Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αναστασία Ιωσηφίδου: Ο δήμαρχος να αφήσει τις ηρωικές κορώνες και να συνεργαστεί…

Ημέρα:

spot_img

«Ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης δεν είναι ο «φτωχός και μόνος καουμπόη» όπως θέλει να αυτοπαρουσιάζεται. Καλό θα είναι να αφήσει τις μεγαλοστομίες και τις ηρωικές κορώνες και να συνεργαστεί πρώτιστα με τους συνεργάτες του για να προχωρήσουν τα θέματα του δήμου, τα οποία βεβαίως μόνος του σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει».

Τα παραπάνω τονίζει σε συνέντευξή της η δημοτική σύμβουλος Καβάλας και πρώην πρόεδρος της «Δημωφέλεια», Αναστασία Ιωσηφίδου, καλώντας παράλληλα τον κ. Μουριάδη να επιδείξει ειλικρινές πνεύμα συνεργασίας και όχι να προσπαθεί «να διεμβολίσει την συνοχή της αντίπαλης παράταξης».

– Κυρία Ιωσηφίδου, ο κ. δήμαρχος σε μία πρόσφατη συνέντευξη του μίλησε για την μέχρι σήμερα πορεία του στον δημαρχιακό θώκο. Πως σχολιάζετε την συνέντευξη αυτή;

Πράγματι η τελευταία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης του κ. δημάρχου ήταν θεωρώ η πλέον διαφωτιστική για το πώς αντιλαμβάνεται τον δήμο, το δημοτικό συμβούλιο, την ανάπτυξη της πόλης ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό.

Ας αρχίσουμε από το τελευταίο το οποίο εξηγεί πολλά για την μέχρι σήμερα πορεία του κ. Μουριάδη ως δημάρχου.

Όποιος διάβασε ή άκουσε την συνέντευξη αυτή, θα αντιλήφθηκε αμέσως ότι ο κ. Μουριάδης παρουσίασε τον εαυτό του, ωσάν να επρόκειται για τον συμπαθή μοναχικό ήρωα του Morris, ξέρετε εκείνον τον «φτωχό και μόνο καουμπόη», που πολεμά το «κακό». Έτσι και ο κ. Μουριάδης, αφού πρώτα μας πληροφόρησε ότι αναιρεί την αρχική του δήλωση και θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος, όπως μας είπε, αδιαφορεί για το πολιτικό κόστος μπροστά στα πιστεύω του. Τότε γιατί αλήθεια όλες αυτές οι κωλοτούμπες των τελευταίων ημερών στα θέματα που αφορούν τα ΚΑΠΗ, τις καθαρίστριες, το Βοήθεια στο Σπίτι; Γιατί δεν επέμεινε στην αρχική του στάση, αλλά με τις πρώτες αντιδράσεις, έκανε στροφή 180 μοιρών; Αν αυτό δεν είναι υπαναχώρηση μπροστά στο πολιτικό κόστος, τότε τι είναι; Καλό θα ήταν ο κύριος δήμαρχος να αφήσει τις μεγαλοστομίες και τις ηρωικές κορώνες και να συνεργαστεί πρώτιστα με τους συνεργάτες του για να προχωρήσουν τα θέματα του δήμου, τα οποία βεβαίως μόνος του σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει.

Πέραν αυτού για να πάμε στην αντίληψη του κ. Μουριάδη για τον Δήμο, δεν μπορώ να μη σχολιάσω το γεγονός ότι αποκάλεσε «τέρας» την ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Ειλικρινά πιστεύει κανείς, ότι ένας δήμαρχος ο οποίος αποκαλεί τέρας μια επιχείρηση που αποτελεί το κόσμημα του δήμου Καβάλας, μια επιχείρηση που όποτε έχει κληθεί να παράσχει οποιουδήποτε είδους υπηρεσία στον Δήμο έχει ανταποκριθεί στο έπακρο αποτελώντας τον αναπτυξιακό βραχίονα αυτού του δήμου, μια επιχείρηση με γεμάτα μέχρι πριν από ένα έτος ταμεία, είναι ένας δήμαρχος που μπορεί να διοικήσει και να έχει όραμα για την πόλη αυτή; Λυπάμαι αλλά εγώ βλέπω ότι υπάρχει ένας δήμαρχος που έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και ασχολείται πλέον με τα μικρά και ασήμαντα. Που είναι ο κ. Μουριάδης που στο προεκλογικό πρόγραμμα του, στόχο είχε την αποκατάσταση της γέφυρας και την καινούρια πλατεία; Παρά τις μεγαλοστομίες του και τους λίβελους λόγους του εναντίον μας, τόσο στην πλατεία όσο και στην γέφυρα, ακολούθησε ότι ξεκίνησε η προηγούμενη διοίκηση, χωρίς να προσθέσει ή να αφαιρέσει τίποτα. Ακούσατε εσείς να λέει τίποτα για τα θέματα αυτά στην συνέντευξη του; Τίποτα. Αντιθέτως χαρακτήρισε ως προτεραιότητα του για την τετραετία αυτή, την κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ στο οικόπεδο της μονής Λαζαριστών και την ένταξη του Παλαιού Νοσοκομείου στα ΣΔΙΤ.

Με συγχωρείτε πότε αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο για ένταξη του Παλαιού Νοσοκομείου στα ΣΔΙΤ; Υπό ποίο ιδιοκτησιακό καθεστώς πρόκειται να γίνει αυτό; Στις συνομιλίες που λέει ότι έχει για το θέμα αυτό συνοδεύεται από τον νομικό σύμβουλο του δήμου; Είναι ενήμερη η νομική υπηρεσία; Τα θέματα αυτά είναι πολύ λεπτά και απαιτούν νομικές γνώσεις τις οποίες βεβαίως δεν διαθέτει ο κ. δήμαρχος. Επιπλέον τα ΣΔΙΤ αφορούν κυρίως τους τομείς των μεταφορών, της εκπαίδευσης της υγείας και του περιβάλλοντος. Από πού εξουσιοδοτήθηκε ο κ. δήμαρχος για να διαπραγματευθεί επί αυτών των χρήσεων του κτιρίου; Ποια θα είναι και τι είδους η συμμετοχή του δήμου σε μία τέτοια σύμπραξη; Πότε έφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο είναι και το μόνο αρμόδιο όργανο για να δώσει τις κατευθύνσεις αυτές και να αποφασίσει σχετικά;

– Επανέφερε όμως και το θέμα των συνεργασιών. Αυτό δεν αποτελεί μια πρόσκληση προς τις δημοτικές παρατάξεις για συνεννόηση μέσα στο δημοτικό συμβούλιο;

Υπάρχει ειλικρινά κανείς που πιστεύει, ότι ένας δήμαρχος που αντί να απευθυνθεί στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεως, βολιδοσκοπεί με απευθείας επαφές δημοτικούς συμβούλους, ενδιαφέρεται για συνεργασία; Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να διεμβολίσει την συνοχή της αντίπαλης παράταξης. Δήλωσε ο κ. δήμαρχος ότι δεν είπε σε κανέναν «φύγετε και ελάτε σε μένα». Μα πως θα μπορούσε να το πει αυτό; Δεν γνωρίζει ότι ο Νόμος απαγορεύει σε δημοτικό σύμβουλο που αποχώρησε από την παράταξη του να προσχωρήσει σε άλλη παράταξη; Και τι είναι αυτά περί τιμητικής πρότασης στον Βαγγέλη Παππά; Υπάρχει τιμητικός τίτλος στον δήμο μας που μπορεί να απονείμει ο κ. Μουριάδης; Που νομίζει ότι είμαστε στον στρατό που δίνουν τιμητικούς τίτλους στην αποστρατεία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων; Και αν θα του δώσει κάποια θέση, αυτή θα είναι δηλαδή τιμητική και όχι ουσιαστική; Με συγχωρείτε αλλά αυτό εγώ το θεωρώ προσβλητικό απέναντι στο πρόσωπο ενός παλαιού αυτοδιοικητικού, που έχει διεκδικήσει δύο φορές την θέση του δημάρχου και ομολογώ ότι περιμένω την αντίδραση του ιδίου.

Για να τελειώνουμε όμως με το θέμα αυτό, συνεννόηση μπορεί και υπάρχει με την διοίκηση στα θέματα που είναι προς όφελος του δήμου και των δημοτών. Σε ότι αντιστρατεύεται τον σκοπό αυτόν, δεν μπορεί να υπάρξει καμία συνεννόηση στο όνομα καμίας συνεργασίας και κανενός μοιράσματος θέσεων. Τελεία και Παύλα.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Με αποφάσεις του 2012 έγινε η χάραξη της σιδηροδρομικής σύνδεσης

Νίκος Καρακεϊσογλου: Τώρα τίθενται θέματα ασφάλειας για το εργοστάσιο,...

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...