Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Θ. Μουριάδης: Η μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε η ΔΕΥΑΚ θα συνεχιστεί

Απ. Χρόνης: «Αν δεν προχωρήσει το έργο για το Κεφαλάρι με τον ΤΑΡ θα το κάνουμε διαφορετικά. Δεν θα παρακαλέσουμε κανέναν...»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Στα έργα που πραγματοποίησε η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. την περασμένη χρονιά και στις προγραμματισμένες παρεμβάσεις του επόμενου χρονικού διαστήματος, αναφέρθηκαν, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν την Πέμπτη (15/10), ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης και ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., Απόστολος Χρόνης.

«Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. δεν ήταν στην καλύτερη της κατάσταση όσον αφορά το προσωπικό. Μια Δ.Ε.Υ.Α.Κ. με πολλές βλάβες, μια Δ.Ε.Υ.Α.Κ. που για μια περιοχή όπως οι Φίλιπποι εδώ και χρόνια ταλαιπωρείται με το νερό. Η προσπάθεια που έγινε από όλους και συνεχίζει να γίνεται είναι μεγάλη και τους ευχαριστώ. Τα τρία χρόνια διοίκησης που μας μένουν θα κάνουμε πολύ περισσότερα πράγματα. Υπήρχαν και υπάρχουν ευκαιρίες η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. να ξεπεράσει τα προβλήματα. Πάμε μπροστά και δε θα σταθώ στη μικροπολιτική κάποιων. Δε χτυπάνε τον Μουριάδη, αλλά τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Κάποιοι με φθηνές ενέργειες νομίζουν ότι μπορούν να σταματήσουν το έργο στη Δ.Ε.Υ.Α.Κ.», ανέφερε στη σύντομη δήλωσή του ο δήμαρχος Καβάλας.

Οι ενέργειες που έγιναν τον πρώτο χρόνο

Ακολούθησαν οι δηλώσεις του προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., Απόστολου Χρόνη, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στις ενέργειες που έγιναν, αλλά και σε αυτές που προγραμματίστηκαν.

Συγκεκριμένα ο κ. Απόστολος Χρόνης, παίρνοντας τον λόγο είπε πως «για πολλά χρόνια η ΔΕΥΑΚ είναι υποτιμημένη και στο μυαλό των πολιτών και το χειρότερο ότι είναι υποτιμημένη στο μυαλό αιρετών και αυτό είναι το χειρότερο απ’ όλα. Είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση του Δήμου και του Νομού μας που ασχολείται με την ποιότητα ζωής των πολιτών. Σε ότι αφορά την ύδρευση και την αποχέτευση, το ότι προχθές που είχαμε την κακοκαιρία και δεν έμεινε κανείς χωρίς νερό και το ότι δεν είχαμε προβλήματα με τα φρεάτια, αυτό σημαίνει πως κάποιοι ασχολήθηκαν πολύ με αυτό για να μην μείνει κανείς χωρίς νερό και το αναγνωρίζω. Οι εργαζόμενοι είναι κακοπληρωμένοι και λίγοι. Αυτό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι ΔΕΥΑΚ είναι το πρόβλημα της υποστελέχωσης. Πριν από ένα χρόνο είχαμε 113 άτομα και σήμερα έχουμε 101. Ζητήσαμε από το υπουργείο να κάνει προκήρυξη για να προσλάβουμε προσωπικό, το οποίο δεν βαραίνει τον κρατικό προϋπολογισμό για να μπορέσουμε να κάνουμε τις ενέργειες για να έχουν όλοι καθαρό νερό, αλλά και να μπορούν να λειτουργούν όλοι οι βιολογικοί σωστά».

Στην συνέχεια ο κ Χρόνης ανέλυσε τις ενέργειες που έγιναν, αυτές που προγραμματίστηκαν και αυτές τις ενέργειες που έγιναν τον Σεπτέμβριο φέτος, στους Φιλίππους.

– ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ ΤΟΥ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΛΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ» ΥΨΟΥΣ 14,18 εκ ΕΥΡΩ

ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ» ΥΨΟΥΣ 3εκ.ΕΥΡΩ

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ,ΩΡΙΜΑΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΡΓΑ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ ΥΨΟΥΣ 11,5 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ (ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΡΗΝΙΔΩΝ, ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΑΤΟΥ ΠΟΛΥΣΤΥΛΟΥ ΜΙΚΡΟΧΩΡΙΟΥ, ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΖΥΓΟΥ, ΤΗΛΕΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΣ Β’ ΦΑΣΗ)

ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΔΑΤΟΥ ΔΗΜ. ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

ΕΓΙΝΑΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΣΧΑΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΒΟΘΡΟΛΥΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΑΤΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΘΙΖΗΣΗΣ

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΕΩΦΥΣΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΘ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΝΕΡΟΥ (ΦΙΛΙΠΠΟΙ, ΚΡΥΟΝΕΡΙ, ΒΟΥΝΟΧΩΡΙ, ΚΟΡΥΦΕΣ) ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΑΣΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ,ΩΡΙΜΑΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΜΕΛΕΤΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Η ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ ΛΥΜΜΑΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ Α5 ΥΨΟΥΣ 1 ΕΚ ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ 2 km ΣΕ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ- ΚΑΒΑΛΑ- ΖΥΓΟ

ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ Ο ΜΙΣΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΣΙΑ ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ

ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΑΝ ΔΥΟ ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΔΙΚΥΚΛΑ

ΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΙ ΤΑΙΝΙΟΦΙΛΤΡΟΠΡΕΣΕΣ ΙΛΥΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥΣ (ΚΑΒΑΛΑ,ΔΑΤΟ,ΠΑΛΗΟ)

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΩΝ ΚΡΗΝΙΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ 5 ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ( ΗΤΑΝ ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ) ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ Η ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΕΓΙΝΕ ΕΥΝΟΙΚΟΤΕΡΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΕΥΝΟΙΚΟΤΕΡΕΣ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΛΗΞΕΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΤΕΙ 1,3 εκ. ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ.

Ενέργειες που προγραμματίστηκαν

– ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ

ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑ

ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΜΑΣΤΕΡ ΠΛΑΝ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΕΡΟΥ

ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ ΛΥΜΜΑΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ Α5

ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ-ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η/Μ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΛΥΜΜΑΤΩΝ ΠΟΛΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Α1 , Α2, Α3 καιΑ4 .

ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ –ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΛΥΜΜΑΤΩΝ Ν. ΚΑΡΒΑΛΗΣ

ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ –ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΛΥΜΜΑΤΩΝ ΔΗΜ. ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ –ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΛΥΜΜΑΤΩΝ ΠΑΛΗΟΥ

ΣΥΜΒΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΗΠΟΥΠΟΛΗΣ

ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ-ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Η/Μ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΑΝΟΡΥΞΗ ΔΙΚΙΜΑΣΤΙΚΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΦΙΛΙΠΠΩΝ, ΛΙΜΝΙΩΝ, ΚΟΡΥΦΩΝ

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ Η/Μ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΑΓΩΓΟΥ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΠΗΓΩΝ ΒΟΙΡΑΝΗΣ ΜΕ Κ.Α.Υ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Δ.Ε. ΦΙΛΙΠΠΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΒΟΙΡΑΝΗΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΛΥΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ

ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΒΡΙΑ ΤΟΥ ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑ

Ενέργειες που έγιναν από 1/9/19 ως 31/9/20 στους Φιλίππους

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ 1200 μ. ΠΕΡΙΠΟΥ (ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΡΘΟΦΩΤΟΧΑΡΤΩΝ ΜΕ DRONE

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΕΚ ΝΕΟΥ ΦΡΕΑΤΙΩΝ ΒΑΝΟΣΤΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΑΕΡΙΣΤΙΚΩΝ

ΑΝΑΘΕΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΓΕΩΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΑΝΟΡΥΞΗ ΝΕΑΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΒΛΑΒΩΝ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΖΩΝΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΛΕΕΛΕΓΧΟΣ –ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΙΕΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ

Για το Κεφαλάρι: «Αν δεν προχωρήσει με τον ΤΑΡ θα το κάνουμε διαφορετικά. Δεν θα παρακαλέσουμε κανέναν…»

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με το που βρίσκεται το θέμα με το Κεφαλάρι, ο Απόστολος Χρόνης απάντησε: «Είμαστε σε μια διαδικασία με τον ΤΑΡ για να συμφωνήσουμε, ώστε να μας δώσει τα χρήματα για τη μελέτη, αλλά από την άλλη ούτε ο Δήμος, ούτε η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. θα παρακαλέσουν κανέναν. Αν δεν καταφέρουμε να το κάνουμε με τον ΤΑΡ θα το κάνουμε διαφορετικά. Θα προχωρήσουμε. Είναι και εντολή του δημάρχου και απαίτηση των κατοίκων της Δ.Ε. Φιλίππων να έχουν το ίδιο ποιοτικό νερό με αυτούς της Δ.Ε. Καβάλας. Έχουμε υποχρέωση να πάμε στους δημότες μας καθαρό νερό. Θα το κάνουμε χωρίς να παρακαλάμε. Τίποτα παραπάνω».

spot_img

Διαφημίσεις