Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, 2022

Καθαρίζονται οι πλωτές εξέδρες στο λιμάνι της Καβάλας

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Στον καθαρισμό των πλωτών εξεδρών του λιμανιού της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» προχώρησε η Ο.Λ.Κ. Α.Ε. στο πλαίσιο της ετήσιας και διαρκούς συντήρησής τους. Συγκεκριμένα, εξειδικευμένο συνεργείο καθαρίζει το υποθαλάσσιο τμήμα των πλωτών εξεδρών και τις «κεφαλές» τους από τα μύδια και τους αχινούς που είχαν προσκολληθεί στα τοιχώματά τους.

Οι συγκεκριμένοι οργανισμοί της θάλασσας επιβαρύνουν με επιπρόσθετο βάρος τις πλωτές εξέδρες, με αποτέλεσμα να τις βουλιάζουν και συνεπώς η απομάκρυνσή τους σε τακτά χρονικά διαστήματα κρίνεται απαραίτητη τόσο για τη δομική ακεραιότητα των κατασκευών όσο και για την ασφάλεια των σκαφών τα οποία καταπλέουν σε αυτές.

Παράλληλα ελέγχθηκαν σχολαστικά όλα τα τμήματα των πλωτών εξεδρών και κυρίως τα υποθαλάσσια, με έμφαση σε συγκεκριμένα σημεία τα οποία φθείρονται πιο εύκολα, με σκοπό να αντικατασταθούν, όπου κρίνεται απαραίτητο, προκειμένου τα πλωτά στοιχεία να αντέχουν στις δυσμενείς κυματικές συνθήκες στις οποίες θα υποβάλλονται, να ενισχύονται συνολικά οι απαιτούμενες αντοχές τους, να αυξάνεται η διάρκεια ζωής τους και να πληρούνται οι προδιαγραφές για την ασφάλεια των χρηστών και των ίδιων των εξεδρών.

Εκ της Ο.Λ.Κ. Α.Ε.

spot_img

Διαφημίσεις