Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Προσδοκούν καλύτερες μέρες οι έμποροι της Καβάλας

Γιάννης Κελγιώργης: «Ο Νοέμβριος ήταν στο μεγαλύτερο μέρος του εκπτωτικός και στέρησε το αγοραστικό ενδιαφέρον από τον Δεκέμβριο...»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Προσδοκίες για ανάκαμψη στους τζίρους των εμπορικών καταστημάτων της Καβάλας γεννά η εφαρμογή του εορταστικού ωραρίου που άρχισε ουσιαστικά από την Πέμπτη (19/12).

Όπως υπογράμμισε αρχικά με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης, η κίνηση που καταγράφηκε στα εμπορικά καταστήματα της πόλης στη διάρκεια του Δεκεμβρίου δεν ήταν ικανοποιητική.

«Θα υπάρχουν αρκετές μέρες και ώρες στη διάθεση του καταναλωτή για να μπορέσει να βγει στην αγορά, να κάνει τα ψώνια του με την ησυχία του…»

«Όμως από την Παρασκευή (20/12) και μετά έχουμε πληρωμές κι ευελπιστούμε ότι όσο πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα να υπάρχει μια κορύφωση της αγοραστικής κίνησης και πάντα ελπίζουμε για το καλύτερο μέχρι το τέλος του έτους. Θα υπάρχουν αρκετές μέρες και ώρες στη διάθεση του καταναλωτή για να μπορέσει να βγει στην αγορά, να κάνει τα ψώνια του με την ησυχία του. Αυτός ήταν και ο πρωταρχικός στόχος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, έτσι όπως διαμόρφωσε το εορταστικό ωράριο φέτος, να υπάρχουν δηλαδή στις παραγωγικές μέρες, πολλές ώρες, ώστε να μπορεί ο καθένας να καταναλώσει άνετα, όσον αφορά τον χρόνο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Κελγιώργης.

«Παραδοσιακά τις τελευταίες ημέρες των εορτών υπάρχει κορύφωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος»

«Το εορταστικό ωράριο άρχισε κατ’ ουσίαν την Πέμπτη (19/12), τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά πρωί και απόγευμα, το Σάββατο μέχρι τις 15.00 και την Κυριακή μέχρι τις 18.00, όπως και τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και αντίστοιχα και την Κυριακή της Πρωτοχρονιάς. Δίνουμε το βάρος μας σε αυτές τις συγκεκριμένες ημέρες και ώρες για να υπάρχει άνεση στον χρόνο του καταναλωτή. Παραδοσιακά τις τελευταίες ημέρες των εορτών υπάρχει κορύφωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος από τους πελάτες μας, διότι υπάρχουν οι πληρωμές, τα δώρα, οπότε είναι και οι πιο σημαντικές για την αγορά της Καβάλας», ανέφερε ακόμη ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

«Ένας Νοέμβριος που ήταν στο μεγαλύτερο μέρος του εκπτωτικός, είναι λογικό να στερήσει αγοραστικό ενδιαφέρον από τον μήνα Δεκέμβριο…»

«Διανύσαμε έναν Νοέμβριο, ο οποίος σχεδόν όλος ήταν εκπτωτικός, είτε αυτό έχει σχέση με το εκπτωτικό δεκαπενθήμερο, είτε με τη Black Friday που έγινε Black Week και δεκαήμερο σε κάποιες περιπτώσεις. Οπότε ένας Νοέμβριος που ήταν στο μεγαλύτερο μέρος του εκπτωτικός, είναι λογικό να στερήσει αγοραστικό ενδιαφέρον από τον μήνα Δεκέμβριο. Γι’ αυτό κι εμείς προσδοκούμε τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου, όσες έχουν απομείνει, να είναι οι καλύτερες για την αγορά της Καβάλας», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Γιάννης Κελγιώργης.

Διαφημίσεις