«Μέρες Ερασιτεχνικού Θεάτρου» διοργανώνει το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

0
904

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, συνεχίζει για άλλη μια χρονιά τη συνεργασία του με τις ερασιτεχνικές ομάδες της περιφερειακής μας ενότητας και διοργανώνει και φέτος τις «Μέρες Ερασιτεχνικού Θεάτρου», έχοντας στόχο του να γεμίσει το «Αντιγόνη Βαλάκου», από ανθρώπους που αγαπούν το θέατρο και αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους σ’ αυτό.

Οι «Μέρες Ερασιτεχνικού Θεάτρου» είναι ένας θεσμός, με τόπο συνάντησης το θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου», που θα ενώσει ανθρώπους από έξι διαφορετικές ομάδες και θα τους δώσει την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις για την κοινή τους αγάπη και να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο θεατρόφιλο κοινό, από την Πέμπτη 18 έως και τη Δευτέρα 29 Μαΐου.

Οι δηλώσεις του προέδρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (17/5) στο δημαρχείο Καβάλας, ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., Πέτρος Πετρόπουλος, αναφέρθηκε αρχικά στην επιτυχία της 2ης Γιορτής Μαθητικού Θεάτρου, την οποία όπως είπε παρακολούθησαν 4.500 θεατές.

«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια μεγάλη αλυσίδα που θα ξεκινά από το δημοτικό, θα συνεχίζει σε γυμνάσιο και λύκειο και θα καταλήγει στο ερασιτεχνικό θέατρο, απ’ όπου ίσως βγουν και επαγγελματίες ηθοποιοί. Αυτός είναι ο στόχος μας. Είμαστε συγκινημένοι για την ανταπόκριση που είχαμε από γονείς και μαθητές στη 2η Γιορτή Μαθητικού Θεάτρου, η οποία πιστεύουμε ότι θα γίνει θεσμός σε τοπικό επίπεδο», υπογράμμισε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Πετρόπουλος.

Στη συνέχεια και για τις «Μέρες Ερασιτεχνικού Θεάτρου», σημείωσε ότι υπάρχει ένας σεβαστός αριθμός συμμετοχών, αλλά και ότι το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις το ερασιτεχνικό θέατρο.

«Υπήρξαν κάποια προβλήματα, αλλά με καλή διάθεση και από τις δυο πλευρές ξεπεράστηκαν. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη σε όσους ασχολούνται με το ερασιτεχνικό θέατρο», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας.

Ακολούθησαν οι δηλώσεις εκπροσώπων των παραστάσεων που θα παιχτούν στο «Αντιγόνη Βαλάκου».

Αναλυτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων

Πέμπτη 18 Μαΐου

Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Περάμου

«Μήδεια» του Μποστ

Σκηνοθεσία – Χορογραφίες: Άκης Τσονίδης

Μουσική: Βασίλης Δημητρίου

Παίζουν: Βασιλειάδης Σωτήρης, Γαϊτανίδου Φωτεινή, Δελησάββα Πόπη, Δημητριάδου Ξένια, Ελευθεριάδου Ευγενία, Ζωγράφου Ευαγγελία, Καρανικολή Φιλιώ, Κατσικούλης Μανόλης, Κούβαρη Εμμανουέλα, Κουφοπέτρος Πέτρος, Παπαδημητρίου Αθανασία, Σαμαράς Γιώργος, Στράντζα Έλενα, Φελαχίδου Σοφία.

Σάββατο 20 Μαΐου

Ομάδα Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού «Οι Παραμυθάδες»

«Παραμύθια απ’ το σεντούκι» – Για μικρούς και μεγάλους

Αφηγούνται οι:

Μαρία Παπακωνσταντίνου «Η κληματαριά»

Αδελαϊδα Ράπτη «Ο Τσυρόγλες»

Χρήστος Π. Τσίρκας «Η ξανθομαλλούσα»

Κατερίνα Τσίρμπα «Ο γερο-Σορόκος»

Αρετή Τσιφλίδου «Η ευτυχία του ψαρά»

Μαρία Χαριζάνη «Η τιμή του άντρα»

Τρίτη 23 Μαΐου

Μουσικοχορευτικός Σύλλογος «Το Πράβι» – Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων

«Ακροβάτες της ζωής»

Συγγραφέας: Μανώλης Κορρές

Σκηνοθεσία: Στέλλα Φουρναράκη

Παίζουν με αλφαβητική σειρά:

Βεργόπουλος Βασίλης, Γιαλαμή Άννα, Γιαλαμής Νότης, Δημητρακούδη Αποστολία, Ιωακειμίδου Θέτις, Ιωαννίδου Κική, Καραμπατζάκης Σάββας, Κζούνια Σμαρώ, Κοτσιαλάμπρου Δροσούλα, Κουκουμτζής Φίλιππος, Κουφουδάκης Δημήτρης, Κωνσταντινίδου Μαρία, Μηλιάδου Τένια, Μπρούσας Πρόδρομος, Ποιμενίδου Κική και η μικρή Καρατζόγλου Μεταξία – Μαρία.

Πέμπτη 25 Μαΐου

Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας

«Εθνικότητα μου το Χρώμα του Ανέμου» του Ματέι Βίζνιεκ

Σκηνοθεσία: Μαρία Kολτσακίδου

Παίζουν με αλφαβητική σειρά:

Αναστασία Καλεάδου, Μαρία Κολτσακίδου, Γεσθημανή Κουφτά, Νικολέτα Μαρκοπούλου, Παναγιώτης Μουτζούρης, Μανώλης Νάτσιος, Τζένη Παπά, Μίνoς Ρακιτζής, Νάντια Χαραλαμπίδου, Όλγα Χατζηλιάδου.

Σάββατο 27 Μαΐου

Θεατρική Μηχανή

«Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;» της Χρύσας Σπηλιώτη

Κείμενο: Σπηλιώτη Χρύσα

Σκηνοθεσία: Τσίρκας Π. Χρήστος

Διανομή (Με σειρά εμφάνισης): Βαβαλέσκου Θεοδώρα, Κατσάνη Κωνσταντίνα

Δευτέρα 29 Μαΐου

Ομάδα «Χ-οδός»

«Μάτια μου, κομμάτια μου»

Κείμενα: Θ. Κοροβίνη- Γ. Μανιώτη- Ε. Γερασιμίδου- Π. Λεμοντζή

Διασκευή-Σκηνοθεσία-Μουσική επιμέλεια: Παύλος Λεμοντζής

Παίζουν με αλφαβητική σειρά:

Αγοραστού Λιάνα, Αϊβαζίδης Παύλος, Βλαχάκη Ελένη, Γκουλούση-Δρόσου Κορίνα, Καράμπελας Στέλιος, Κοτόπουλος Γιώργος, Κωνσταντινίδου Μαρία-Μαριέλλα, Πασχάλη Εύα, Πασχαλίδου Ελένη, Σανσαρίδης Νάσος, Τσολακίδου Στέλλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ