Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θ. Μουριάδης: Πολύ ενδιαφέρον το σχέδιο του ΟΛΚ για δεύτερο μόλο

Ημέρα:

spot_img

Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε η ανακατασκευή της οδού Αβέρωφ, καθώς και πολλές προτάσεις για το Leader αλιείας από τον Δήμο και τον ΟΛΚ.
Ο Δήμαρχος Καβάλας κ. Θ. Μουριάδης τονίζει σχετικά:

«Όταν ανέλαβα την διοίκηση το 2019 και βρεθήκαμε με τον κ. Σκορδά της Αναπτυξιακής για να τελειώσουμε το έργο, διαπιστώθηκε πως ότι δεν υπήρχε τίποτα ώριμο και υλοποιήσιμο. Μετά από 18 μήνες ετοιμάστηκαν προτάσεις που μπορούν να χρηματοδοτηθούν. Η μια πρόταση αφορούσε την οδό Αβέρωφ που ήταν ώριμη. Η ανάπτυξη της περιοχής αυτής δίνει αξία στην πόλη. Επίσης έχει εγκριθεί η πρόσβαση στο Κάστρο και αυτό γιατί υπάρχουν πολλοί τουρίστες που έχουν κινητικά προβλήματα, όμως πρέπει να επισκεφτούν το Κάστρο και το θέλουν.

Επίσης έχει εγκριθεί το blue Cosmpopolis. Είναι γιορτές που θα γίνονται κοντά στη θάλασσα και υπάρχει εξοπλισμός για να γίνονται εκδηλώσεις. Έτσι ένας πολύ σημαντικός θεσμός για την πόλη μας θα γίνεται κοντά στην θάλασσα που είναι το μέσον επικοινωνίας για τους ανθρώπους. Υπάρχει επίσης η σκέψη να λειτουργήσει φτιαγμένο το ανοιχτό κολυμβητήριο, το οποίο όμως λόγω κόστους, 3,8 εκ ευρώ, δεν φτάνουν για να ενταχτεί το έργο και έτσι βρίσκεται σε δεύτερη προτεραιότητα.

Μιλώντας όμως με την κ. Θυσιάδου, μου ανέπτυξε το σχέδιο που υπάρχει για εκείνη την περιοχή, για να γίνει ένας πρόσθετος μόλος, όπως είναι το ΝΟΚ, για τον ελλιμενισμό 150 πλοιαρίων και θα προσελκύσει μικρά ιδιωτικά τουριστικά σκάφη, ενώ αναβαθμίζεται αισθητικά η περιοχή. Είναι ένα υπέροχο σχέδιο που δημιουργεί προοπτικές ανάπτυξης για την πόλη μας, οπότε από το να κάνουμε ένα κολυμβητήριο που θα λειτουργεί μόνο έξι μήνες είναι προτιμότερο να γίνει αυτό το σχέδιο του ΟΛΚ. Υπάρχει κάτι που πρέπει να ρυθμίσουμε. Όσο είναι ιδιοκτησία του Δήμου το κολυμβητήριο δεν μπορεί να γίνει κάτι, αν πάψει να είναι ιδιοκτησία του Δήμου, περνάει στην δικαιοδοσία του Δημοσίου. Εκεί θα μπορούσαμε όμως να φτιάξουμε ένα αναψυκτήριο για να μπορεί ο Δήμος να έχει κάποια έσοδα. Όμως εγώ δεν απεμπολώ καμία ιδιοκτησία αλλά με ενδιαφέρει η πόλη αυτή για την οποία καυχόμαστε ότι είναι το «Μικρό Μονακό». Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να κάνουμε τέτοιες κινήσεις. Αυτό το σχέδιο το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον. Γι’ αυτό υπάρχει μια προμελέτη και προχωράει από τον ΟΛΚ που έχει εξασφαλίσει και χρηματοδότηση».

Το leader αλιείας

Για το leader αλιείας, όπως λέει ο κ. Μουριάδης «έχω συνεννοηθεί με τον κ. Σκορδά και για την καινούργια προγραμματική και τα σχέδια του Δήμου είναι για την αξιοποίηση του θαλασσίου μετώπου, που ξεκινάει από την Καρβάλη και φτάνει μέχρι το Παληό. Μέσα στην πόλη πρέπει να αναπτύξουμε αυτό το θαλάσσιο μέτωπο, το οποίο έχει να κάνει και με τα Σφαγεία, με το Λιμάνι και φτάνει μέχρι την Καλαμίτσα. Αυτό σταδιακά πρέπει να αναπλαστεί».

Κακοτεχνίες στην ακτή της Ραψάνης

Για την ακτή της Ραψάνης, ο κ. Μουριάδης είπε ότι με αυτό που έγινε εκεί με τα σύρματα και τις διάφορες κακοτεχνίες, θεωρώ ότι είναι υπερβολή των μηχανικών για να προστατέψουν ένα τοιχίο που έχει σίδερα και πολλά πράγματα. Από εβδομάδα όμως θα πάμε εκεί και κάνουμε τα πάντα για να άρουμε τον κίνδυνο αυτό διότι πραγματικά κάποιος μπορεί να τραυματιστεί.

Το πρόγραμμα ΕΣΠΑ

Το πρόγραμμα αυτό μπορούμε να το πάρουμε όμως δεν αφορά μικρές παρεμβάσεις. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα πολλά και τα λίγα χρήματα για έργα καθημερινότητας. Ελπίζω πως μέσω του ΕΣΠΑ θα υπάρχουν χρήματα για εσωτερικές οδοποιίες, οπότε θα μπορέσουμε να διορθώσουμε πολλά πράγματα μέσα στον Δήμο και υπ’ όψιν ο Δήμος δεν είναι μόνο η πόλη της Καβάλας. Υπάρχουν ακόμη πολλές κοινότητες που αντί για δρόμους ασφαλτοστρωμένους έχουν χώμα ή χαλίκι και καταλαβαίνετε τι συνεπάγεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...