Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Εμπορικός Σύλλογος: Σε περισσότερες επιχειρήσεις και αυξημένη η επιστρεπτέα προκαταβολή

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας έστειλε την κάτωθι επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα και Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αδ. Γεωργιάδη, καθώς και προς τους Βουλευτές του νομού Καβάλας.

Αξιότιμοι κύριοι

Εφαρμόσατε το μετρό της Επιστρεπτέας Προκαταβολής το οποίο είναι μεν πολύ σωστό, αλλά στην πράξη έχει αποδειχτεί ότι δεν επαρκεί.

Απευθυνθήκαμε στις Τράπεζες ώστε να λάβουμε δάνεια για να καλύψουμε το χαμένο τζίρο από το κλείσιμο των επιχειρήσεών μας. Το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό, διότι στην ουσία είμαστε αποκλεισμένοι, επειδή υπάρχει μεγάλος όγκος αιτήσεων και τα χρήματα δεν επαρκούν ή οι όροι και οι προϋποθέσεις που θέτουν είναι απαγορευτικοί.

Σας προτείνουμε λοιπόν να εφαρμόσετε άμεσα την Επιστρεπτέα Προκαταβολή που είναι ανάσα ζωής για μας ως εξής:

Να δοθεί σε όποια επιχείρηση την επιθυμεί, είτε αυτή είναι ατομική, είτε απασχολεί προσωπικό κλπ.

Να αφορά πολύ μικρές επιχειρήσεις π.χ. με ετήσιο τζίρο έως 500.000 ευρώ

Να λάβει η επιχείρηση ως Επιστρεπτέα Προκαταβολή το 10% του περσινού ετήσιου τζίρου της και όποια επιχείρηση την έχει ήδη λάβει, μπορεί να πάρει το υπόλοιπο ποσό που δικαιούται.

Με αυτό τον τρόπο θα χρηματοδοτήσετε αμέσως την Αγορά με πολύ καλούς όρους και θα κινηθεί η οικονομία. Επίσης, θα ξεμπλοκάρουν οι Τράπεζες από ένα μεγάλο όγκο αιτήσεων για δάνεια και θα τους δοθεί η δυνατότητα να ασχοληθούν με μεγαλύτερες επιχειρήσεις. Εκτός αυτού, θα περάσει ένα ισχυρό μήνυμα προς αυτού του μεγέθους τις επιχειρήσεις, ότι εάν δηλώσουν όλες τις πωλήσεις τους θα βγουν κερδισμένες.

Τολμήστε και πράξτε το για να μας βοηθήσετε πραγματικά, έτσι ώστε να μην οδηγηθούμε σε κλείσιμο των επιχειρήσεών μας και όλοι μαζί να ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση.

Διαφημίσεις