Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Θόδωρος Μουριάδης: «Διεκδικούμε αυτά που πιστεύουμε ότι μας ανήκουν»

Ημέρα:

spot_img

Αναφορές στις διεκδικήσεις του δήμου Καβάλας για την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου, του στρατοπέδου Ασημακοπούλου, των παλιών Δικαστηρίων, της παλιάς Μεραρχίας και της ακτής Καλαμίτσας, αλλά και την εκμετάλλευση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού «Απόστολος Παύλος», περιελάμβανε η ομιλία του δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη, στην κοπή της πίτας των υπαλλήλων του δήμου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στον κινηματογράφο «Όσκαρ».

Αναλυτικά ο κ. Μουριάδης ανέφερε:
Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, αξιότιμοι κύριοι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων, αγαπητοί εργαζόμενοι στο Δήμο Καβάλας, εύχομαι το 2020 να φέρει υγεία, χαρά και ευτυχία σε σας και στις οικογένειες σας.
Να είναι μια καλύτερη χρονιά για την Πατρίδα μας, για το Δήμο Καβάλας και για όσους δοκιμάζονται ακόμη από τις δυσκολίες που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση.
Η νέα δημοτική αρχή, σε αγαστή συνεργασία με τους υπαλλήλους, τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους Προέδρους των Νομικών Προσώπων του Δήμου μας, εργάζεται άοκνα για την ενίσχυση των κοινωνικών υπηρεσιών, για την ορθολογική και διαφανή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Καβάλας, για την άντληση πόρων από τα ευρωπαϊκά προγράμματα και για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει η περιοχή μας, προκειμένου να αναπτυχθεί τόσο στον τουριστικό, όσο και σε άλλους τομείς της οικονομίας.

Επίσης, έχοντας ως γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες της Καβαλιώτικης κοινωνίας, καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια βελτίωσης των όρων καθημερινότητας των συμπολιτών μας, μέσω της ενδυνάμωσης της Υπηρεσίας Πρασίνου, της άμεσης ανταπόκρισης του Τομέα Καθαριότητας και των στοχευμένων παρεμβάσεων της ΔΕΥΑΚ, για να μειωθεί ο αριθμός των βλαβών που υπάρχουν στο δίκτυο ύδρευσης και να αποκατασταθούν οι κατασκευαστικές αστοχίες στο παλιό αποχετευτικό σύστημα της πόλης και της δημοτικής ενότητας Φιλίππων.

Παράλληλα, εξαντλούμε όλα τα περιθώρια αναβάθμισης των κτιριακών εγκαταστάσεων στον χώρο της Παιδείας, του Αθλητισμού και του Πολιτισμού, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την ανακαίνιση του OSCAR, ενώ δημιουργούμε τις προϋποθέσεις συμμετοχής των πολιτών σε διάφορες δράσεις του Δήμου, προωθώντας την ίδρυση του Γραφείου Εθελοντών, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

Αγαπητοί συνεργάτες,
Γνωρίζω πολύ καλά ότι σε αρκετές Διευθύνσεις του Δήμου Καβάλας, λόγω των ελάχιστων προσλήψεων τα τελευταία χρόνια και της εφαρμογής του μέτρου της κινητικότητας, το προσωπικό δεν επαρκεί για να υλοποιήσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα, όσα παρουσιάσαμε κατά τη διάρκεια της παρελθούσας περιόδου ή κληθήκαμε πολλές φορές να αντιμετωπίσουμε από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.
Ιδιαίτερα προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών μας προκαλεί και η απίστευτη γραφειοκρατία που επέβαλε η κεντρική εξουσία, για να ελέγξει την τοπική αυτοδιοίκηση ή για να κρύψει τις δικές της αδυναμίες.

Με τα προαναφερθέντα ζητήματα ασχολείται έντονα η ΚΕΔΕ, ενώ εξίσου σημαντική είναι και η μάχη που δίνει ο κάθε δήμος ξεχωριστά, για τον ψηφιακό του μετασχηματισμό.
Η αρμόδια Διεύθυνση του Δήμου Καβάλας, επί παραδείγματι, χρησιμοποιεί το Σύστημα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Εγγράφων, επεξεργάζεται το σχέδιο Ψηφιοποίησης των Τεχνικών Υπηρεσιών και καταγράφει όλα τα αιτήματα ή τα παράπονα των συμπολιτών μας, στο νέο τηλεφωνικό κέντρο (2513 500 000).

Οι παρατηρήσεις των πολιτών, μαζί με την καλοπροαίρετη κριτική των δυνάμεων της αντιπολίτευσης, είναι τα στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να γίνουμε καλύτεροι, να διορθώσουμε τα λάθη μας, να αποφύγουμε τις άστοχες επιλογές και τις κακές εκτιμήσεις.
Ωστόσο, για να αλλάξει επίπεδο ο Δήμος Καβάλας, κρίνεται απαραίτητη η ουσιαστική συμβολή των εργαζομένων του, μέσα από τη προβολή συγκεκριμένων επιχειρημάτων και την ανάληψη πρωτοβουλιών, που μπορούν να μας φανούν χρήσιμες κατά την άσκηση των καθηκόντων μας.

Αν οι εργαζόμενοι γίνουν σύμμαχοι της νέας διοίκησης και ακραιφνείς υποστηρικτές των πολιτικών που θα μας βγάλουν από τα αδιέξοδα της τρέχουσας περιόδου, θα καταφέρουμε να αδράξουμε τις ευκαιρίες που υπάρχουν ή αναμένεται να προκύψουν εντός της επόμενης τετραετίας.

Άλλωστε, στους εργαζόμενους του Δήμου Καβάλας θα πρέπει να πιστώσουμε, όχι μόνο την κατάλληλη προετοιμασία για την άκρως τεκμηριωμένη παρουσίαση των θέσεων της εκάστοτε διοίκησης στα κέντρα λήψης αποφάσεων, αλλά και το ζωηρό ενδιαφέρον που έχουν επιδείξει για την προληπτική συντήρηση των υποδομών μας και τη διασφάλιση της ευπρεπούς εικόνας στους χώρους εργασίας.

Επίσης, στο προσωπικό του Δήμου, πολιτικό και υπαλληλικό, οφείλεται η άψογη λειτουργία όλων των υπηρεσιών που εποπτεύει η Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη και Προσχολική Αγωγή, καθώς και η σταθερά ανοδική πορεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας.
Από την εξαιρετική επικοινωνία που διατηρώ με όλες τις δομές του Δήμου Καβάλας (Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών, Δημοτική Βιβλιοθήκη, Κέντρο Κοινότητας, Μουσείο Καπνού, Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, Δημοτική Σχολή Χορού, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης), διαπίστωσα, από την αρχή της θητείας μου, ότι όσοι τον υπηρετούν υπερβάλλουν εαυτόν, για να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους συνδημότες μας.

Αξιόλογη είναι και η διαχρονική συνεισφορά της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ, η οποία εκτός από την τουριστική προβολή του Δήμου Καβάλας, διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και στον τομέα των επενδύσεων, με απώτερο στόχο την αύξηση των εσόδων της και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.
Αυτός ο ρόλος, με απόφαση της νέας δημοτικής αρχής, θα ενισχυθεί και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς των επόμενων κινήσεων της.
Μαζί, αφήνοντας στην άκρη τυχόν αγκυλώσεις του παρελθόντος και ανούσιες διαχωριστικές γραμμές, θα κάνουμε τον δήμο μας πιο όμορφο, πιο καθαρό και σίγουρα περισσότερο διεκδικητικό.

Η Καβάλα, παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα, δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του παλιού νοσοκομείου, του στρατοπέδου Ασημακοπούλου, των παλιών Δικαστηρίων, της παλιάς Μεραρχίας και της ακτής Καλαμίτσας.
Είχαμε και εξακολουθούμε να έχουμε μια συγκεκριμένη στρατηγική για να αποκτήσουμε αυτά που πιστεύουμε ότι μας ανήκουν.

Με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα προσπαθούμε να επαναφέρουμε σε καθεστώς κανονικότητας την ανατολική πλευρά της πόλης, εξασφαλίζοντας την ασφαλή διέλευση των οχημάτων από το ύψος του παλιού νοσοκομείου, έως ότου κλείσει οριστικά και αμετάκλητα το θέμα της πεσμένης γέφυρας.

Η νέα δημοτική αρχή έχει καταστρώσει το δικό της πλάνο για την εκμετάλλευση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού «Απόστολος Παύλος» και στο πλαίσιο της συνεργασίας που είχε αναπτύξει η πρώην Δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα, με τους συναδέλφους άλλων έντεκα Δήμων, θα κινηθούμε άμεσα για την ενεργοποίηση του Δικτύου Πόλεων που δημιουργήθηκε το 2015, προκειμένου να αποτραπεί η παραχώρηση των περιφερειακών λιμανιών σε ιδιώτες.

Κυρίες και κύριοι εργαζόμενοι στο Δήμο Καβάλας,
Είμαι πεπεισμένος ότι η άριστη σχέση που έχουμε σφυρηλατήσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε συνδυασμό με την προσδοκώμενη συμπαράσταση της περιφέρειας, των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων και των υπόλοιπων φορέων που δραστηριοποιούνται στα διοικητικά μας όρια, θα μας δώσουν τη δυνατότητα να φέρουμε σε πέρας την αποστολή μας με απόλυτη επιτυχία.
Καλή και δημιουργική χρονιά…

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...