Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αναστασία Ιωσηφίδου: Η αδυναμία διαχείρισης φέρνει αυξήσεις στα δημοτικά τέλη

Ημέρα:

spot_img

«Κάθε μέρα που περνάει η νέα διοίκηση του Δήμου Καβάλας αποδεικνύει το πόσο ανέτοιμη ήταν να διοικήσει», τόνισε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», η δημοτική σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης και τέως πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Αναστασία Ιωσηφίδου. 

Στις δηλώσεις της, η κ. Ιωσηφίδου αναφέρεται  στο θέμα των δημοτικών τελών, καθώς επίσης και σ’ αυτό των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Καβάλας, θέματα που τις τελευταίες ημέρες απασχολούν ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία.

«Καταπονημένος από την συγκέντρωση όλων των αρμοδιοτήτων πάνω του ο δήμαρχος, μετακυλύει το οικονομικό βάρος στους δημότες»

«Επιπλέον αποδεικνύεται ότι η συγκεντρωτική εμμονή του κ. Μουριάδη, ο οποίος ακόμη και μετά την τελευταία παρέμβαση μου στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να ορίσει ως οφείλει εκ του νόμου έναν επιπλέον αντιδήμαρχο από την παράταξη του, εξακολουθεί να αφήνει «ακέφαλη» την οικονομική υπηρεσία, στοιχίζει τόσο στον Δήμο, όσο κυρίως στους δημότες μας. Ο κ. δήμαρχος εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι βρέθηκε προ «τετελεσμένων», τα οποία είναι αδύνατον να διαχειριστεί και για τον λόγο αυτό μετακυλύει το οικονομικό βάρος στους δημότες. Την ίδια στιγμή όμως, φανερά ήδη καταπονημένος από το βάρος που ο ίδιος μέσα από την συγκέντρωση όλων των αρμοδιοτήτων πάνω του έχει προκαλέσει, αδυνατεί όχι μόνο να ανταπεξέλθει βραχυπρόθεσμα στον περιορισμό των επιπτώσεων προς τους πολίτες, αλλά και στον σχεδιασμό μίας μακροπρόθεσμης λύσης που θα μειώσει τα ήδη βεβαρυμμένα και άδικα με τον τρόπο που λειτουργούν ανταποδοτικά τέλη», επισήμανε χαρακτηριστικά η κ. Ιωσηφίδου.

Σύσταση Α.Ε. στη «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» για την αξιοποίηση φυσικών και τουριστικών πόρων

«Θεωρώ λοιπόν ότι ο κ. δήμαρχος οφείλει, αφού πρώτα αποδεχθεί τις προτάσεις της αντιπολίτευσης και κυρίως αφουγκραστεί τις δικαιολογημένες αντιδράσεις της κοινωνίας, να περιορίσει άμεσα για το 2020 τις απαράδεκτες αυξήσεις που εισηγήθηκε και αμέσως μετά να δώσει εντολή στη «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», η οποία είναι καθ’ όλα έτοιμη, να προχωρήσει στην κατάθεση της απαιτούμενης επενδυτικής πρότασης, συνοδευόμενης από επιχειρηματικό σχέδιο και οικονομοτεχνική μελέτη, ώστε να συσταθεί ανώνυμη εταιρία κοινής ωφέλειας και αξιοποίησης φυσικών και τουριστικών πόρων του άρθρου 183 του Ν. 4555/2018. Με τον τρόπο αυτό θα περιοριστούν δραματικά τα ανταποδοτικά τέλη, ενώ η επιβάρυνση θα είναι με τον όγκο των σκουπιδιών που παράγει ο καθένας, δίνοντας τέλος στην ανισότητα και την αδικία που προκαλεί το ισχύον σύστημα», συμπλήρωσε σχετικά η τέως πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ».

«Η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» με την περιουσία της, κινητή και κυρίως ακίνητη, το προσωπικό της και την επιχειρησιακή ετοιμότητα της, είναι περισσότερο έτοιμη από οποιαδήποτε άλλη στιγμή  να υποστηρίξει απόλυτα μια τέτοια προοπτική…»

«Επιπλέον το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που θα αφήσει στην περιοχή μας ο σχεδιασμός αυτός είναι τεράστιο, καθώς εκτός από τα απορρίμματα, στο αντικείμενο της επιχείρησης αυτής, θα περάσει και η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Τέλος, η τουριστική αξιοποίηση ακινήτων θα προσφέρει έσοδα, τα οποία θα δώσουν στην επιχείρηση την δυνατότητα να μειώσει το κόστος των παρεχομένων υπηρεσιών κοινής ωφέλειας προς τους δημότες μας. Πέντε χρόνια που βρισκόμουν στην προεδρία της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», κύριο μέλημα μου ήταν η προετοιμασία της επιχείρησης, ώστε να προχωρήσουμε προς την κατεύθυνση αυτή. Είχα μάλιστα δηλώσει ότι το επόμενο προσωπικό μου στοίχημα αφορά τις επενδύσεις. Σήμερα, τόσο το νομικό, όσο και  το πολιτικό και το αναπτυξιακό περιβάλλον είναι κατάλληλα, ώστε να προχωρήσουμε προς την κατεύθυνση αυτή. Η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» με την περιουσία της, κινητή και κυρίως ακίνητη, το προσωπικό της και την επιχειρησιακή ετοιμότητα της, είναι περισσότερο έτοιμη από οποιαδήποτε άλλη στιγμή να υποστηρίξει απόλυτα μια τέτοια προοπτική. Αρκεί να απεμπλακεί από νοοτροπίες και λογικές τύπου «καλλιτεχνικού διευθυντή» από την Ελβετία και επενδυτών «φαντάσματα», δήλωσε ακόμη η κ. Ιωσηφίδου.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις: «Ας φροντίσουν, έστω και την τελευταία στιγμή, για τη δημιουργία εορταστικού κλίματος»

Η Αναστασία Ιωσηφίδου, αναφερόμενη τέλος και στο θέμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων άσκησε σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή, υπογραμμίζοντας σχετικά: «Η σημερινή διοίκηση και  προσωπικά ο δήμαρχος προσπαθούν να δικαιολογήσουν την αδυναμία τους ή ενδεχομένως και την έλλειψη επιθυμίας τους για την δημιουργία εορταστικού κλίματος κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων στην δήθεν έλλειψη κωδικών στον προϋπολογισμό της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ». Ο δήμαρχος των «έργων» θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» συμμετέχει στις εκδηλώσεις παρέχοντας την τεχνογνωσία των στελεχών της άντε και το μεράκι της διοίκησης της, ενώ τα κονδύλια οφείλει ο Δήμος να τα αποδώσει στην επιχείρηση για την υλοποίηση όλων των εκδηλώσεων, πέραν αυτών που αποτελούν αρμοδιότητα της και διοργανώνονται στο  πλαίσιο των δραστηριοτήτων της. Επομένως ας μη προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από φθηνές δικαιολογίες και όπως βρέθηκαν χρήματα για να αναμορφώσουν τον προϋπολογισμό της επιχείρησης για «καλλιτεχνικούς διευθυντές» και «πολιτιστικούς χαρτογράφους», έτσι ας φροντίσουν, έστω και την τελευταία στιγμή, να στείλουν χρήματα στη «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» για τη δημιουργία τουλάχιστον ενός εορταστικού κλίματος που κατ’ ελάχιστον να ανταποκρίνεται στις στοιχειώδεις ανάγκες των δημοτών και των επισκεπτών μας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...