Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Σωτήρης Παπαδόπουλος: Πράξη ευθύνης και όχι αδυναμίας η αποχή

Ημέρα:

spot_img

Πράξη ευθύνης κι όχι αδυναμίας, χαρακτηρίζει την απουσία της παράταξης «Ανάσα για τον Δήμο» από την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Σωτήρης Παπαδόπουλος.

Με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο κ. Παπαδόπουλος τονίζει με έμφαση ότι η απουσία της παράταξης της Δήμητρας Τσανάκα από το δημοτικό συμβούλιο, δεν ήταν αδικαιολόγητη, ενώ παράλληλα ασκεί έντονη κριτική στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

«Δυστυχώς, η διοίκηση του Δήμου συμπεριφέρεται άκομψα πολιτικά, επιδίδεται συνεχώς στην μετακύλιση των ευθυνών στην αντιπολίτευση κι ιδιαίτερα στην προηγούμενη διοίκηση, ως μια ύστατη δικαιολογία για να καλύψει τις δικές τις αμέλειες, αστοχίες και απραγία…»

 «Η απουσία μας δεν ήταν αδικαιολόγητη από το δημοτικό συμβούλιο. Το δελτίο Τύπου της παράταξής μας αναφέρει αναλυτικά τους λόγους. Ο θεσμικός ρόλος μας είναι μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, για να υπερασπιζόμαστε το δίκαιο των συμπολιτών μας για την βελτίωση της ποιότητας ζωής στον Δήμο μας. Δυστυχώς, η διοίκηση του Δήμου συμπεριφέρεται άκομψα πολιτικά, επιδίδεται συνεχώς στην μετακύλιση των ευθυνών στην αντιπολίτευση κι ιδιαίτερα στην προηγούμενη διοίκηση, ως μια ύστατη δικαιολογία για να καλύψει τις δικές τις αμέλειες, αστοχίες και απραγία», επισημαίνει σχετικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Καβάλας.

«Παράξενο να βλέπω μέλη και υποστηρικτές της διοίκησης του Δήμου να κατηγορούν την αντιπολίτευση γενικά, να μας βάζουν όλους στο ίδιο τσουβάλι, ότι εμείς υποκινήσαμε το κλείσιμο του πάρκινγκ της Ροδόπης!»

«Μου φαίνεται παράξενο να βλέπω μέλη και υποστηρικτές της διοίκησης του Δήμου να περιφέρονται από κανάλι σε κανάλι, κατηγορώντας την αντιπολίτευση γενικά, δηλαδή να μας βάζουν όλους στο ίδιο τσουβάλι, ότι εμείς υποκινήσαμε το κλείσιμο του πάρκινγκ της Ροδόπης! Ήμαρτον! Από την στιγμή μάλιστα που η παράταξη μας ήταν αυτή που ψήφισε θετικά για την συνέχιση της μίσθωσης του πάρκινγκ το 2019», συμπληρώνει ακόμη ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ανάσα για τον Δήμο».

«Στην Δημοκρατία επιβάλλεται να υπάρχει αντιπολίτευση, να υπάρχει και η διαφορετική γνώμη, είτε είναι αρεστή είτε δυσάρεστη…»

Παράλληλα, ο Σωτήρης Παπαδόπουλος υποστηρίζει χαρακτηριστικά ότι «παρόμοιες συμπεριφορές θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν στην υπόθεση ότι επιζητούν την πολιτική εξόντωση της αντιπολίτευσης ή κάθε φωνής που υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες της κάθε διοίκησης. Στην Δημοκρατία επιβάλλεται να υπάρχει αντιπολίτευση, να υπάρχει και η διαφορετική γνώμη, η οποία θα πρέπει να είναι σεβαστή, είτε είναι αρεστή είτε δυσάρεστη».

«Η αποχή μας από το πρώτο δημοτικό συμβούλιο κι ενδεχομένως από τα επόμενα, δεν είναι πράξη αδυναμίας. Είναι μία πράξη ευθύνης  …»

«Κατά τη γνώμη μου μια δημοτική αρχή είναι επιτυχημένη, όταν εκτός των άλλων, έχει και μία ισχυρή αντιπολίτευση. Διότι η αντιπολίτευση είναι αυτή που δεν της «χαϊδεύει» τα αυτιά, αλλά εκείνη που την πιέζει να αποδώσει περισσότερο, να παράγει περισσότερο προς όφελος των δημοτών. Η αποχή μας επομένως από το πρώτο δημοτικό συμβούλιο κι ενδεχομένως από τα επόμενα, δεν είναι πράξη αδυναμίας και προς Θεού δεν επέχει καμία υπόνοια απειλής. Είναι μία πράξη ευθύνης, μια προσπάθεια να αντιληφθεί η διοίκηση του Δήμου ότι θα πρέπει να σέβεται το δημοτικό συμβούλιο, τους συμβούλους και τις αποφάσεις τους. Είναι μία καλοπροαίρετη πράξη που θα θέλαμε να προβληματίσει τον δήμαρχο, να αναλάβει πρωτοβουλίες, διότι όλοι έχουμε έναν κοινό στόχο, το καλό του Δήμου και των δημοτών μας», καταλήγει χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο κ. Παπαδόπουλος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...