Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Καλές τιμές και ποικιλία στα τοπικά βιβλιοπωλεία

Γιώργος Ζοπόγλου: Σταθερές την τελευταία τριετία οι τιμές στα σχολικά είδη, οι καταναλωτές να προτιμήσουν την τοπική αγορά

Ακολούθησε μας

Πανέτοιμα να υποδεχθούν και να εξυπηρετήσουν γονείς και μαθητές, ενόψει της νέας σχολικής περιόδου που αρχίζει την ερχόμενη Δευτέρα, είναι τα βιβλιοπωλεία της Καβάλας.

Μιλώντας στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο Γιώργος Ζοπόγλου, από το βιβλιοπωλείο «Κύβος», επισήμανε ότι η κίνηση στα τοπικά βιβλιοπωλεία αναμένεται να κορυφωθεί στην διάρκεια της επόμενης εβδομάδας.

Σταθερές την τελευταία τριετία οι τιμές στα σχολικά είδη – Από 20 μέχρι 50 ευρώ το κόστος για αγορά σχολικών ειδών για μαθητές δημοτικού – Χαμηλότερο για μαθητές γυμνασίων και λυκείων

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι τιμές στα σχολικά είδη παραμένουν στα ίδια επίπεδα τουλάχιστον την τελευταία τριετία, εκτός βέβαια από τα ξενόγλωσσα βιβλία, οι τιμές των οποίων ορίζονται από τους εκδότες κι όχι από τους βιβλιοπώλες.

Όσον αφορά τις μαθητικές τσάντες, ο κ. Ζοπόγλου ανέφερε ότι οι τιμές που μπορεί να βρει ένας γονιός είναι οικονομικές, αφού αρχίζουν από τα 10 με 12 ευρώ, ενώ μπορεί να φτάσουν πολύ ψηλότερα, ανάλογα φυσικά με την μάρκα και το βαλάντιο που διαθέτει ο κάθε γονιός.

Γενικότερα πάντως το σύνολο που θα κληθεί να δαπανήσει ένας γονιός για το παιδί ένα παιδί που πηγαίνει στο δημοτικό σχολείο κυμαίνεται από 20 ευρώ μέχρι 50 ευρώ για όλα τα είδη, ενώ για το γυμνάσιο και το λύκειο το κόστος είναι μικρότερο, αφού οι ανάγκες των μαθητών εκεί είναι αντίστοιχα μικρότερες

«Καλό θα είναι οι καταναλωτές να προτιμήσουν τα τοπικά βιβλιοπωλεία και να μη δώσουν τα χρήματά τους στις μεγάλες αλυσίδες…»

«Τα βιβλιοπωλεία της Καβάλας είναι πανέτοιμα να υποδεχτούν τους καταναλωτές, γονείς και μαθητές, για να τους εξυπηρετήσουν. Καλό θα είναι οι φίλοι καταναλωτές να προτιμήσουν να αγοράσουν τα σχολικά είδη από τα τοπικά βιβλιοπωλεία και να μη δώσουν τα χρήματά τους στις μεγάλες αλυσίδες, είτε στο διαδίκτυο, απ’ όπου δεν θα εξυπηρετηθούν καλά, για παράδειγμα αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα ή ένα κακέκτυπο βιβλίο. Είναι άλλη η σχέση που έχουμε εμείς με τον κόσμο, απ’ ό,τι ένα απρόσωπο πολυκατάστημα ή το διαδίκτυο», σημείωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Ζοπόγλου.

Υποτονική η κίνηση στα βιβλιοπωλεία λόγω καλοκαιρίας!

Παραδοσιακά, η κίνηση στα βιβλιοπωλεία της Καβάλας, άρχιζε αρκετές μέρες πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ωστόσο φέτος, επειδή και οι καλές καιρικές συνθήκες συνεχίζονται, η κίνηση, προς το παρόν, είναι υποτονική.

«Η κίνηση θα έπρεπε ήδη να έχει αρχίσει, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται οι συμπολίτες μας είναι ακόμη στις παραλίες, αφού κρατά το καλοκαίρι. Γενικότερα πάντως, οι καταναλωτές αρχίζουν με την αγορά των τσαντών, ακολουθούν τα ξενόγλωσσα βιβλία και στο τέλος η λίστα που δίνεται από το σχολείο. Πιστεύω ότι θα πάμε καλά, αφού από την ερχόμενη Δευτέρα και μετά θα αρχίσει η κορύφωση της κίνησης και θα διαρκέσει για μια εβδομάδα, μέχρι το επόμενο Σάββατο, οπότε και τα βιβλιοπωλεία θα δουλέψουν στο φουλ», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Γιώργος Ζοπόγλου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα