Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

Βουτιά στους τζίρους και σύγχυση με τα μέτρα

Γιάννης Κελγιώργης: «Οι ειδικοί ανοιγοκλείνουν το λιανεμπόριο από τα τηλεοπτικά παράθυρα κι αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Μεγάλη βουτιά στους τζίρους των εμπορικών καταστημάτων της Καβάλας σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, καταγράφουν τα στοιχεία που παρουσίασε στον «Ενήμερο», ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου, Γιάννης Κελγιώργης, μετά και τη συμπλήρωση τριών εβδομάδων από την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Κελγιώργης, τα στοιχεία αυτά δεν επιδέχονται καμιά σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, καθώς οι επιχειρήσεις που τα πήγαν κάπως καλύτερα στο διάστημα των τριών εβδομάδων ήταν μόνο αυτά της ένδυσης και της υπόδησης.

7 στις 10 επιχειρήσεις ένδυσης και υπόδησης έκαναν το 50% των εισπράξεων που είχαν πέρυσι – Οι υπόλοιπες επιχειρήσεις κατέγραψαν πτώση τζίρου έως και 70%

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τον γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, 7 στις 10 επιχειρήσεις ένδυσης και υπόδησης στην Καβάλα, έκαναν το 50% των εισπράξεων της αντίστοιχης περιόδου των εκπτώσεων του 2020, μια απόκλιση που είναι ήδη μεγάλη. Η πτώση του τζίρου στις υπόλοιπες επιχειρήσεις, διαμορφώνεται στο 60 με 70% κάτω σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Μεγάλες οι ευκαιρίες για τους καταναλωτές – Μέχρι και 70% τα ποσοστά των εκπτώσεων – Στόχος των εμπόρων να ρευστοποιήσουν το αδιάθετο χειμερινό εμπόρευμα

«Η φετινή εκπτωτική περίοδος προσφέρει πολύ μεγάλες ευκαιρίες για τους καταναλωτές, με ποσοστά που φτάνουν μέχρι και το 70%. Αυτό γιατί οι περισσότεροι έμποροι επιθυμούν να ρευστοποιήσουν το αδιάθετο χειμερινό εμπόρευμα που έχουν στα καταστήματα τους. Δεν πρέπει όμως να παραβλέπουμε ότι ο οικογενειακός προϋπολογισμός δέχεται μια πίεση και υπάρχει πολύ μεγάλος φόβος και για την επόμενη μέρα. Οι αναστολές πολλών εργαζομένων, η απαγόρευση εκδηλώσεων και η κλειστή εστίαση δημιουργούν όλη αυτή την κατάσταση», επισήμανε σχετικά ο γραμματέας του Ε.Σ.Κ.

«Οι ειδικοί ανοιγοκλείνουν το λιανεμπόριο από τα τηλεοπτικά παράθυρα κι αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει – Οι καταναλωτές βρίσκονται σε σύγχυση»

Μάλιστα, ο κ. Κελγιώργης υπογράμμισε ότι οι καταναλωτές πολλές φορές βρίσκονται σε σύγχυση σχετικά με τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Καθημερινά ο πολίτης βομβαρδίζεται από την τηλεόραση. Οι ειδικοί ανοιγοκλείνουν το λιανεμπόριο από τα τηλεοπτικά παράθυρα κι αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει και να υπάρχει μια κοινή γραμμή. Οι καταναλωτές είναι σε σύγχυση! Έρχονται ακόμη και μας ρωτάνε αν μπορούν να μπουν στο κατάστημα, αν πρέπει να κλείνουν ραντεβού κάτι που δεν ισχύει για την περιοχή μας. Όλα αυτά γίνονται από τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα και τους αναλυτές που δημιουργούν σύγχυση στον κόσμο».

«Είμαστε περήφανοι για τους συναδέλφους μας, αλλά και για τους συμπολίτες μας που τηρούν απαρέγκλιτα τα μέτρα…»

Ερωτηθείς για το αν θεωρεί πιθανό ένα νέο γενικό lock down ή ένα εν μέρει κλείσιμο της αγοράς, με μεθόδους click away ή click inside, ο κ. Κελγιώργης απάντησε: «Όλα είναι πιθανά. Γι’ αυτό και δεν εφησυχάζουμε. Είμαστε περήφανοι για τους συναδέλφους μας, αλλά και για τους συμπολίτες μας που τηρούν απαρέγκλιτα τα μέτρα. Το κάνουμε αυτό πρώτιστα για να μη ρισκάρουμε ούτε μια ανθρώπινη ζωή, καθώς η δημόσια υγεία είναι πάνω απ’ όλα, αλλά και για να συνεχίσουμε να λειτουργούμε αδιάλειπτα, όπως σήμερα, τουλάχιστον για την περιοχή μας. Η πιστή τήρηση των μέτρων φαίνεται κι από το ότι δεν έχει βεβαιωθεί ούτε μια παράβαση είτε σε κατάστημα, είτε σε καταναλωτή όσον αφορά το κομμάτι της αγοράς».

«Όσο ο καιρός ευνοεί και είναι χειμώνας, κάθε επιχείρηση της Καβάλας θα συνεχίσει να κάνει μεγάλες εκπτώσεις, προκειμένου να φύγει και το τελευταίο προϊόν και να ανανεώσει το εμπόρευμα για τη νέα σεζόν»

Τέλος, ερωτηθείς για το αν θεωρεί πιθανό οι χειμερινές εκπτώσεις να παραταθούν πέραν του Φεβρουαρίου, ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας απάντησε: «Όσο ο καιρός ευνοεί και είναι χειμώνας και υπάρχουν ακόμη προϊόντα στις επιχειρήσεις προς διάθεση, κάθε επιχείρηση της Καβάλας θα συνεχίσει να κάνει μεγάλες εκπτώσεις, προκειμένου να φύγει και το τελευταίο προϊόν και να ανανεώσει το εμπόρευμα για τη νέα σεζόν».

spot_img

Διαφημίσεις