέργειας rapid tests, κατά την είσοδο αλλά και έξοδο από τη χώρα μας των επισκεπτών από τη Βουλγαρία, γεγονός που θα σημάνει σημαντική μείωση του αριθμού τους, εξέφρασε με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό CENTER TV, ο δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης.

Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά, η Κεραμωτή, που αποτελεί τη «ναυαρχίδα» του τουρισμού για τον δήμο Νέστου, στηρίζεται σε συντριπτικό ποσοστό στον οδικό τουρισμό και δη στον προερχόμενο από τη γειτονική Βουλγαρία. Παράλληλα, σημείωσε ότι ετοιμάζεται κι ένα διαφημιστικό σποτ με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών από άλλες αγορές, ειδικότερα δε από αυτήν της Ρουμανίας.

«Μέχρι στιγμής μένει σε επίπεδο φήμης, αλλά παράλληλα υπάρχει η περίπτωση αυτό να μετατραπεί σε πραγματικότητα…»

«Υπάρχει μια ασάφεια για το αν θα ζητείται και στην επιστροφή στη χώρα τους rapid test. Αν επιβεβαιωθεί αυτό νομίζω δεν θα τους επιτρέψει να μετακινηθούν. Δεν θα έρθουν τριήμερα ή αργίες, ήδη είχαν πρόσφατα μια μεγάλη γιορτή και δεν μετακινήθηκαν. Τα μηνύματα δεν είναι καλά και αν δεν αποτραπεί αυτό, νομίζω ότι θα έχουμε επανάληψη του 2020 και δεν θα υπάρχει τουριστική κίνηση. Είναι οικονομικά δαπανηρό για ολιγοήμερες διακοπές για μια τετραμελή οικογένεια για παράδειγμα να κάνει rapid test πριν και μετά το ταξίδι, συν τα καύσιμα και χωρίς να υπολογίζονται τα έξοδα διαμονής. Οι προτεινόμενες λύσεις στο εσωτερικό της Βουλγαρίας είναι πιο προσιτές γι’ αυτούς. Έχουμε ένα ζήτημα που μέχρι στιγμής μένει σε επίπεδο φήμης, αλλά παράλληλα υπάρχει η περίπτωση αυτό να μετατραπεί σε πραγματικότητα. Άρα θα έχουμε ένα τεράστιο πρόβλημα, ειδικά στην Κεραμωτή που το τουριστικό της προϊόν απευθύνεται κυρίως στη γειτονική χώρα», επισήμανε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Νέστου.

«Είμαστε για την ώρα σε ένα καλό επίπεδο επιδημιολογικά στον δήμο μας. Είναι ελεγχόμενη η κατάσταση, αλλά πρέπει να θωρακιστούμε ακόμη περισσότερο με τους εμβολιασμούς…»

Ειδικότερα για την επιδημιολογική κατάσταση του δήμου Νέστου στην παρούσα φάση, ο Σάββας Μιχαηλίδης τόνισε: «Παρακολουθούμε διαρκώς την εξέλιξη των γεγονότων και τα νέα δεδομένα σε καθημερινή βάση και πέρα από την εξέλιξη της πανδημίας. Είμαστε για την ώρα σε ένα καλό επίπεδο επιδημιολογικά στον δήμο μας. Είναι ελεγχόμενη η κατάσταση, αλλά πρέπει να θωρακιστούμε ακόμη περισσότερο με τους εμβολιασμούς. Υπάρχει καλός βηματισμός και προσέλευση στο εμβολιαστικό μας κέντρο και πιστεύω ότι είμαστε σε καλή κατάσταση, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Θα κάνουμε όσες περισσότερες προετοιμασίες μπορούμε για να δημιουργούμε κλίμα και αίσθημα ασφάλειας του επισκέπτη. Από την άλλη όμως θα πρέπει να δούμε κι άλλες παραμέτρους, αφού οι ελπίδες για μεγαλύτερη κίνηση είναι στον επόμενο μήνα, ενώ θα δούμε και το άνοιγμα νέων αγορών που δεν έχουν αυστηρά πρωτόκολλα».

«Πρέπει να προετοιμαστούμε σωστά, ώστε η επόμενη χρονιά να μας βρει πολύ καλά οργανωμένους. Είναι μια ιδιαίτερη χρονιά η φετινή…»

«Ετοιμάζουμε παράλληλα ένα διαφημιστικό σποτ για να προσελκύσουμε κόσμο. Έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε για αυτούς που θα έρθουν οδικώς, ειδικά από τη Ρουμανία. Υπάρχουν πτήσεις όμως και από την Πολωνία κι είναι ένας νέος άξονας τουριστικός που έχουμε μπροστά μας. Πρέπει να προετοιμαστούμε σωστά, ώστε η επόμενη χρονιά να μας βρει πολύ καλά οργανωμένους. Στην Κεραμωτή υπάρχουν 70 καταλύματα και συνεχώς προστίθενται κι άλλα. Δεν υπολογίζω σε αυτά τη μεγάλη τουριστική επένδυση, η οποία πρέπει να ολοκληρώσει τον κύκλο των εργασιών που είναι προαπαιτούμενες και μετά να κατασκευαστεί. Είναι μια μελλοντική επένδυση που θα αναδείξει ακόμη περισσότερο την περιοχή μας. Ας μη ξεχνάμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την περιοχή μας να δεχθεί αναβαθμισμένες επενδύσεις γύρω από τον τουρισμό. Η Κεραμωτή διαθέτει επίσης και στο yachting μια σοβαρή επιχείρηση που δραστηριοποιείται σε όλη τη χώρα με έδρα την Κεραμωτή. Είναι δε πολύ αναβαθμισμένη η εστίαση στην περιοχή μας, όμως όλα αυτά θα πρέπει να έχουν και αποδέκτες. Είναι μια ιδιαίτερη χρονιά η φετινή, καθώς προερχόμαστε από την πανδημία, υπάρχει επιφυλακτικότητα, πολύς κόσμος θέλει να μας επισκεφθεί, αλλά θα πρέπει να δούμε όλες τις παραμέτρους και πως θα εξελιχθούν εν τέλει τα πράγματα», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Νέστου

spot_img

Διαφημίσεις