Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Διήμερο Φεστιβάλ Παιχνιδιού στην Καβάλα

Ημέρα:

spot_img

Το 1ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού, θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα το διήμερο 25 και 26 Μαΐου υπό την αιγίδα του γραφείου σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και του δήμου Καβάλας.

Συνολικά 55 σχολεία και από τους τέσσερις δήμους της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, αλλά και 2.100 μαθητών θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ Παιχνιδιού, το οποίο θα διεξαχθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Πάρκο Φαλήρου.

Επιθυμία της διοίκησης του δήμου Καβάλας να γίνει το Φεστιβάλ Παιχνιδιού θεσμός για την πόλη

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (23/5), η αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Μαρία Φραντζεσκάκη, τόνισε ότι επιθυμία της διοίκησης και της δημάρχου, Δήμητρας Τσανάκα, είναι να καθιερωθεί το Φεστιβάλ Παιχνιδιού ως θεσμός για την πόλη.

«Στηρίζουμε τις δράσεις με τα παιδιά, θέλουμε να βγουν από το σπίτι, να ομαδοποιηθούν και θα είμαστε διαρκώς στο πλευρό της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, διότι τέτοιες εκδηλώσεις θέλουμε να καθιερωθούν ως θεσμοί για την πόλη μας», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μαρία Φραντζεσκάκη.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Κώστας Μπαντίκος, ευχαρίστησε τον δήμο Καβάλας για τη στήριξη, όπως και τους συνολικά 85 εθελοντές, που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για το 1ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού, σημειώνοντας με έμφαση ότι προηγήθηκε δουλειά πολλών μηνών. Εξέφρασε δε κι ο ίδιος την επιθυμία το Φεστιβάλ Παιχνιδιού να αποτελέσει θεσμό τα επόμενα χρόνια για την πόλη της Καβάλας, που είναι πρωτοπόρα στην τέλεση μιας τέτοιας διοργάνωσης.

Όραμα ετών για τους εκπαιδευτικούς το Φεστιβάλ Παιχνιδιού

Ο υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, Παναγιώτης Παπανικολάου, δήλωσε ότι το 1ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού είναι ένα όραμα ετών για τους εκπαιδευτικούς και σημείωσε πως και τα 55 σχολεία, που συμμετέχουν, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Επίσης, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους Καβαλιώτες να αγκαλιάσουν τις δραστηριότητες του διημέρου, αφού θα υπάρχει και το ψυχαγωγικό μέρος με την τέλεση των συναυλιών στις 9 το βράδυ, τόσο την Πέμπτη όσο και την Παρασκευή.

Η Ειρήνη Ασβεστά, τέλος, εκ μέρους του συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας ανέφερε ότι εδώ και δύο χρόνια ο σύλλογος προσπαθούσε να υλοποιήσει αυτή την ιδέα, με την τέλεση ενός διήμερου φεστιβάλ, ώστε μέσα απ’ αυτό να αναδειχθεί ο ρόλος του εκπαιδευτικού.

«Θέλουμε να βγάλουμε την αγάπη μας για τα παιδιά. Είναι μια ιδέα, που ξεκίνησε δειλά, αλλά συσπειρώνει τα σχολεία, τους μαθητές και τους συναδέλφους. Στόχος είναι να αναδειχθεί ο ουσιαστικός ρόλος του εκπαιδευτικού, που δεν κλείνεται στην τάξη, αλλά ευρύτερα δρα στην κοινωνία, στον πολιτισμό και την εκπαίδευση, όχι μόνο στην σχολική μονάδα» και καταληκτικά εξέφρασε την ευχή της να καταστεί το Φεστιβάλ Παιχνιδιού θεσμός για την πόλη της Καβάλας, στον οποίο θα παίρνουν μέρος σχολεία από όμορους νόμους και άλλα μέρη της Ελλάδας», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Ασβεστά.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...