Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Οι χειρότερες εκπτώσεις της δεκαετίας είναι οι φετινές

Β. Λεμονίδης: Δεν έχει ξανασυμβεί ούτε με capital controls, ούτε με τις περικοπές μισθών και συντάξεων.

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Οι χειρότερες εκπτώσεις της δεκαετίας, είναι αυτές του φετινού χειμώνα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Βασίλης Λεμονίδης.

«Πλέον έχουμε εισέλθει στην τελική ευθεία των χειμερινών εκπτώσεων που θα διαρκέσουν μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου, ωστόσο για την ώρα κινούμαστε πτωτικά, όπως κινήθηκε και το 2019, ειδικά προς το τέλος του, έτσι ξεκίνησε και το 2020, δυστυχώς», ανέφερε αρχικά ο κ. Λεμονίδης.

«Δεν έχει ξανασυμβεί αυτό, ούτε με capitalcontrols, ούτε με οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων…»

«Ευελπιστούμε ότι έστω τις τελευταίες δέκα ημέρες των χειμερινών εκπτώσεων θα έχει κάποια σχετική κίνηση για να καλυτερεύσει λίγο η κατάσταση. Μέχρι τώρα όμως η κίνηση είναι πολύ πιο κάτω από πέρυσι. Η πτώση σε ποσοστό, κατά μέσο όρο, φτάνει το 20%», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

«Είναι οι χειρότερες εκπτώσεις της δεκαετίας! Δεν έχει ξανασυμβεί αυτό, ούτε με capital controls, ούτε με οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων. Αυτό που συμβαίνει αυτό το τελευταίο τρίμηνο δεν έχει ξανασυμβεί σε όλη τη δεκαετία της σφοδρής οικονομικής κρίσης», ανέφερε ακόμη ο Βασίλης Λεμονίδης.

«Δεν μπορώ να βγάλω ένα ασφαλές συμπέρασμα για το τι ακριβώς φταίει για αυτήν την κατάσταση»

«Αυτό δεν το λέω μόνο εγώ ή μόνο η Καβάλα. Το τριήμερο που μας πέρασε βρέθηκα στην Αθήνα και συνομίλησα με όλους τους προέδρους όλων των πόλεων και μπορώ να πω ότι τα ίδια πράγματα συμβαίνουν κι εκεί, τα ίδια ακριβώς προβλήματα αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι. Δεν μπορώ να βγάλω ένα ασφαλές συμπέρασμα για το τι ακριβώς φταίει για αυτήν την κατάσταση. Κανένας δεν ήξερε να πει συγκεκριμένα για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό. Το ζήτημα είναι ότι αποτυπώνεται στους τζίρους, αποτυπώνεται στα νούμερα και η πραγματικότητα είναι δυστυχώς αμείλικτη», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΣΚ.

«Στην πραγματική οικονομία δεν έχει επέλθει καμιά διαφορά από όσα ζούσαμε πριν, μπορώ να πω ότι τα πράγματα πηγαίνουν χειρότερα»

«Όταν υπάρχει μείωση και κερδοφορίας, αλλά και τζίρου εκεί υπάρχει πρόβλημα. Αυτό δεν έχει αλλάξει τους τελευταίους τρεις μήνες και δεν βλέπω να μπορεί να αλλάξει κάτι, παρά τα όμορφα λόγια που ακούμε. Όλα αυτά περί μειώσεων φόρων κλπ, εμείς θα τα δούμε τον Ιούνιο του 2021. Μέχρι τότε αν καταφέρουμε να επιζήσουμε και μπορέσουμε να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις μας, μπορεί να δούμε και μια καλυτέρευση στα νούμερα. Για την ώρα πάντως στην πραγματική οικονομία δεν έχει επέλθει καμιά διαφορά από όσα ζούσαμε πριν, μπορώ να πω ότι τα πράγματα πηγαίνουν χειρότερα», επισήμανε καταληκτικά στα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

Διαφημίσεις